⬅ חזרה לאינדקס

מדעי המחשב - תל אביב מול רייכמן

🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 13:17
משוחרר במילואים בן 21, מתכנן להירשם בשנה הבאה לתואר במדמח.

כרגע עומדות מולי שתי אופציות עיקריות, וחסרים לי נתונים / דעות אישיות על מנת להגיע להחלטה על מסלול לימודים.

פסיכומטרי - 729

בגרות - 110.5 (לפי מחשבון תל אביב)

אופציה 1: מדעי המחשב ויזמות ברייכמן

יתרונות:

1. דו חוגי עם יזמות - יאפשר הצצה לעולם העסקים שמאוד מעניין אותי מאשר סתם ללמוד תכנות.

2. השתתפות בחוגים סטודנטיאלים - פיתוח קשרים וסביבה חברתית שיותר אתחבר אליה לדעתי.

3. יחס טוב מאוד של הסגל לסטודנטים (מבוסס על דעות של חברים מנוסים).

חסרונות:

1. עלות גבוהה - גם עם מלגה של כ50%, התואר עדיין יעלה לי פי שניים מתואר באוניברסיטה.

2. חשש מרמה נמוכה - עדיין קיימת הסברה שהרמה האקדמית ברייכמן נמוכה ביחס לאוניברסטאות המובילות, אני עדיין לא מצליח להבין עד כמה היא נמוכה ומה מידת ההשפעה של זה על מציאת עבודה.

אופציה 2: מדעי המחשב בתל אביב

יתרונות:

1. רמת אקדמית גבוהה - תאפשר קבלה קלה יחסית למשרות פיתוח בהינתן ציונים טובים.

2. שכר לימוד נמוך שהפיקדון הצבאי יכסה את רובו.

3. נוחות הגעה - חצי שעה ברכבת.

חסרונות:

1. יחס קר ונוקשה מצד הסגל וההנהלה.

2. סביבה שונה - פחות מתחבר לאופי התל אביבי, בנוסף אי יכולת להשתתף בחוגים חברתיים יזמיים כמו שיש ברייכמן.

*אציין שאני מגיע מרקע סוציו-אקונומי יחסית נמוך, עם זאת האופי שלי מאוד מוכוון יזמות, עם זיקה משמעותית לטכנולוגיה (לכן מדמח).

אשמח לכל דעה עניינית וכמובן שבעלי ניסיון מהפקולטות המדוברות הם הקהל העיקרי לפוסט.

תודה על הקריאה.

*נ.ב יודע שעדיין מוקדם, אבל רוצה לאסוף כמה שיותר מידע כדי להירשם כבר עם פתיחת ההרשמה ולתכנן מלגות במידת האפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 13:54
אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום השני בתחום מדעי המחשב ב-"דירוג שאנגחאי" (בישראל). רייכמן אינו מופיע שם בכלל. לדעתי הבחירה היא קלה. :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 16:04
לימדתי בשני המוסדות. אם אתה יכול להתקבל לתל אביב, אז אין שאלה בכלל. רייכמן זה עבור אנשים שלא מצליחים להתקבל ולהורים שלהם יש מספיק כסף.

מעסיקים מודעים טוב מאוד להבדלים בין המקומות וברמה שבין המוסדות.

בכל המוסדות (כולל תל אביב) יש המון מועדוני סטודנטים גם בנושא יזמות.

אם אתה מגיע מרקע סוציואקונומי נמוך, לא ברור לי למה אתה אומר שאתה מתחבר יותר לרייכמן. אתה תרגיש שם אאוטסיידר לחלוטין, הסטודנטים שם חיים בסרט וחושבים שהם מתת האנושות. אני מודע לזה שאני מכליל והכל, אבל זה מהניסיון שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 16:31
למה לא בן גוריון או הטכניון לצורך העניין ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 18:25
בתור מישהו שמגייס עובדים - תל אביב. תמצא עבודה ראשונה מהר יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 20:58
בן גוריון ,תודה לי אחר כך .

לשאלתך בין אוניברסיטה למכללה אין שאלה בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 22:39
לגבי בן גוריון - שמעתי באמת שהחוויה מדהימה אבל לצערי זו לא אופציה מכיוון שאיני מעוניין לעבור מקום מגורים מסיבות אישיות.

לטכניון לצערי אני לא מתקבל בלי לשפר בגרות בפיזיקה, והמועד הבא הוא רק ביולי של שנה הבאה ולא אספיק להירשם בזמן
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 22:40
אפשר לשאול באיזה תחום לימדת?

למיטב הבנתי הרמה של הפקולטה למדמח ברייכמן יחסית גבוהה ובשנים האחרונות עלתה מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2024 09:19
Data science

Machine learning
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2024 10:06
לא חושב שיש קשר.

אתה לא מתחבר לאופי תל אביבי אבל לאופי של "אבא מימן לי את החיים בתואר" אתה מתחבר? (אני בכוונה מקצין כמו שהקצנת את תל אביב).

לפי הציונים שלך את חכם הרבה יותא מהממוצע ולדעתי תל אביב תאתגר אותך הרבה יותר.

כל מכרי שלמדו בת"א מצאו משורת בקלות יחסית כבר מהשנה השנייה.

איך באה לידי ביטוי המכוונות שלך ליזמות? (פרט ללכתוב את זה או לדמיין את עצמך יזם עשיר)

אולי אני מיושן אבל מבחינתי באר שבע, ת"א והטכניון תמיד יהיו הטופ של הטופ.