⬅ חזרה לאינדקס

רווח של מעסיק מעובד

🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 17:27
כידוע רווח של מעביד מעובד גדול מהתשלום המשולם לעובד (אחרת המעביד היה מפסיד על העובד ומפטר אותו).

אם כך, איך רוב ההייטקיסטים בוחרים להיות שכירים כאשר יכלו להרוויח יותר כעצמאיים?

הניחוש שלי, זה שלרוב העובדים לא בא להתעסק עם שיווק או גביית תשלום וכל העבודה הנלווית שמפתח תוכנה לא חשוף אליה, כי יש שרגא כלשהו שאחראי על כך (שיווק, מכירות, תמיכה, חשבונאות).
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 17:33
לשכיר יש יציבות שאין לעצמאי, ויחסית יש לו פחות סיכון. זה לא רק עניין של "התעסקות", זה גם עניין של התמקצעות, אי אפשר להיות טוב בהכל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 17:35
השאלה לא ברורה. ראשית, ממש לא כל עובד הוא רווחי לעסק. לפעמים העובד נמצא בשביל לייצר רווחיות עתידית שאולי תבוא ואולי לא. לפעמים עובד נמצא במקומו כי הרגולציה מחייבת פעילות מסויימת, על אף שהיא הפסדית לעסק.

לעיתים חייבים למלא תפקיד מסויים ואי אפשר לשלוט בצורה טובה בהיקף המשרה המתאימה לכך, אז נאלצים לשלם על משרה בהיקף מפסיד.

ולא חסר עוד דוגמאות בהם עובדים אינם רווחיים לעסק ולא מפוטרים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 17:39
סיכון שונה, תכונות שונות שנדרשות כדי להצליח, עבודה שונה לגמרי. בקיצור, עולם אחר.

מעבר לכך, יש הבדל בין מקצועות ותחומי עיסוק שונים. לא כל מי שיש ביקוש רב לשירותיו כשכיר ייהנה מאותו ביקוש כעצמאי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 17:41
בעסקים מורכבים באמת לא ניתן להגדיר את הרווח מעובד ספציפי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 17:44
אתן דוגמא ספציפית, מפתח frontend או בשפה אחרת, בונה אתרי אינטרנט (לא בדיוק אותו דבר, אבל נתעלם לצורך הפשטות).

כשכיר הוא עובד על אותו אתר כל הזמן, מתקן דפים קיימים או מוסיף חדשים.

בתור עצמאי, יכל לבנות/לתחזק כמה אתרים שונים (באותו יום עבודה) ולקבל שכר מכמה גופים שונים, מניח שסכום שזה היה גבוהה מהסכום אותו היה מקבל כשכיר (כן מודע לכך שכשכיר יש מרכיב נוסף שהמעסיק מספק, גמל והשתלמות).
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 17:46
בסדר, אבל ברוב המקרים, למעסיק יש הערכה של רווח שיש לו מעובד והשכר אמור להיגזר בהתאם.

ההנחה שלי מקבילה לומר, חנות לא תמכור לך מוצר בפחות ממחיר עלות (חוץ ממקרי קיצון - מוצר קרוב להיות פג תוקף וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 17:52
בתיאוריה הכלכלית אכן זה כך, אבל יש לעסק תשומות כלליות וכאלו שלא ניתן לייחס אותן ישירות להכנסה ספציפית. למשל, שכר מנהל חשבונות או אפילו עובד זוטר לעומת בכיר בצוות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 17:59
בתור עצמאי רוב הזמן והדאגה מוקדשים ללמצוא לקוחות, לאו דווקא לעבודה עצמה. אמנם אתה יכול לבנות אתרים ל3 חברות במקביל, אבל אל תשכח את הזמן והמאמץ למצוא אותן.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 18:12
מלבד זאת שמפתח פרונטאנד ובונה אתרים זה ממש לא אותו דבר, חלק ממה שהמעסיק משלם לך עליו זה על ההיכרות שלך עם המערכות, הקוד ותהליכי העבודה הספציפיים בארגון. אם תיקח מפתח סניור ממקום אחר ליום עבודה אחד בארגון חדש, ביום עבודתו הראשון התרומה שלו תהיה אפס (או ליתר דיוק מינוס), כי הזמן שייקח לו להבין מי נגד מי, מה מדבר עם מה, איך לכתוב / לבדוק / להפיץ את הקוד שלו יהיה משמעותית מעל יום אחד.

