⬅ חזרה לאינדקס

שכר גבוה מול סיפוק בעבודה

🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 11:38
היי חברים,

אני מבין שזו דילמה ניצחית ואין לה פתרון ברור וכל אדם עם סט הערכים והראיה שלו, אבל אני אשמח בכל זאת לשמוע דעות שונות שאולי יוסיפו תבלינים לצורת המחשבה שלי.

לפני כשנה קיבלתי החלטה לפרוש מוקדם, עשיתי תוכניות והגעתי לסכום הון, שבמידה ואגיע אליו, אוכל לפרוש. חיפשתי מקום עבודה עם שכר גבוה ועם קצת מזל עוד כ4 שנים אוכל לפרוש.

לצערי הרב משעמם לי, העבודה לא מעניינת, ודי לא מתחשק לי להגיע בבוקר לעבודה, ואני תוהה בקול רם, כיצד אני אשרוד כאן במשך 4 שנים. במקביל אני כמובן מנסה להוסיף עניין לעבודה, אבל זה ט׳רד אחר.

אני בכלוב זהב.

אני מתלבט האם לחפש מקום חדש, עם יותר עניין, חששותיי / מחשבותיי:

* מי הבטיח שהמקום החדש יהיה מעניין יותר?

* קשה לי להאמין שאוכל לקבל את אותם התנאים כפי שאני מקבל עכשיו.

* יש לי work-life-balance מעולה, העבודה מאפשרת לי להיות הרבה יותר עם המשפחה - יתרון משמעותי.

* הפרישה המוקדמת היא המטרה שאליה אני שואף, אולי נכון לחשוק שיניים.

* לעבוד זמן רב במקום שמשעמם אותך מקהה את השכל.

מה דעתכם בעניין? אולי אוכל להסתכל על הבעיה בצורה אחרת.

אילו שאלות אני יכול לשאול את עצמי כדי שאוכל לבחור את הפתרון הנכון עבורי?

וללא קשר, אני מבין שאלו צרות של עשירים ועדיפה הבעיה הזאת על פני האחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 11:41
יש פתגם: מצא עבודה שתאהב ולא תצטרך לעבוד יום אחד כל חייך
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 12:07
אני לא רואה ענין לסבול עכשיו בשביל להנות אח"כ

למה אח"כ עדיף על עכשיו

ואולי לא נחיה מחר בשביל להנות
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 12:10
מחשבה מעניינת, לא חשבתי על זה כך
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 12:47
דל"פ -

כל המודל של פרישה מוקדמת לפי כלל ה-300/400 נעשה לא רלוונטי מאז השביעי באוקטובר. המודל הזה נולד באמריקה והוא תפור למבנה של השוק האמריקאי. כלומר שהוא מניח שגשוג כלכלי, שוק עבודה יציב, ורמת חיים גבוהה במאקרו. הוא לא לוקח בחשבון מצב של מלחמה, הוא לא לוקח בחשבון עסקים שנסגרים בגלל פינוי ישובים/גיוס מילואים/הנחיות של פיקוד העורף/איומים לתקיפה איראנית, והוא לא תקף בתנאים של ההתרסקות הכלכלית לאומית שכבר התחילה ועוד תלך ותחמיר כל עוד אנחנו תקועים עם שר האוצר הנוכחי. אז אל תבנה על פרישה מוקדמת תוך 4 שנים בהינתן שאתה משתמש במחשבון של המשקיעה כדי לחשב את הזמן עד הפרישה.

אי-לכך, אם אתה סובל בעבודה אז דע לך שאתה סובל לחינם. עכשיו תעשה את החשבון שלך מחדש.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 12:55
קוראים לזה ריבית דריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 13:09
ומה הועיל אדם שעבד קשה ולא ראה טובה מימיו ומת עם כמה מליוני שקלים וריבית דריבית

לא אומר שלא צריך לחשוב על מחר אבל לחשב את ההפסד היום בשביל הרווח מחר ולשקלל

כמה שהרווח מחר יותר וההפסד היום קטן זה כדאי

אבל לעבוד 4 שנים בלי להנות/לסבול בשביל לפרוש שנה או שנתיים קודם לא מצדיק לדעתי
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 13:24
חסרים קצת פרטים: במה אתה עוסק, בני כמה הילדים, מה הסיכוי שלך למצוא עבודה דומה בשכר דומה במקום אחר (ואולי משם יבוא העניין).
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 13:40
שאלה מעולה, עכשיו יהיה לי על מה לחשוב בסופ"ש הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 13:56
למה לא לפרוש(שזה הנטייה שלי בדרכ):

1. זה רק 4 שנים.

2. אתה עדיין חדש שם, לפי מה שרשמת, אולי לתת לזה חצי שנה? אולי משעמם לך כרגע כי אתה חדש ונותנים לך להשתלב לאט?

3. האם אתה יכול לעורר עניין בעבודה דרך לקיחת יוזמה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 14:04
מעניין, לפני התשובות, למה השאלות של העיסוק ובני כמה הילדים חשובות לטעמך?

אני עוסק בהייטק והילדים בגיל העשרה

לגבי הנקודה השניה, אין לי באמת אפשרות להיות בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 14:05
לחלוטין, אני מתכנן לתת לזה שנה, עברתי כבר את רובה ולכן אני מעלה זאת עכשיו
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 14:07
בגילי, 4 שנים הן יקרות, זה מטבע יקר עבורי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 14:18
אני מסכים איתך שעדיף לעבוד פחות ועוד פחות במה שלא אוהבים.

