⬅ חזרה לאינדקס

מיסי נדל"ן לידועים בציבור

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 10:21
שלום כולם,

אנחנו ידועים בציבור שמתעניינים ברכישת דירה. אין לנו שום הסכם פורמלי, אנחנו פשוט מנהלים משק בית משותף כבר שנים, יש לנו ילדים משותפים שגדלים ביחד וכו' וכו', כך ש "להוכיח" שאנחנו ידועים בציבור בבית משפט אמור להיות קל (אבל אני לא משפטן).

כאשר מתלבטים אם לרשום את הדירה חצי-חצי או על שם מישהו, האם יש חסרון מיסויי כלשהו לרישום חצי-חצי? אני ממש לא בקיא במיסים אני רק זוכר שיש דברים שהחל משליש דירה כבר נחשבים "דירה יחידה" ואז חשבתי שאם נרשום חצי-חצ י נאבד הטבות בעתיד במידה ונרצה לרכוש דירה נוספת.

אשמח להבין את ההשלכות המיסוייות של רישום כזה או אחר, באילו מיסים נאבד הטבה אם בכלל וכו'.

תודה רבה!

* אם מישהו רוצה לשטוח הסתייגות ולהסביר למה חצי-חצי זה עדיף על אף חסרון מיסויי (אם קיים) משיקולים פרקטיים ומשפטיים במקרה של פרידה חלילה, הם מוזמן, אבל שלא יהפוך למרכז השרשור...
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 10:43
לרוב הגדרת ידועים בציבור תבוא מבני הזוג. במקרה שתרצו (או אחד ממכם) זכויות מהרשויות. המדינה לא תבוא ותגדיר אותכם בעצמה כידועים בציבור אפילו אם אתה בבירור עונים על כל הדרישות ההגיוניות.

אחרי שאמרנו את זה, בנושא מיסוי נדלן, אם תרשום דירה א על שימך ואז דירה ב על שם זוגתך ותנסה לטעון שכל אחד יש רק דירה יחידה, אתה כנראה תכשל. רשויות המס כן יסתכלו על 2 אנשים בכתובת משותפת, עם חשבון בנק משותף, שהוצאות הדירה וההכנסות נכנסו לחשבון המשותף - כנכס משותף.

תצטרך להראות הפרדה ממונית, למשל חשבון בנק נפרד, וחוזה חתום (עם עורך דין) שבן הזוג מוותר מראש ואין לו דרישות בדירה. ואז אולי זה יעבור (בהתיעצות עם עו"ד).

יש פיסת מידע חשובה, איך הצגתם את עצמכם מול רשויות המס עד כה? הגשתם החזר מס יחדיו, או כשני רווקים?
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 13:23
תודה רבה!

עד עכשיו הצגנו את עצמנו כרווקים (אני ביצעתי החזר מס וכן דיווחים למס הכנסה).

אנחנו לא נמצאים בהפרדה ממונית (לדוגמה, יש חשבון השקעות על שמי שיש בו כסף שהגיע ממנה), ולא מעוניינים לבצע הפרדה ממונית. אנחנו רוצים להתנהל בצורה מלאה של 50-50.

הכרתי שברווחי הון יש לזה יתרון מיסויי בכל מקרה (למשל למי משויכים רווחי הון), אבל אם בנדלן דבר כזה לא עובר, אז זו תשובה לשאלה שלי. אני אדגיש שאני לא מעוניין לשקר לרשויות המס בישראל, התעניינתי בהבדלים חוקיים אמיתיים בין נשואים לידועים בציבור.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 14:46
לא מדברים על שקרים. אלא על תכנון חוקי איך להקטין את חובת המס.

חוקי ותקין.

נ.ב

תציע לצרף לתא המשפחתי עוד פרטנרית, את הדירה החדשה תרשמו על שלושתכם ביחד. לפי רשויות המס שליש דירה ומטה לא נחשב כבעל דירה לסוגיות מיסוי.

:)