אז מישהו כזה שיחלק את הזמן שלו בין לקוחות רבים יהיה במקרה הטוב בינוני אצל כולם, במקרה הריאלי יהיה פחות מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 18:28
יש הרבה אתרים שחוסכים את זה, לא?

מתווכים בין מחפשי עובדה לעובדים, fiver ועוד כאלה.

לא יודע אם באמת עובד טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 18:30
בסופו של דבר נשפטים על תוצר.

אם יש עצמאי שיודע להבין קוד קיים לתת תוצר טוב, חושב שיכול לעשות הרבה כסף.

אבל אולי טועה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 18:38
אם השאלה פרקטית ולא תיאורטית, אתה צריך לחקור את השוק.

מי הלקוחות (רמז - לא כל מי שעובד עם חברות גדולות שנותנות שירות זהה), איך מגיעים אליהם, מה התחרות בשוק, מחירים מקובלים, הוצאות בעסק ועוד.

אתה יכול לתת תוצר מעולה, אבל אם לא תדע להשיג לקוחות, לא תצליח (ולהיפך - איש שיווק טוב יכול להצליח עם כישורים מקצועיים בינוניים).

יש המון חומר על הנושא ברשת ולא מעט יועצים עסקיים בתשלום (ואולי גם בחינם / מסובסד מהמדינה).
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 18:51
הרבה פעמים השלם גדול מסך חלקיו, בנוסף לרוב האנשים אין יתרון תחרותי שיצדיק את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 19:05
למקסם את יכולת ההשתכרות זו לא המטרה של כל אחד. כאמור, מעבר לעצמאי כרוך בעוד הרבה עבודה מסביב לעבודה עצמה, ועם סיכון לא מבוטל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 19:13
אם אתה מדבר על פרויקט לא מורכב במיוחד שיש לו התחלה וסוף מוגדרים, בהחלט יתכן שלארגון יהיה משתלם יותר לקחת מישהו מבחוץ שיפתח זאת עבורו. למעשה, ארגונים רבים אכן עושים זאת - הם משלמים לצד שלישי שיבנה להם רכיב מסויים במקום לבנות בעצמם.

העניין הוא שבפרויקט לא מורכב, גם יהיו הרבה מאוד גורמים שיציעו את שירותיהם - אז מי שעצמאי ומציע את שירותיו יצטרך למכור את עצמו כל פעם מחדש כדי שייקחו דווקא אותו, ויצטרך לתת צידוק למה דווקא הוא ולא מישהו זול יותר.

אם מדובר בפרויקט כן מורכב ומתמשך, ארגונים יעדיפו לרוב שאותו גורם יקדם אותו לאורך תקופה ולא כל יומיים לקחת מישהו חדש שנחשף למערכת בפעם הראשונה, ואז כבר יבחרו להעסיק ישירות עובדים ולא דרך outsource.

ויש מקרה נוסף - אנשים שהם יחידי סגולה בתחומים מאוד נישתיים, והם באמת מצליחים לפעול במודל שהצעת - יש להם מספר מצומצם של לקוחות, עם כל לקוח הם עושים עבודה מאוד יסודית אבל הם יכולים לעבוד במקביל עם מספר ארגונים, שכל ארגון גם משלם להם סכום מכובד על העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 20:24
כמה נקודות, מצד של מעסיק:

1. הערך הנוצר מעבודתו של עובד, נוצר כתוצאה ממיקומו בתוך ארגון שמאפשר לו להיות בעל ערך. בואו סתם ניתן את הדוגמא של החיפוש בגוגל...נניח ואתה מתכנת על המבין לעומק את רזי אלגוריתם החיפוש...נניח ומחר עוזב ומקים את גוגלעובד דוט קום...ומצליח איכשהו להרים חיפוש באותה רמה אם לא טוב יותר מגוגל...למה שמישהו יגיע אליך? או ישתמש במוצר שלך? מאיפה תשלם על השרתים? מה עם מערכת הפרסום הענקית והמחבורת להמון מפרסמים ברחבי העולם? כל הדטה הקיים כבר בחברה ועוד ועוד...

