⬅ חזרה לאינדקס

האלמנט הפסיכולוגי בהשקעה חודשית

🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2024 22:37
שלום,

קיבלתי החלטה לפני כשנה להשקיע באופן עקבי בשוק ההון סכום מסוים כל חודש. ישנם חודשים שעקב הוצאות משתנות לא מאפשרות לי להשקיע את הסכום שקבעתי לעצמי. אני יכול לקחת הלוואה מקרן ההשתלמות על מנת להשלים את הפערים החודשיים הללו. האם זו מחשבה נכונה? או שעדיף בחודשים הללו להקטין את ההשקעה בשוק ההון?
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2024 22:38
לא, למה לשלם ריבית כשאפשר לא לשלם?

ואפילו אם זה היה בלי ריבית, אני לא רואה את ההגיון להעביר כסף מכיס ימין לכיס שמאל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2024 22:46
אתה לא רואה את הפעולה הזאת כמינוף חיובי?
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2024 22:49
חפש בפורום "הלוואה לצורך השקעה".

הדעות חלוקות. אני אישית נגד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2024 22:52
מינוף יכול להיות חיובי, אבל זה לא קשור להחלטה להשקיע סכום חודשי קבוע. אם מינוף טוב לך (וסביר שבמקרה הזה הוא לא), למה לעשות אותו רק בחודשים שבהם יש לך הוצאות גבוהות?
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2024 23:06
קיבלתי החלטה לא להיות במינוס בעו"ש, ואני עומדת בזה כי אם יש לי בלת"מ - אני מצמצמת את כל מה שניתן באותו חודש.

ההחלטה שלך להשקיע כל חודש סכום מסוים ויהי מה, נשמעת לי לא לגמרי אפויה עד הסוף. אם אתה מתעקש להתחייב על סכום כזה, אתה חייב לצמצם את שאר ההוצאות שלך. מנגד, תוכל להחליט על סכום חודשי נמוך יותר או על ריווח ההפקדות לפעם ברבעון וכך יהיה לך זמן לצמצם הוצאות בחודשיים הבאים. להבדיל, אם אתה יודע מראש על הוצאות גדולות יותר בחודשים קדימה - תצמצם הוצאות אחרות מראש. ואולי בכלל הסכום שהקצבת לא תואם את מצבך בהווה ואת תזרים המזומנים.

גם אני חושבת שהלוואות צריכות להיות מחוץ לתחום, אבל אם אתה מחובבי המוצר - תבדוק שהריבית שווה את הסיכון, ותבדוק שהחזר ההלוואה החודשי לא יוסיף לך עוד חודשים בהם לא תגיע לסכום ההשקעה שקבעת.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 03:06
עדיף להקטין את ההשקעה בשוק ההון, ולא לקחת הלוואה.

אולי לשנות את התזמון של ההשקעה יכול לעזור? ברגע שנכנסת המשכורת, קודם כל תשקיע סכום קבוע, ואז תסתדר עם מה שנשאר.

בבלוגים הפיננסיים באנגלית זה נקרא pay yourself first.

יכול להיות שזה ימנע את הבעיה שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 10:11
יש עוד שיטה, גמישה יותר - להשאיר סכום קבוע בעו"ש בתחילת כל חודש (לאחר שכל התשלומים ירדו), למשל 10000 ש"ח, את יתר הכספים להשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 11:35
כל עוד אתה לא משקיע על טייס אוטומטי בהוראת קבע, מה המשמעות או החשיבות של סכום קבוע?

אני שלם עם זה לגמריי שבחודש מסויים אפקיד x ובאחר אפקיד x-y
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 13:07
אם אתה מתקשה לעמוד בסכום ההשקעה שקבעת, למה להיכנס להלוואה? מה תעשה אם לא תעמוד בתנאי ההלוואה? תחתוך מץיק ההשקעות.

נשמע כמו רעיון לא טוב. יש הבדל משמעותי בין מינוף כשאפשר ומינוף כשאי אפשר. סיכון מיותר לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 15:11
השנקל שלי: יש חשיבות פסיכולוגית בלהשקיע באופן קבוע וסכום קבוע. זה יוצר התחייבות קשיחה שמארגנת לך את ההתנהלות הפיננסית וגורמת לך לא לוותר לעצמך בשביל פינוקים ומותרות. יחד עם זה, יש חשיבות להתאים את סכום ההשקעה ליכולת האמיתית שלך ולא להתחייב על סכום גבוה מדי. כדי להעריך מהן ההוצאות החדשיות, צריך להביא בחשבון גם הוצאות שנתיות (הורים, הוצאות על חופש גדול זה בלת"ם. זו הוצאה שצריך להביא בחשבון ולחלק על חודשי השנה) וכן, בלתמ"ים.

אם אחרי זה נשארת לך יתרה, צבדוק מה הסכום שאתה רוצה להשקיע. כניסה להלוואות במצב הזה, זה לא משהו שבכלל הייתי שוקל.