⬅ חזרה לאינדקס

האם יש פה מי שהתנסה עם תכנון וניהול פיננסי‏ ?

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 17:53
מחפש המלצה של יעוץ ותכנון עד כמה זה עזר האם האדם שייעץ היה ללא אינטרס של החברות ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 19:55
אני אחד כזה אבל לגבי השאלה שלך:

הרוב המוחלט כן בעלי אינטרס, כלומר כן מקבלים תמורה כזו או אחרת מהשקעות שונות או אנשי מקצוע נוספים אותם הם מפנים אותך אליהם, חלקם (כמוני) לא גובים מאומה והיעוץ הוא בלתי תלוי.

גם עלות היעוץ מן הסתם שונה, חלקם אפילו לא גובים תשלום ישירות מהלקוח, הם אולי מכנים עצמם יועצים אבל בפועל הם משווקים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 06:32
מה הצרכים שלך? בכמה כסף מדובר? לרוב האנשים אין צורך בייעוץ ותכנון פיננסי מורכב, יש הרבה מידע בחינם ברשת ואתה רק צריך זמן לקרוא הכל.

כפי שהלל תמצת את התורה ב"אהבת לרעך כמוך" אפשר לתמצת ייעוץ פיננסי ב"תוציא פחות ממה שאתה מכניס, תשקיע את מה שאתה חוסך".

אם מדובר בהרבה כסף, הרבה מקורות הכנסה, ריבוי חבויות מס, שווה למצוא איש מקצוע. בשאר המקרים תוכל למצוא הרבה מידע כאן, ובחינם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 07:26
וטווח השקעה, סיכון, פנסיה, מינוף, ההבחנה בין צריכה להשקעה, מיסוי ועוד כמה נושאים. אני בטוח שגם הלל ידע קצת יותר מאהבת לרעך כמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 08:08
אני משער שהבנת שמדובר במשל.

הנקודה היא שהאדם הסביר יכול להגיע לרמת הבנה טובה של העקרונות אחרי קריאה של כמה בלוגים ו2 או 3 ספרים.

למי שאין זמן לשבת ולקרוא, או למי שיש מקרה אישי מסובך שווה לשלם, לשכיר הממוצע זה לא ישפר בהרבה את מה שהוא יכול להשיג בעצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 09:08
לא בטוח. יועץ נותן מעטפת פסיכולוגית שקשה מאד להשיג באמצעות לימוד עצמי.

אני כל פעם נדהם מחדש עד כמה אנשים בתחום שלי לא יודעים / פוחדים. / מזניחים את הטיפול בכסף. המדובר במי שכל הידע נגיש לו מהעבודה היום יומית ומשהו חוסם את היישום בפן האישי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 11:22
מעטפת פסיכולוגית זה כבר עניין אחר. אין לי מושג אם פותח השרשור מחפש ייעוץ כי יש לו פערי ידע, או כי הוא צריך שיחזיקו לו את היד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 11:39
אני מסכים שזה עניין אחר, אבל למי שטרם התנסה בהשקעות בסכומים גדולים כדאי לזכור גם את הפן הזה שבעיני יותר חשוב מהכרות עם המושגים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 11:57
אדרבה, אני חושב שבמיוחד אם מדובר בסכומים גדולים, צריך לבוא מוכן לפגישה ולדעת על מה מדברים איתך. אחרת יסבנו אותך ותצא מופסד. ע"ע כל האנשים שמשקיעים דרך הבנק בעלויות גבוהות רק כי הם לא יודעים שיש אופציה אחרת.

בכל אופן, אנו סוטים מהדיון המקורי. שיהיה לפותח השרשור בהצלחה ושיישן טוב בלילה. זה מה שחשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 12:19
שלא לדבר על כך שיש אנשים שללא מישהו שיעזור להם במילה או שתים, פשוט לא יפתחו חשבון ולא יעשו את הצעדים המעשיים.