יש לאנשים ערך מסויים בחברות מסויימות, אבל כ stand alone? ברוב המקרים לא ממש... יכול להיות שחברות אחרות יכולות להשתמש גם בכישורים...

2.אין כזה דבר "להתעסק בשיווק", "גבית תשלום" וכו ושאם X היה רוצה היה עושה זאת...רוב מהנדסי התוכנה שהכרתי רחוקים מבעלי יכולות בתחומים האלו, המאד נדרשים בארגון עיסקי , אין לרובם, את היכולת פשוט לקום יום אחד ולהגיד "היום יש לי כוח ואני אתחיל להתעסק בשיווק ומכירות"...כמו שלרוב אנשי השיווק אין יכולת פתאומית להפוך להיות מתכנתי על...אלו אמירות שמראות על קצת שחצנות לגבי חלקים בארגון...אחת(מסיבות רבות) שיזמים מרוויחים הרבה(במידה ומצליחים) היא בגלל שהם מצליחים בעבודה המאד קשה של לגרום לכל כך הרבה פונקציות שונות לעבוד ביחד ולייצר ערך...

נכון. והרבה עושים את זה...אתה בשביל זה צריך לשווק את עצמך ולדחוף את עצמך...אנחנו בעולם שאתה יכול לנסות...תקים פרופיל באחת מזירות המסחר ותראה האם אתה מצליח להשיג לקוחות, באיזה מחיר, מה היתרון שלך לעומת כמות אדירה של מציעי שירותים עם פורטפוליו רחב יותר ומחירים של עולם שלישי וכו...יכול להיות שתצליח בזה...ואם תצליח לבנות את עצמך בתחרות הזו אכן כנראה שתגיע לתגמול עודף...אבל יש הבדל בין שהמעסיק מאכיל אותך בכפית, מביא לך פרוייקטים ומתמודד בעצמו עם תקופות חלשות(אתה צריך לקבל את השכר כל 10 לחודש לא משנה מה...ובזמן חגים וכו...אתה בחופש), לבין שבאופן עצמאי תדע שכל יום שאתה "לא צד", אתה "לא אוכל".

תנסה...יכול להיות באמת שתצליח להרוויח...תתחרה בעולם תחרותי בין מציעי שירות דומים ותראה מה קורה.

יזם שמסוגל למנף את היכולות שלו, בתחום בעל ביקוש גבוה יעשה כנראה משמעותית יותר מאשר בתור שכיר...זה בא עם מחיר אישי משמעותי ברוב המקרים וברוב המקרים גם לרוב האנשים פשוט אין את היכולות/רצון להיות עצמאיים...להיות אחראי לגיוס הלקוחות, לתחזוקתם, למו"מ, לחשבונאות, לפיתוח, למעקב אחרי התשלומים, לעבודה מול המדינה, ניהול עובדים במידה וקצת מצליחים וכו....זה לא פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 21:10
לא חושב שאני יכול להרוויח כעצמאי או למצוא עבודה בכלל

פרוייקטים גדולים ומורכבים זה לא משהו שמתכנת אחד יכול לעשות ישירות ללקוח
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 17:13
החלוקה בין שכיר לעצמאי היא מטעה. זה לא נדיר למצוא הייטקיסטים שעובדים שנים רבות בחברה מסוימת בתור עצמאים או אפילו חברה בע"מ. וזאת משיקולי מס בלבד. בפועל הם חלק אינטגרלי מהחברה.

מניח שהשאלה שלך מתייחסת לעצמאי בתור עסק עצמאי.

גם כאן, השאלה רלוונטית רק לחלק קטן מאוד מהשירותים בשוק, כאלה שיכולים להינתן ע"י אדם בודד. כך שפרויקטים בינוניים וגדולים - ויותר רווחיים - הם מחוץ למשחק עבור עובד עצמאי. גם היבטים מסחריים/כלכליים מהווים מסננת לעובד העצמאי, שמצפה לרוב לתשלום על בסיס חודשי. לא רואה עובד שמצליח לעמוד בפרויקט רב שנים כאשר התשלום הוא לפי תפוקות/יחידות מסירה, ואת התשלום הראשון הוא יראה - אם הכל יתנהל כשורה - רק אחרי 6 חודשים או יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 19:50
אתה צודק.

