⬅ חזרה לאינדקס

חשבון בנק ביורו

🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 11:25
שלום לכולם,

כחלק מפיזור הסיכונים שלי אני מחזיק בחשבון בנק ביורו באחת ממדינות אירופה. יש בו כעת סכום של כ-15,000 יורו.

מדובר על חשבון להשקעה בלבד. החשבון מדווח לרשויות המס בכל שנה כמובן. אם אני זוכר נכון אני משלם עליו כל חודש משהו כמו 3 יורו. לא זוכר (וגם לא ממש הצלחתי לבדוק) כמה אני משלם על כל פעולה בנייר ערך (ממש חכם מצידי).

התשואה שעשיתי בו נאה למדי בטווח יחסית קצר של שנתיים [שמתי שם 12,000 יורו וכעת יש 15,000 כאמור] אבל מה שפגע בה היא הירידה של היורו מול השקל.

החשבון כולו היה מושקע במניות ותעודות סל ולקראת הבחירות בארצות הברית מתוך חשש מהבלתי צפוי החלטתי לממש רווחים שהיו בו ומכרתי את רובו וכעת רק 5,000 יורו מתוכו מושקעים בקרנות נאמנות [משקיעות בין היתר בזהב ותעודות סל דפנסיביות שונות] והיתרה נמצאת בעו"ש וצוברת ריבית אפסית של 1% (אם אני לא טועה. אני יודע, לא חכם מצידי).

הסיבה למהלך שלי הוא חשש מתיקון חד בקרוב [אי אפשר לתזמן את השוק אני יודע] אך מצד שני אני מתלבט אם לא להיכנס בכל זאת אבל אין לי אסטרטגיה ברורה (כניסה במנות לא רלוונטית כי יש לי כבר סכום שממתין להשקעה מצד שני אני לא רוצה לרכוש מניות כעת...) יש לי מישהו רעיון שיוכל לעזור לי לסדר את המחשבות?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 11:34
מה היעדים שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 11:52
להעביר לחשבון הזה כספים מדי פעם [אין יעד מוגדר] ולשמור אותו כחשבון השקעות ביורו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 11:55
שאלו אסטרטגיה ענית טקטיקה
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 11:58
לשמור אותו כחשבון השקעות. לנצח... או יותר נכון לפרישה. זו אסטרטגיה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 12:03
לא. זה עדיין טקטיקה.

עבור רוב האנשים כסף הוא אמצעי למטרה. מה המטרה שלך? למה אתה משקיע כסף? מה אתה מנסה להשיג? שימור הון? סכום יעד מסויים לרכישת יאכטה? הכנסה פסיבית בגובה מסויים?

תגדיר מה היעד שלך. זה רק אתה יודע. אח״כ אתה צריך לבחור אסטרטגיה איך להגיע ליעד (למשל אני אשקיע את כל החסכונות הפנויים לתיק פסיבי בתמהיל איקס עד שהיעד יושג). ורק אח״כ מיישמים עם טקטיקה (אני אעשה זאת בצורה יעילה במחינת עלות דרך חשבון מסוג כזה או אחר שממוקם פה או שם).
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 12:12
החשבון הוא חלק [כ-20%] מתיק ההשקעות שרובו כאמור נמצא בארץ. הוא פשוט נמצא באירופה...

המטרה הכוללת היא כמובן להגיע למצב שיש בתיק ההשקעות הכולל סכום משמעותי שיאפשר לי הכנסה פסיבית בגיל הפרישה. כמה? לא יודע.

כמובן שהייתי שמח לא להיות תלוי בעבודה אך בשביל לפרוש כעת ולקיים את עצמי ואת ילדיי ממשכורת של 15,000 ש"ח אני צריך להחזיק בחשבון 4,500,000 ש"ח

מטרה שכרגע נראית לי לא ריאלית...
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 12:47
האם יש לך תוכנית איך להגיע ליעד הזה?

האם התוכנית הזאת כוללת תזמון כניסה ויציאה מהשוק עד גיל הפרישה?

