⬅ חזרה לאינדקס

השקעה בשקלים ב-IB ללא המרה לדולרים

🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2024 21:53
אהלן,

יש לי חשבון ב-IB (אני מתגורר כרגע בארה״ב) ולפני מספר חודשים עשיתי בו המרה מדולרים לשקלים. אני מחפש איך להשקיע את הכסף הזה מבלי להמיר חזרה לדולרים, ומבלי למשוך לחשבון שקלי בארץ. האם זה אומר שאני בהכרח צריך לקנות ניירות שנסחרים ב-TASE? אם כן - האם יש דרך נוחה לחפש אותם? ניסיון (נאיבי?) לרשום ISHARES TASE לא העלה שום דבר... באופן ספציפי יותר - הייתי שמח לרכוש את iShares MSCI ACWI של בלאקרוק הנסחרת בת״א, אבל אני לא בטוח אם זה אפשרי.

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2024 22:05
אתה תושב מס בישראל? מבחינת חוקי המס
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2024 22:07
בגלל השער הגבוה עכשיו?

תשכנע אותי בהבדלים (מבחינת עלות) בין לקנות נייר דואלי בשקל, לבין להמיר לדולר ולקנות את הגירסא הדולרית שלו.

(אלא אם כן המטרה שלך זה מיסוי ריאלי לפי אינפלציה)
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2024 22:28
תודה על התשובות!

עשיתי ניתוק תושבות מביטוח לאומי כשעברנו לכאן. מול מס הכנסה להבנתי המצב מורכב יותר - זה לוקח יותר זמן, וזה לא בקשה שאפשר פשוט להגיש (כמו בביטוח לאומי). אשמח ללמוד אם זה לא המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2024 22:30
סליחה על הבורות, אבל מה זה נייר דואלי? נייר שאפשר לקנות בשני המטבעות (ואז במקרה כזה אני מניח שהשקל פשוט מומר לדולרים)? ואני לא מתיימר לשכנע אף אחד בשום דבר :-) אני רק מנסה ללמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2024 23:16
כן

אבל עזוב.

כל מדד של הסנופי, לא משנה מאיפה - ייצא לך אותו עלות. (כלומר יש הבדלים במחירים בגלל גודל היחידות, אבל מבחינת היחס למדד)
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2024 00:04
אתה משלם מס בארה"ב?

אם כן תקרא על pfic.

מעבר לזה, לא ברור לי למה אתה מסתבך כלכך רק כדי לחסוך 2 דולר.