⬅ חזרה לאינדקס

חסכונות לילדים ישראליים עם אזרחות אמריקאית

🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 15:06
שלום,

לילדיי יש אזרחות אמריקאית.

שנולדו, פתחתי להם קופת גמל להשקעה (לפני שהם קיבלו אזרחות) ומאז (כעשר שנים) אני מפקיד להם מידי חודש לחיסכון בקופת גמל להשקעה.

למדתי לא מזמן שייתכן ורשויות המס האמריקאיות יכירו בקופת הגמל להשקעה כ- PFIC וייתכן וזה ייצור תאונת מס...

1- מישהו יודע מה התהליך לפרעון של קופת גמל להשקעה לילד? כלומר אם עד גיל 18 נבקש לפרוע את הקופה, האם יציבו תנאים ובעיות בגלל שהוא אזרח, או בזמן הפירעון נושא האזרחות לא נשאל בשנית?

2- האם מישהו יודע להמליץ על חלופה לחיסכון לילדים ישראליים בעלי אזרחות אמריקאית שלא תיצור תאונת מס?

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 15:17
קופת הגמל הישראלית לא תעשה בעיות בפדיון בגלל האזרחות האמריקאית.

עם זאת, זה לא אומר שלא צריך לדווח על הפדיון בדוח האמריקאי של הילד (ופדיון PFIC מחייב הגשת דוח מרווח של דולר אחד ומעלה - גם לקטינים).

עם זאת, ישנם יועצי מס שיהיו מוכנים לדווח על ההכנסה כמשהו אחר (ריבית כנראה הכי מתאימה), כאשר כל הסיכון על הילד אם זה יתפס. צריך לזכור שב-PFIC אין התיישנות אף פעם. אז צריך לראות כמה מס יוצא מהפדיון, ואם זה שווה לקחת את הסיכון לדווח את זה כמשהו אחר.

בכלל לילדים, עדיף פשוט לחסוך אצלך, ולתת להם כסף לפי הצורך בהמשך.

אם ממש חייבים הפרדה (אני לא ראיתי עדיין סיבה אחת טובה לזה), אז אפשר לעשות חשבון השקעות על שם הילד. זה מייקר מן הסתם בגלל כפל עמלות בכל החשבונות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 19:39
בIB זה לא יוצר שום כפל, אפשר לקנות מרוכז בחשבון הראשי, ואז להעביר לתת-חשבון. (צריך רק להקפיד על העברה מהשכבה המתאימה)
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 21:33
IB הוא מראש מעט סיבוך, אבל אתה צודק.

מצד שני תת-החשבון לא על שם הילד, אז זו חיה קצת שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 21:56
צודק, טעות שלי שלא מספיק חידדתי.

כי דיברתי בעיקר על ההפרדה, שזה המרכיב העיקרי הנדרש בד"כ. (אדרבא, יש שיעדיפו שחוקית החשבון בשליטתם עד להחלטתם להעביר ע"ש הנער)

בכל מקרה נראה לי שיש שם בעיקרון אפשרות של חשבון קטין, אבל לא יודע האם מתאפשר העברת מניות מחשבון האבא לחשבון הילד.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 22:51
למשל, אם סבא וסבתא רוצים להעביר כסף לנכדים ואז זה חייב להיות מופרד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 00:48
רק לתושבי ארה"ב