⬅ חזרה לאינדקס

מנעול חכם לדלת

🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 11:56
יצא למישהו במקרה לעשות את הבדיקה ומבין קצת בנושא? מתלבט בין lockup של רב בריח ל elock.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 12:37
אני עם Nuki ומאוד מרוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 12:40
אני גם עם נוקי הגרסה האחרונה ומאד מרוצה. יש דילים טובים לזה בI NEED IT או באמזון אירופה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 13:19
Nuki, מרוצה. תשים לב שרוב המנעולים הישראלים לא ממש חכמים, אין גישה ושליטה באפליקציה מחוץ לבית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 14:09
באמת??

אז מה בדיוק "חכם" בהם?

כל הקטע זה לשלוט בנעול מרחוק ולחבר אותו לאוטומציות של הבית החכם.

אפשר לפחות לחבר אותם לוקאלית ל HA?
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 15:39
ניתן לנהל איתם קודים/טביעות אצבע והגדרת שעות כניסה דרך בלוטות'
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 16:28
אני משפץ ומחליף דלת כניסה. דיברו איתי בכלל על elock ו lockup של רב בריח (שתיהן ישראליות). פעם ראשונה ששומע על נוקי אבל נראה לפי התגובות שהוא פופולרי. האמת שאני מחפש אפשרות לפתוח עם קוד או עם טביעת אצבע. לא רואה צורך לפתוח עם אפליקציה (תמיד אפשר במקרה מיוחד לתת למישהו את הקוד ואחר כך להחליף). יש לי elock כבר 11 שנים. אני מרוצה אבל הוא לא מתאים לדלת החדשה וחדש יקר יחסית. אגב לפי הבנתי גם לישראליות יש את כל האופציות. אפשר להוסיף מגשר wifi ולעבוד עם אפליקציה.

זה מה שאני מחפש. בנוקי אפשר או שהעבודה רק דרך הטלפון?
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2024 17:31
יכול להיות בזמנו לא היה.

זה לא תמיד רלוונטי אם אתה שבוע-שבועיים בחופש בחול. מעבר לכך, אפליקציה עוזרת גם לדעת אם הילד חזר מבילוי , יצא לבית ספר, נעל את הדלת ועוד.

יש , צריך לקנות קודן- טביעת אצבע.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2024 04:40
אז בקיצור זה סתם מנעול חשמלי, בלי שום חיבור "חכם"

אחד המובילים בתחום בעולם.

מה שכן, זה חיבור רטרואקטיבי. כלומר זה לא מנעול בפני עצמו אלא זה מתחבר למנעול קיים. מה שאומר שיש גם חיסרון באסטטיקה אל מול מנעול מובנה.

האמת שלא רק שזאת אפשרות שממש לא מעניינת אותי, זאת אפשרות שאני מתאמץ להימנע ממנה.

החיסרון הגדול של קודן/קורא טביעות אצבע זה שיש לך מכשיר שיושב בחוץ. ומכאן נורא קל לגנב מזדמן לראות שיש מנעול מיוחד ו "טכנולוגי", ומכאן שכנראה כדאי לפרוץ לבית הזה.

מה שאני אוהב בנוקי זה שאין שום דרך לדעת מבחוץ שיש בכלל מנעול חכם בבית. אפשר אפילו להמשיך לעבוד עם המפתח הרגיל למי שרוצה.

הייתרון העיקרי זה לא רק הפתיחה מרחוק (שנחמדה בפני עצמה), אלא זה היכולת לחבר לבית החכם ולכל שאר האוטומציות שרצות בבית (נעילה אוטומטית וכו).

השאלה אם הוא נתמך בתוכנות בית חכם כמו HA
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2024 22:35
אז כל פעם שאתה מגיע הביתה אתה צריך להוציא את הטלפון כדי לפתוח את הדלת? ומה עם נגמרת למישהו במשפחה הסוללה? ומה עם יצאת ושכחת את הטלפון בבית? יש שלושה ילדים שאני לא יכול לבנות על זה שתמיד יהיו עם טלפןן עובד, או לתת להם מפתח (זה בדיוק מה שאני מנסה להימנע ממנו).

לא יודע אם זה כבר כל כך "מיוחד". נראה לי שהפך להיות די סטנדרט.

בכל מקרה נראה לי שגם למנעולים הישראלים יש אופציה להוסיף מגשר wifi ואז להנות מאותה פונקציונליות של ניהול מרחוק למי שזה מעניין אותו. בקרוב אקבל את הלוקאפ 2 + של רב בריח ואדווח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2024 00:13
לא. לרוב היא נפתחת אוטומטית.

ואם לא, גם ככה הוא ביד שלי ב99% מהמקרים, אז בלחיצת כפתור הדלת נפתחת.

ואם לא הטלפון אז בלחיצה אחת בשעון.

הרבה יותר נוח ופשוט מאשר להכניס קוד באיזה קודן.

בגלל זה יש לי שעון לגיבוי.

חוץ מזה שאפשר לשים מטען מחוץ לבית לפרנואידים.

מעולם לא קרה לי.

אבל זה בערך כמו לשאול מה קורה אם יצאת ושכחת את המפתח במנעול קלאסי - או שקוראים למישהו שיש לו מפתח (במקרה של מנעול חכם, הוא אפילו לא צריך להגיע פיסית) או שקוראים למנעולן.

הבנתי.

טוב, ילדים זה סיפור אחר שלא חשבתי עליו בכלל.

יש לנוקי סוג של שלט רחוק (fob), שפשוט פותח את המנעול כשלוחצים עליו אם הוא מספיק קרוב לדלת.

היתרון שזה עם סוללה משלו ולכן פחות סביר שתגמר הסוללה באמצע היום.

החיסרון שזה גם משהו שאפשר לאבד כמו מפתח (וכמו טלפון). אבל בניגוד למפתח אפשר לבטל לו את ההרשאות במקרה שהוא נאבד.

אולי לילדים קודן/אצבע זה באמת הפתרון הכי פשוט. אין לי מושג. אין לי ילדים אז לא הקדשתי לזה יותר מידי מחשבה.

אצלי בבניין אין לאף אחד קודן מחוץ לדלת.

בכללי אני זוכר שראיתי כמה בודדים כאלה בארץ.

אז לפחות באזור שאני גר בו ומקרב המקרים שלי, קודן זה די נדיר.

גם לנוקי אפשר להוסיף קודן וקורא אצבע.

זה לא רק הפונקציונליות של ניהול מרחוק, זה גם הקישור לבית החכם ולשאר האוטומציות בבית (נעילה אוטומטית של הדלת אחרי שכולם יוצאים, למשל)

תתחדש!
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2024 13:42
תבדוק על aqura u200

מנעול חדש, מגיע עם קודן, תומך בapple home key שזה נחמד למי שבאפל אקו סיסטם.

גם אמור להיות יחסית במחיר טוב.