⬅ חזרה לאינדקס

פשוט להתחיל? איך?

🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2024 16:16
אני כבר כמה חודשים קוראת הרבה על השקעות תכלס לא הגעתי לידי מעשה.

אשמח שתעזרו לי לאור הפרטים כדלהלן:

1 - אני מעוניינת לפתוח קרן פנסיה לעצמי כעצמאית

2 - אני רוצה השקיע 20,000 במניות לטווח ארוך כהתחלה ולהזרים לשם כספים במהלך השנים הקרובות.

האם יש לי אפשרות לעשות הכל לבד וכך לא לשלם דמי ניהול?

אני מתבלבלת מרוב היצע ורעינות ואפשרויות.

מישהו אמר לי משפט ''מי שסוחר לבד זה רק אם לא אכפת לו לאבד את כל הכסף שלו''

תחכימו אותי?
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2024 16:20
אני רוצה לעשות את זה לגמרי בעצמי, זה אפשרי?
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2024 16:47
גוגל: המשקיעה מייק

זה נכון למי שלא משקיע במדדים
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2024 16:48
כן.

אפשרי בהחלט. רק דורש קצת עבודת רגליים וחיפוש באינטרנט.

תתחילי מלחפש בגוגל קרן פנסיה לעצמאים, תתקשרי לכמה חברות ותבקשי שישלחו לך פרטים.

אי אפשר להימנע מדמי ניהול בפנסיה, תבחרי את מה שהכי נמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2024 17:16
נשמע כמו מישהו שמרוויח מזה שלא תסחרי לבד
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 12:42
יש דבר כזה להשקיע 20,000 ש''ח באופן שזה יהיה נזיל כך שאם אני אצטרך את הכסף להשקעה נדלנית אני אוכל למשוך אותו?

משהו נגיד כמו כל שנתיים
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 14:45
אני קראתי את הפורום של המשקיעה במשך שנים.

ואז כשהגעתי לפוסטים האחרונים, קראתי את הכל מהתחלה שוב - כי עד שלא ביצעתי את הפעולות בידיים (קניה ומכירה) לא באמת הבנתי כלום. גם אם חשבתי שהבנתי.

את הקרן הכספית הראשונה שלי קניתי ומכרתי אחרי שבוע (לא אומר שזה דבר חכם לעשות)- מתוך ניסיון לימודי לראות (ולהבין!) כמה כסף ירד בקניה, כמה מס שילמתי במכירה, כמה כסף קיבלתי חזרה, ראיתי את הכסף יוצא מהעו"ש ונכנס לעו"ש, ובסוף השנה גם ראיתי את זה משתקף בטופס 867 (לא יודעת מה זה? גם אני לא, עד שלא הייתי צריך לדעת).

בקיצור- עד שלא מתחילים, בסכומים קטנים, צוברים ביטחון ביטחון - לא באמת יודעים איך.

בפורום יש את כל התשובות לכל השאלות ואנשים נהדרים שיעזרו גם.

בגדול, כל עוד את מנהלת את הכסף שלך (ולא שמה בבנק בתכנית חיסכון שהוא מנהל) את, כאמור, המנהלת של הכסף. תעשי איתו מה שאת רוצה.

לגבי אפיקי השקעה סולידיים יותר (ופחותי סיכון תיאורטי) או סולידיים פחות (עם סיכון גבוה יותר)–את צריכה להגדיר לעצמך מה הסיבולת סיכון שלך, למתי את צריכה את הכסף וכו', ולבחור את אפיק ההשקעה המתאים לך.

ובהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 15:57
אם הכסף נועד למשיכה בבת אחת בתוך שנתיים, השקעה במדדי מניות לא תעזור לך (כי זה נועד לטווחים ארוכים יותר).

את לא רוצה למצוא את עצמך בתקופה שהמדדים האלה יורדים חזק למשך תקופה ארוכה, מה שפחות אכפת למשקיעים של 10 שנים ומעלה.

קרן כספית מאפשרת לך גם נזילות וגם לשמור על ערך הכסף מול האינפלציה.