מצד שני החיים מלאים tradeoffs ולמי שלא תלוי בכסף יש מרחב בחירה גדול יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 14:25
ריבית.

עכשיו עדיף על אחר כך ולכן חסכון נושא ריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 14:52
הוא לא אמר שהוא סובל, הוא אמר שמשעמם לו.

שמיים וארץ.

מקום שמשלם טוב, עם WLB מצויין, כשאתה יודע שאתה תוך 3 שנים וקצת פורש ממנו לפנסיה מוקדמת- אז מה בכלל המחשבה?

להיפך, אתה לא צריך לבלוט ולהצטיין, אתה לא צריך לפתח את הקריירה שלך, אתה לא צריך לדאוג לאיך אתה משדרג את העבודה הבאה שלך...

אם החלטת לפרוש, ומצאת את המקום שמאפשר לך להגיע לשם- זכית.

אם תצליח למצוא מקום אחר שנותן לך גם את התנאים האלה- אז אולי שווה לשקול לעבור. יקח כמה שבועות (אולי חודשים?) עד שתמצא את המקום הבא, יקח זמן עד שתתאקלם בו, ואז כבר ישארו לך שנתיים (שבתקווה שיהיו מעניינות) עד הפרישה שיעברו מהר. ועדיין.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 15:24
אני אתפקד בתור הסנגור של עמודת ה"בעד להשאר"?

אם הבאלאנס טוב, הוא מאפשר לך לעשות דברים שבמקום אחר לא בהכרח יהיה לך אפשרות.

עוד שאלה שאולי לא עלתה כאן: האם אתה מתדרדר מקצועית?

בנוסף, מה שסולידי אמר והרחבה של זה:

אולי זה יתן לך להתחיל לחשוב מה תעשה עוד 4 שנים..
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 16:10
שאלה חשובה, אני חושב ששעמום לאורך זמן מדרדר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 16:19
אז מה אתה מתכנן לעשות כשתפרוש שאתה לא יכול להתחיל לעשות עכשיו?
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 16:46
זה נשמע מצחיק, אבל אני פועל אקטיבית לייצר לי תחביבים, יש לי 4 שנים לכך, מקווה שאצליח.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 17:15
"הסוד הוא לעבוד מהלב, לעשות את מה שהלב רוצה. והלב רוצה כסף"

שאולי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 09:24
קורע.

היי 'בוקר טוב' ,

לוקח אותי לעורר אותך להסתכל ולהעמיק עוד לתוך ה'למה' שלך, דהיינו להפנות מבט פנימה לפני שנפנה החוצה (לחפש מקום עבודה חדש, לעשות שינויים בקיים וכו').

למה לפרוש מוקדם? מה תאפשר לך פרישה מוקדמת?

ישנן עוד שאלות, אבל כיוון שזו מטרת העל שלך, אולי תרשה לעצמך לפנות מרחב להגות קצת בשאלה הזו ולכתוב ממש כל מה שעולה לך.

אני מאד אוהב לקבל השראה מאבא שלי, איש של דורות קודמים. אני חושב שהוא זכה ועבד במקצוע ומקום עבודה שאתגרו ועניינו אותו (לעתים). אני עוד יותר יודע שהוא ראה קדימה, ורצה לעזור לילדים שלו, לנכדים שלו, לילדים שלהם.. זה נתן לו מוטיבציה חזקה מאד, וגם לעתים הקהה את המרדף אחרי סיפוק מיידי ועונג שאני חושב שבני דורנו כל כך מרוכזים בו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 09:55
תודה על התגובה המעמיקה, מעריך זאת.

פרישה מוקדמת היא לא המטרה, היא אמצעי עבורי להרחיב את מעגל הדברים שאני נהנה מהם ביום יום.

ישנם דברים נוספים שאוכל להקדיש להם זמן בזמן שיתפנה לי.

ולגבי אביך, אני מאוד מעריך את דרכיו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 12:47
למה כל כך חשוב לו לעזור לכל כך הרבה צאצאים שאת רובם ספק עד כמה הוא יכיר? ועוד יותר ספק אם הכסף יגיע אליהם, האם יצטרכו אותו ושאר תנאי אי וודאות ככל שמסתכלים לעתיד הרחוק.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 19:29
זה תלוי באופי העבודה, אבל אני חושב שאפשר לייצר עניין. אני אישית אוהב דברים חדשים, אז כל הזמן פועל להסיט את העבודה שלי לעבודה על כל מיני דברים חדשים (למשל, אם יש אפשרות פשוטה לעשות משהו, או אפשרות שדורשת לימוד של איזה כלי חדש ומעניין שאפילו יקח יותר זמן, אז אני נוטה להכניס אותו). אני גם משתדל ללמוד את העבודה של האנשים מסביבי בשביל לעשות גם אותה אם היא מעניינת אותי וככה אני לא צריך לחכות להם (כמובן שזה לא בטוח רעיון טוב אם צריכים להישאר עם אותם אנשים 4 שנים כי זה עשוי לייצר בעיות). אפשר גם ללמוד הרבה על תחומים שחשובים לעבודה (או שאפשר להסביר למה הם חשובים), למשל AI עכשיו הוא מאוד חשוב להכל.