⬅ חזרה לאינדקס

בצומת דרכים מקצועית תוהה לגבי מה הלאה

🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2024 17:54
שלום לכולם,

אני נמצא כרגע בצומת דרכים בכל הקשור לקריירה, ואשמח לשמוע ולהשכיל מחוכמת ההמונים בנוגע לאופציות השונות שעומדות בפני

קצת עליי:

אחרי שסיימתי תואר בהנדסה באחת האוניברסיטאות, התחלתי לעבוד באחת מחברות ההייטק.

התפקיד שאני עושה קשור לעולם הדאטה ביצוע אנליזות בניית אלגוריתמים ומודולי חיזוי שונים.

אני עוסק בתחום כבר שלוש שנים, שבמהלכן למדתי המון, אבל אני מרגיש שהגיעה העת לבצע שינויי ואני מתלבט בין מספר אופציות.

כהערת אגב, שרלוונטיות ללבטים שלי, אוסיף כי אבי הוא בעלים של חברה, ככה שכל מה שקשור ליתרונות והחסרונות של בעלות וניהול עסק אינם זרים לי.

כמו כן אבי ממש לא מעוניין שאמשיך אותו בעסק, לדעתו יש לי הרבה יותר ״פוטנציאל״ מאשר שאעסוק בתחום ובהיקפים בו הוא עובד.

בנוסף, היעד הסופי שלי הוא שבעוד עשר שנים אהיה בעל הכנסה של בין 2 ל 10 מיליון שקלים בשנה (בין אם מרווחים של עסק שבבעלותי לבין אם כשכיר שטיפס בסולם התאגידי).

יודע שזה יעד מפוצץ אבל מעדיף לכוון גבוה ולא להצליח מאשר לא לכוון בכלל.

האופציה הראשונה והפשוטה יותר היא להישאר בהייטק, לעבור לתפקיד יותר ביזנס אוריינטד, נטו כי אני נמשך יותר לתחום זה ממחקר ופיתוח בו אני נמצא עכשיו, פלוס אני מאמין שהחוזקה שלי היא להיות על הצומת בין הערך העסקי לבין הדברים המורכבים והמסובכים של המחקר ופיתוח.

הגישה פה היא לנסות ולטפס בסולם התאגידי, כשאני יודע שבחברות גאמפא אפשר להגיע לTC של מילונים נמוכים ברמה השנתית תוך מספר שנים.

מצד אחד, זה יכול להוביל לקריירה עם פוטנציאל הכנסה גבוה יותר בטווח הקצר פלוס המסלול הזה הרבה יותר ״בטוח״.

מצד שני, אני לא בטוח שזה יקנה לי את הכלים הנכונים ליזמות בעתיד ואני לא יודע כמה ללכת בנתיב הזה יעזור לי יום אחד לקחת את מה שעשיתי כשכיר ולהציע את זה כשירות לאנשים (אולי כיועץ עסקי אבל לא משהו מעבר לזה).

אני מודע לכך שבאופציה זאת אני גם יכול להקים סטארטאפ שלאחר מספר שנים ״יתפוצץ״ וככה אשיג את יעדיי הכלכליים.

זה תרחיש שהוא אפשרי, אך אני מודע גם לכמה הסיכויים הם ״נגדי״ במסלול כזה.

האפיק השני שיצא לי לחשוב עליו הוא מעבר לתחום הפיננסים, להתמקד בניתוח נתונים או ניהול סיכונים או נישה אחרת שדורשת שילוב של יכולות אנליטיות עם ניהול כספים.

אני תוהה אם אחרי מספר שנים בתפקיד כזה אוכל לצאת לדרך עצמאית ולהציע שירותים דומים לארגונים אחרים?

ובמידה והדבר אפשרי, האם אפשר להגיע לרווחים,בסוג עסק כזה, בטווח שאליו אני מכוון להגיע כיעד סופי או שזה יעד אליו מגיעים רק מתי מעט בתחום הפיננסים כעצמאים/בעלי חברות בתחום?

כהערת אגב אוסיף כי אני בעל יכולות באנגלית ברמה שנושקת לשפת אם, ככה שגם התנהלות מול לקוחות מחוץ לישראל היא רלוונטית אם ואבחר בתחום זה.

פלוס אני מגיע עם חיבורים לאנשים בעלי ממון שיכולים תאורטית בעתיד להוות בסיס ראשוני כלקוחות פוטנציאליים.

כמו כן, אם יש לכם רעיונות נוספים, למקצועות בהם אפשר לקחת את כישורייך כשכיר וליישם אותם לעבודה כעצמאי מבלי לזרוק את הניסיון התעסוקתי שלי לפח, שבהם ייתכן ואצליח להשיג את מטרותיי הכלכליות אני כולי אוזן

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי כל אחת מהאפשרויות.

הסיכונים והסיכויים שטמונים בהם או מסלולים אחרים שלא לקחתי בכלל בחשבון.

תודה מראש!