⬅ חזרה לאינדקס

להשכיר מחסן של דירה

🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 06:46
אני גר באזור ושכונה דיי יוקרתית במרכז ויש לנו בחניון (מינוס אחד בבניין) מחסן לכל דירה בגודל יחסית סטנדרטי של מחסן בבניין. אני לא סגור על כמה מטר רבוע אני אברר היום אבל רציתי לשאול מנסיון שלכם אם יש לזה ביקוש ואפשר להשכיר אותו חודשית כי הוא פשוט לא בשימוש וגם 500 שקל בחודש נשמע סבבה. איפה אפשר לפרסם את זה במידה ואתם חושבים שיש לזה ביקוש ואם אני הולך על זה אני צריך להכין חוזה מסוים ולאיזה אנשי מקצוע אני צריך לפנות?

תודה לכולם

(הדירה בבעלותנו אני סטודנט שחיי אצל ההורים )
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 07:51
נשמע לי קצת אופטימי.

לפי מדרג:

מחיר ממוצע לאחסון תכולת דירה בת 2 חדרים נע בין 570-800 ₪ לחודש ואילו מחיר אחסון תכולת דירה בת 5 חדרים נע בין 1,100-1,320₪ לחודש.

אבל אתה מדבר פה על שטח אחסון קטן יותר.

עוד שאלה זה ההתעסקות. נניח שהאחסון לתקופה של 3 חודשים, אז כל 3 חודשים תחפש שוכרים חדשים ותעשה איתם חוזה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 07:55
כן אפשר - זה שלכם. רק שים לב שלא תיצור סכסוכים עם השכנים -> פתאום אנשים נכנסים ויוצאים מהבניין בשביל המחסן.

הייתי משכיר לשכן קיים שצריך עוד ספייס, לא הייתי משכיר נניח לחנות שצריכה להכניס ולהוציא סחורה על בסיס קבוע. תתחיל ממודעה על הלוח בבנין שהמחסן להשכרה ותראה מה קורה.

לא השכרתי מחסן אף פעם, אבל כיוון שאין לי אוטו, השכרתי את החניה שלי בבניין לשכן עם 2 מכוניות שהיה צריך מקום. אני מתאר לעצמי שהפרינציפ דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 08:09
בקבוצת הוואטסאפ השכונתית שלנו (לא במרכז) מידי פעם שואלים אנשים אם יש מחסן להשכרה. להבנתי, זה לא למטרות מסחריות, פשוט אנשים שצריכים עוד מקום אחסון.

רוצה לומר: יש מקומות בהם יש ביקוש לזה. כיוון שאתה במרכז, אני אתפלא אם אצלכם אין.

אני לא יודע איפה הייתי מפרסם את זה. על פניו יד2, אבל אני לא יודע אם אנשים אקטיבית יחפשו מחסן, זה לא כמו דירה. אולי לתלות מודעות על עמודים באיזור? (אם כן, הייתי שם מחיר).

הייתי מנסה לחפש חוזה לטווח ארוך יותר, עם משפחה שפשוט צריכה מקום לבריכה המתקפלת שהם פותחים בקיץ, לאוהלי קמפינג ושק"שים, כאלה..
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 08:32
קח בחשבון גם מיסוי לפי מס שולי. לא משתלם במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 09:50
בטוח? זה לא כמו מיסוי של השכרת דירה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 09:58
אפשר לגור במחסן?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 11:38
אני לא גר בת"א, אבל אני לא אתפלא..
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 12:02
ברמה החוקית היבשה אתה בטח צודק, בפועל חלק גדול ממי שעושה את זה ברמת הכנסה כזאת לא טורח לדווח או אפילו לא יודע שהוא צריך
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 12:04
הייתי מתחיל בקבוצת הווצאפ של הבניין או מודעה על הבניין, אם לא יעבוד אפשר יד 2 / פייסבוק מרקטפלייס
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 12:16
אין ספק שהרבה אנשים לא מדווחים על כל ההכנסות, ואין ספק שהסיכוי להתפס כנראה קטן, אבל פוטנציאל הנזק גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 12:29
מה הדבר הכי גרוע שמס הכנסה עשה לבעל דירה שהשכיר את המחסן שלו ב500 שקל לחודש ולא דיווח על ההכנסה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 14:21
אם כבר מתכוננים לתרחישי קיצון, לפני מס הכנסה, יש את הסיכון שהשוכר יאחסן שם את אוסף הזיקוקים הלא חוקי שלו וישרוף את הבניין, או יפתח שם סדנת עבודה בעץ כתחביב ויהיה פנימה מסור חשמלי שיוריד אצבע למישהו. או שהשכן יסרב לפנות את המחסן כשתצטרך אותו...

אני מתאר לעצמי שלתת לשכן שאתה מכיר לשכור את המחסן תמורת סכום צנוע זה יחסית פשוט, אבל תמיד יש ריסק בכל עסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 17:51
מחסן הוא לא דירת מגורים, מסלול הפטור ומסלול 10% לא חלים עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 17:54
לא יודע. אני מניח שלא יחפשו מישהו רק בגלל זה, אבל אם כבר מס הכנסה החליט להתלבש עליך, בהחלט יכולים להשתמש גם בעבירות קטנות יחסית כדי לגרום לך לנזק גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 18:03
לפי ההגדרה היבשה הזו, האם כשמשכירים דירת מגורים ומחסן, לא אמורים אז לשלם מס לפי שווי המחסן? כלומר למה הצמדתו לדירה משנה את המיסוי?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 18:14
ההצמדה לא משנה את המהות של הדירה,

אבל ההטבות במס, גם חוק הפטור וגם סעיף 122, מדברים על דירה המשמשת למגורים.

אם אתה משכיר דירה, שמשמשת למגורים, ונלווה אליה מחסן, אז איך אומרים בשפה פשוטה, העיקר פוטר את הטפל.

אבל אם מדובר רק במחסן, שאין ספק שאינו משמש למגורים, אז הוא העיקר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 19:10
זה מנוסח כך בתקנות מס הכנסה?

אם ברשותי שתי דירות בבניין, ורק לאחת מהן יש מחסן. האם במידה ואשכיר את הדירה ללא מחסן עם המחסן של הדירה השנייה, האם אז יהיה צורך לשלם מס? לכאורה כן, כי באותה מידה יכולתי להשכיר אותו לשכן אחר בבניין... מצד שני, הוא מושכר בצמוד לדירה ולא ברור מדוע הרישום בטאבו אמור להשפיע על המיסוי...

נראה לי שאין לזה סוף...

ההיגיון שלי אומר שמס הכנסה פשוט לא יתעסק באלפי שקלים בודדים בשנה...
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 19:17
פקודת מס הכנסה וחוק מס הכנסה פטור לדירת מגורים, שניהם מדברים על דירה המשמשת למגורים.

מחסן לא מוזכר באף אחד מהם.

מעבר לזה, הכל פרשנות, ופרשנות של החוק זה עניין לעורכי דין ובתי משפט, אני לא מתעסק בה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2024 09:12
בקיצור זה אותו אחד שגם תבעו אותו כי הביע את דעתו על מנייה בפייסבוק ולא רשם שזאת לא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2024 09:13
אין ספק, סיכון נמוך מאוד, אבל פוטנציאל נזק גבוה. לכן חשוב לכתוב חוזה.