⬅ חזרה לאינדקס

פיבוט קריירה - תפקידי ביזנס מתפקיד טכני בהייטק

🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2024 21:20
היי כולם

אני עובד כיום כמדען נתונים, בוגר תואר ראשון במדעי המחשב, ואני מתחיל תכף תפקיד טכני חדש בחברה אחרת בעולמות הai

עם זאת, אני מסיים בקרוב תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטה מובילה בארץ, ומאוד מעניין אותי לעבור לצד הביזנסי - מכירות, פיתוח עסקי, ייעוץ אסטרטגי ועסקי

מבחינתי זה לא חייב להיות בחברת הייטק אבל כן עבודה שתדרוש ידע בניתוח נתונים, תובנות, ראיית תמונה רחבה וקבלת החלטות עסקיות שיזניקו מוצרים וחברות קדימה

איך עושים את המעבר הזה?

במידה וזה בתוך החברה, אחרי כמה זמן מינימום זה לגיטימי להעלות את הנושא עם המנהלים החדשים שיהיו לי?

בהנחה שמדען נתונים או מפתח תוכנה עם כ4-5 שנות ניסיון מרוויח כ35-45 אלף שקלים (תלוי בניסיון, בחברה ובמשא ומתן), כמה אצטרך לרדת בשכר בתפקידים הראשונים?

השכר מבחינתי פחות פקטור, אני פשוט לא חושב שאני מאוד חזק בצד הטכני, אבל אני כן מקבל פידבק בכל תפקיד שעשיתי שאני חכם ושיש לי סופט סקילז מאוד טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2024 09:19
ניסיתי את המהלך הנ"ל בעבר והתברר לי למפרע שאמנם אני אדם עם סופט סקילס (גם אני קיבלתי את הפידבקים הללו), ומתחבר לביזנס, אבל ממש אין לי מה שנדרש בשביל תפקידים כאלה.

את המעבר עשיתי עם קשרים אישיים, תוך כדי מעבר לחברה קטנה יותר. (ושמירה על הדרגה/תנאים)

הטיפ היחידי שאני יכול להגיד לך זה תבדוק טוב טוב מה נדרש מהתפקיד לפני (אל תניח שאתה יודע!). מטרות, איך משיגים וכו'.

וכמובן תדאג לך לתוכנית טובה לחזור אחורה במקרה של כשלון.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2024 11:25
יש לא מעט חברות בארץ שמתעסקות בדאטה ומחפשות אנשים עם ידע טכני שהם customer facing, הן מפרסמות משרות ומחפשות יועצים, אנשי פריסיילס וכו'. זאת נקודה טובה לעשות את המעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2024 11:40
אולי משהו כמו solution architect בחברות הגדולות? לפעמים יש כאלו שמתמחים בדאטא
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 20:13
זה נשמע כמו ניסיון טוב וטיפ טופ. למה הכוונה ב״מטרות, איך משיגים וכו׳״? מטרות של התפקידים שאני רוצה לעבור אליהם? איך משיגים מה?

האם חזרת לאחר מכן לתפקיד טכני?

אשמח להרחיב איתך על הנושא בפרטי, אם תסכים

זה נשמע לי כמו כיוון מאוד טוב.

הבנתי ממישהו שעשה את זה שלפעמים יש הרבה תחרות בין העובדים במשרות כאלה וצריך קצת מרפקים ולהיות ״מניאק״.

אני אוהב תחרות כשהיא בקטע טוב, אבל לא יודע איך אסתדר במשרות שצריך להתלכלך בהן כי אני אדם מאוד פייר והוגן ולא רוצה להידפק בגלל זה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 20:13
זה גם טיפ טוב

ראיתי כמה משרות כאלה במייקרוסופט, אולי זה יוכל להתאים גם בחברה הנוכחית שאני מתחיל לעבוד בה בעוד תקופה
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 09:24
גם מטרות אישיות , אבל בעיקר דיברתי על מטרות התפקיד. לפעמים מהזווית שלנו אנחנו חושבים שאנחנו מבינים תפקידים שאנחנו צופים בהם מהצד (נפוץ מאוד הדיעה הקדומה על אנשי מרקטינג,HR וכד'). למרות שאני לא נפלתי לדיעות הקדומות, והבנתי את האתגר שיש בכל תפקיד - עדיין נפלתי כשחשבתי על איך מבצעים תפקיד ומה מטרותיו תוך כדי צפיה מבחוץ. למרות שעשיתי מחקר מינימאלי ודיברתי עם בעלי ניסיון בתפקידים כאלה, חשבתי שאני יודע יותר טוב מהם (חטא הגאווה?)

אם הייתי מנטרל את ההצלחה שלי בתפקידים הלא ביזנסים (והניסיון שנצבר מהם), וחושב על עצמי כאילו התפקיד הביזנסי זה התפקיד הראשון שלי בקריירה- הייתי מבצע יותר מחקר תוך כדי שאני מאמין לטיפים שנתנו לי בדרך אנשים בעלי ניסיון. זה ללא ספק היה או תורם לי להצלחה בתפקיד, או מניע אותי מלעשות את השינוי.

חזרתי לתפקיד בחזרה

ד"א, הבנת נכון לגבי משרות של Solution architect (במיוחד הנחשקות שבהם). זה מערב המון דברים לא טובים, בידיוק כמו שהזכרת.

במיוחד בחברה שמוזכרת פה.

מוזמן כמובן לפנות בפרטי תמיד. אוכל לחשוף שם הרבה יותר פרטים מאשר פה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 01:10
תודה, כתבתי לך
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 02:08
אני מסכים איתך, כמי שעוסק בשיווק ומכירות, אנשים חושבים שכל אדם עם סופט סקילס יכול לעשות את זה. מדובר במקצוע לכל דבר ועניין.

כמו שלא סביר שאני אכנס למנכל ואגיד לו "שמע, אני טוב במחשבים מגיל קטן, ובניתי המון טיסנים, תעביר אותי להיות מהנדס", גם להיות איש מכירות זה מקצוע שדורש קצת יותר מ"להיות טוב עם אנשים".