⬅ חזרה לאינדקס

מעבר קרן עקב דמי ניהול - מס

🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2017 20:18
בשרשור אחר עלה הנושא כי דמי ניהול אפסיים (או מאוד נמוכים) מהווים "מלכודת דבש" - אף כי קל מאוד לעבור לקרן אחרת מרגע שדמי הניהול מועלים, מעבר כרוך (לעיתים) במימוש רווחים ועל כן בתשלום מס רווחי ההון של ארצנו הנפלא.

האם לא ניתן "לטעון" מול רשויות המס (האם יש לכך תקדים?) כי העלאת דמי ניהול מהווה "הרעת תנאים" ומעין שינוי חוזה אשר אמור לאפשר ניוד כספים ללא "קנס" של מס, במיוחד אם ניתן להוכיח לרשויות המס כי הכספים מועברים באופן מיידי (או כמעט מיידי) לקרן אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2017 01:29
זה כנראה יהיה תקדימי אם תצליחי, וגם לא מכיר שום סעיף בחוק שתומך בגישה כזאת.

פקידי שומה מטרתם לגבות מס, כמה שיותר יותר טוב, אין להם שום סיבה לעשות לך טובות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2017 10:55
כמו כל דבר בתחום הזה, אם מספיק אנשים ייפגעו בזה + יתלוננו על זה, מישהו למעלה יתעורר ויעשה עם זה משהו

זה שמשהו לא קרה עד עכשיו, לא אומר שאי אפשר לשנות את זה

סלינגר הוכיחה את זה הרבה פעמים (לדוגמה הוצאות ניהול השקעות), אולי זה יהיה הדבר הבא שבו היא תתעסק
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2017 19:25
ברכישת קרן נאמנות אין הבטחה של דמי ניהול בעתיד, לא רואה שום אפשרות לטעון להפרת חוזה. פרט לכך, יהיה קשה להוכיח שהקרן שאליה עוברים היא ״בדיוק אותו הדבר״ פרט לדמי הניהול, ואין במכירה אלמנט של שינוי השקעה, אלא אם כן יעשו האחדה של המדיניות של קרנות מחקות (כיום כל אחת מחוייבת לתשקיף שלה)
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2017 20:41
הפתרון נראה לי קופת גמל להשקעה IRA ללא דמי ניהול. מי מרים את הכפפה ומקים כזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2017 21:03
לא, ואף מייצג נורמלי לא יקח טענה כזו לדיון (אלא אם הוא חושב שהפרסום כאן הוא חיובי).

מעבר לעניינים היותר טכניים שלא ברור האם יש הפרה של החוזה, מה הרלוונטיות של זה לדיני המס וכו', תזכור שהעובדה שלא ממסים ריווחי הון כל שנה היא כבר הבדל (או אפלייה - תלוי בנקודת המבט שלך) לעומת הכנסה פירותית. למה אני לא יכול לקחת את כל השכר שלי ולהשקיע אותו ולבקש מפקיד השומה למסות אותי בעוד עשר שנים כשאממש? הכלל בישראל הוא מיסוי לפי התעשרות בשנה קלנדרית וה"ויתור" במס רווח הון נובע רק מהיעדר מימוש (להוציא חריגים נקודתיים שאינם רלוונטיים לשאלה שלך). לכן, כשאתה מממש, זה לא רלוונטי מה הסיבה ולאן הולך הכסף לצורך הקביעה אם יש למסות עתה או בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2017 02:12
מעניין להשוות בין המדיניות כלפי מימוש רווחים ובין המדיניות כלפי מימוש הפסדים.

בארה"ב, למשל, כלל ה-wash sale חל על הפסדים אבל לא על רווחים.