איך חשבון ביורו באירופה מסייע לתוכנית?
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 12:50
כל אחד יכול לפתוח חשבון בבנק באירופה ? איזה אפשרויות הכי זולות ?

גם אם אני לא בעל אזרחות אירופית ?
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 13:02
היעד הוא חסכון של 25% מהכנסות שלי ואם אפשר אז יותר.

חשבון ביורו מסייע לתוכנית בשני פרמטרים: פיזור סיכונים גאוגרפי ומטבעי.

אני לא בעל אזרחות אירופית. פתחתי את החשבון בסוף שנת 2014 כמדומני באמצעות האינטרנט באופן עצמאי. לא נדרשתי לנוכחות פיזית במקום כדי לפתוח את החשבון. נדרשתי כמובן להמציא מסמכים כאלו ואחרים [דרכון, כל מיני מסמכים שמעידים על הכתובות ושאני אדם אמיתי וכמובן המסמכים עליהם חתמתי] באמצעות הדואר הפיסי ואף נדרשתי ללכת לנוטריון אבל סה"כ זה היה קליל והעלויות היו זניחות ביותר. הדרישה היא הפקדה של 10,000 יורו. העלויות השנתיות די זניחות משהו כמו 3 יורו לחודש לחשבון עצמו ועוד עלות של 3 יורו לחשבון ההשקעות [זה משום מה נפרד] אבל איכשהו התחושה היא שהבנקים באירופה לא מחפשים לדפוק את הלקוח ואני עובר מדי פעם על החשבון ולא מוצא שיש שם הפחתות בגין עמלות מעבר למה שכתבתי. כמובן שיש לדווח על הרווחים בחשבון לרשויות המס בישראל באופן שוטף וזה קצת מסורבל אך אני גם מגיש דו"ח אישי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 15:55
מספר שאלות:

- האם הוצאות של 15K בחודש (עבורך וילדייך) הם לשנים הקרובות או שלאורך כל תקופת ההשקעה?

- מה גילך?

- האם ההכנסה שלך קבועה? יכולה לגדול? יחסית בטוחה?

- לא ברורה לי השאלה:

אתה רוצה להבין אם לתזמן או לא? כפי שכבר כתבת אין משמעות לתזמון בהשקעה ארוכה

לא ברור לי מה ההבדל בין ההשקעה שלך באירופה להשקעות האחרות שלך, האם ישנה השקעה באותם מוצרים או שזה נחשב אצלך בתיק כפלח שונה עם התנהגות שונה? (נניח את המטבע בצד לרגע)
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2017 16:12
זה יקר יחסית לחשבון שיש לי בספרד, אני לא משלם כלל עמלות על פעולות ועמלות חודשיות, יש לי חשבון השקעות דרך ברוקר הולנדי בעמלות זניחות, פעם בחודש אני יכול לקנות כמעט כל ETF ללא עמלות כלל.

אני עדיין לא מבין מה ההגיון שלך בלתחזק חשבון כזה, למה לא לסגור ולהעביר הכל לארץ או לחשבון ברוקר אחר ?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2017 12:31
ההיגיון כפי שאמרתי פיזור סיכונים.

ייתכן שזה יקר אבל לפי מה שנמסר לי יש ביטוח על הפקדון ומדובר בבנק יציב במדינה שאינה מוקפת חובות כמו ספרד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2017 14:00
אני מבין, אבל אם המטרה הינה השקעה בשוק ההון, אתה יכול לעשות את זה דרך ברוקר עצמאי וגדול, לא דרך בנק, הבנק הינו רק הכלי, אולי יש סיכון של קריסת הבנק אבל מירב הכסף מושקע דרך הברוקר כך שזה ממש לא טיעון רציני לדעתי.

בכל מקרה, בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2017 17:49
תוכל לפרט באיזה בנק פתחת חשבון?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2017 17:55
אתה מדבר אלי ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2017 18:00
האמת ל @סטיב אדלר אבל אשמח לשמוע גם ממך (בהנחה שניתן לפתוח חשבון גם ללא-תושבים/אזרחים)