⬅ חזרה לאינדקס

קה"ל - מניות

🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2017 17:00
שלום,

האם מעבר למסלול מניעתי בקרן השתלמות רגילה יש אפשרות לבחור ביתר פירוט את מי"ע בהן היא מושקעת?

מישהו פה אמר לי שכן שמישהו אמר לי שלא.

מדגיש שלא מדובר בקרן בניהול עצמאי

בנוסף, מדוע מעבר מסלול בקרן השתלמות מותנה באישור המעסיק? מה זה משנה לו?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2017 17:31
לא. אבל לחלק מהחברות יש מסלולים מתמחים ספציפיים (בנוסף למסלול המנייתי).

הוא לא. יתכן שמנהל ההסדר רוצה אישור מעסיק (להגנתו) אבל אפשר להעביר את הכסף בלי לשאול את המעסיק בכלל. מנסיון. לא מומלץ.

אם תרצה להפנות את הכספים לקרן אחרת, אתה יכול לתת למעסיק טופס מהקרן, ואז הוא מחויב להפקיד אליה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2017 17:37
תודה

האם ידוע לך במקרה אם לאטשולר יש מסלול שכזה? זה משהו שמפרסמים?

וגם, לא הבנתי מה לא מומלץ להעביר מבלי ליידע מעסיק? לא הבנתי למה שזה ישנה למישהו. הרי הכספים עוברים הרי לאטשולר ושייכים לעובד לא?
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2017 17:46
בדוק באתר שלהם. הם מפרסמים לפחות את המסלולים הפתוחים.

הכספים שייכים לעובד, אבל אם תהיה בעיה, יתכן שהמעסיק יוכל לעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2017 17:59
ואם אני קופץ למרכיבים האחרים של תיק סטנדרטי, הרבה אנשים פה מתייחסים למרכיב המזומן שלהם בתיק.אם הם אכן מתייחסים למזומן ממש או שישנם ניירות ערך שמהווים או דומים למזומן ?

במה בדיוק תורם מרכיב המזומן, אם הוא חשוף כ"כ לאינפלציה ולמעשה לא צומח בכלום ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2017 18:16
לא נדרש אישור מעסיק לעבור בין מסלולי השקעה בהשתלמות. אתה עושה זאת עצמאית מול בית ההשקעות.

יש מסלול מניות באלטשולר , אני נמצא בו.

אישור המעסיק נדרש רק בניוד כספי פיצויים למניות. לא מכיר שום דבר כזה בקה"ש
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2017 19:26
בד"כ לראשון, אבל לפעמים לשני.

מקטין תנודתיות.

יש מנהלי הסדר שמבקשים אישור מעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2017 20:15
@Everything_Nice המעבר בוצע אוןליין דרך האתר. לאחר שמילאתי את הכל נשלח אלי טופס אוטומטי עם רובריקה "לאישור המעסיק".

@TunaGolem אם מוחזק כמזומן של ממש, האם נכון להחשיב/להגדיר אותו כחלק מהתיק ? הרי הוא לא מושקע. לפי ההגיון הזה (ושוב, סביר שאני לא מבין את העקרונות) - כל הכסף שיש לי כיום במזומן הוא למעשה תיק השקעות אולטרה סולידי
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2017 21:03
תלוי במטרה של התיק.

יתכן שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2017 21:09
מוזר מאד אני לא מכיר תקנה כזו של אישור מעסיק במעבר בין מסלולי השקעה בקה"ש , באמת.

לא התבקשתי להביא דבר כזה מעולם. מנהל ההסדר צריך אישור/ידיעה על זה? ייתכן ואני פשוט לא מכיר ויש חיה כזאת. טוב לדעת. רק לא בטוח שזה יושב בפקודת מס הכנסה או בחוק כזה או אחר. אם מישהו מכיר שיפנה אותי אליו , תמיד טוב לדעת דברים חדשים.

בכל מקרה לא מאמין שתהיה בעיה הכספים שם שלך ויישארו שלך ובשוני מפיצוים לא יכולים לחזור למעסיק , ככה שלא רואה אינטרס להתערבות בעניין זה (אולי רק במקרה קיצון של מעילה או מעשה פלילי כזה או אחר. גם לא בטוח שיכולים להחזיר)
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2017 02:25
ניידתי קרה"ש ולא התבקשתי לאישור מעסיק.

מיותר לעדכן בכלל את מנהל ההסדר.

רק לוודא, מדובר על קרה"ש או כספי פיצוים/תגמולים?

יש מצב שמדובר לגבי הפקדות חדשות?

מי החברה הקולטת?
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2017 07:57
קרן השתלמות. מאלטשולר לאלטשולר. אכן מדובר על הפקדות חדשות. מדוע זה משנה למעסיק אין יושקעו הכספים? כך או כך הוא נפרד מהם
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2017 08:50
ממ תראה אם תרצה אפשר ללכת "ראש בראש" ותעביר לבסוף ללא אישור. אם אין לך זמן/סבלנות/רצון לזה תן לו שיחתום וזהו. לא סיפור. אם התשובה תהיה "לא מאשר" פה זה לגמרי ראש בראש, סיכוי אפסי שיקרה.

אבל סתם לדעת תשאל את אותו מנהל הסדר מדוע נדרש לאישורו/ידיעתו/מעסיק כי זה לא ככה אצל כולם, בטח לא יושב בתקנות השונות בקה"ש.