אולי בגלל זה שותפויות הן נפוצות כשכל אחד מהשותפים מביא כישורים משלימים. נניח איש טכני חזק ומישהו שחזק בניהול ומכירות.

וגם כי להרבה מהאנשים, זה מועיל מבחינת מוטיבציה ותמיכה.

אני חושב שעוד סיבה(אולי העיקרית) בגללם יזמים מצליחים מרוויחים הרבה היא כי הם נמצאים בעמדה עם הרבה יותר כוח והרבה פחות תלות לעומת המנהלים השכירים(שגם הם יודעים לחבר הרבה עובדים למטרה גדולה). כמובן שלהיות יזם מצליח זה הרבה יותר קשה מלהיות מנהל מצליח

מהמעט שאני ראיתי, בעסק קטן זה בעיקר בגלל חוסר הוודאות והסיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 09:40
עבדתי בצוות עם עצמאי, כלומר הייתי שכיר והוא עצמאי.

הוא קיבל תשלום כל חודש - לפי שעות שעבד.

הוא נשכר לפתח פרוייקט שלוקח כחצי שנה עבודה לצוות של 3 אנשים, הוא היה המתכנת הבכיר/ראש צוות.

מה שמנסה לומר, גם בתור עצמאי, אפשר לקבל שכר כל חודש ואפשר לעבוד על פרוייקט גדול.

היה פרוייקט נוסף שאמור להיות ממש גדול (פרוייקט הסבה של מערכת ישנה לחדשה, אמור לקחת כמה שנים), חושב שהוא גם עבד עליו במקביל אצל אותו מעסיק.

צודק שקשה לעצמאי למצוא פרוייקטים גדולים, כדי להתגבר על כך, העצמאי עבד דרך חברת קבלן (או עבד בתור יועץ, בלשון עובדי הייטק).
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 11:08
זו בדיוק הנקודה.

אותו עצמאי לא "קיבל" פרויקט גדול. הוא עבד במסגרת פרויקט גדול. כשבדרך גם חברת הקבלן וגם החברה שלך "גזרו" עליו קופון. החברה שלך גם יכלה להפסיק איתו התקשרות ולהחליפו בראש צוות אחר, ומבחינת הלקוח הסופי זה היה שקוף. הוא כנראה גם לא יודע בכלל מי זה הראש צוות הזה. גם מבחינת התשלום. הוא בטח הועסק בשכר שעתי או חודשי. מה שבטוח, השכר שלו לא היה תלוי או קשור למה שהלקוח שילם לחברה שלך. כך שזה לא פרויקט "שלו". וזאת להבדיל ממצב שאתה מתקשר ישירות מול הלקוח המזמין.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 11:55
ונקודה אחרונה, לא דיברת על הסיכון.

פרויקטים של IT זה לא רק כסף שנופל מהשמיים. זה גם לקוחות כועסים (בצדק ושלא בצדק) ולא מוכנים לשלם כי לא עמדת בלו"ז, באיכות התוצרים או חרגת מהתקציב. ולפעמים גם מגישים נגדך תביעות משפטיות על נזקים שנגרמו להם.

רוב השכירים לא מודעים ולא חשופים להיבטים אלה. במקסימום הם יודעים שהלקוח לא מרוצה ממשהו. לעתים הסתבכות אחת כזאת יכולה למחוק רווחים של כמה פרויקטים מוצלחים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 12:46
ההבחנה בין שכיר לעצמאי מעט מבלבלת. אפילו מבחינה משפטית יש הבדלים בסיווג ובמבחנים הרלוונטיים לצורך חוקים שונים (מס, עבודה ועוד).

מבחינה כלכלית מדובר בהגדרה שונה לגמרי מההגדרה המשפטית וכפי שכתבו לך בצדק, העיקר לצרכה הוא עניין הסיכון.

הרבה אנשים עובדים עם חברות גדולות תמורת חשבונית. חלק גדול מהם הרבה יותר קרובים לשכירים מאשר לעצמאים, מבחינה כלכלית.

והכי חשוב שתזכור, שכמו בהשקעות, אין מתנות חינם.

אם קיבלת שכר על פרוייקט שעבדת עליו שלא יצא אל הפועל, אם מובטח לך שאחרי הפרוייקט הנוכחי תמשיך לקבל עבודה, אם חוסכים לך הוצאות שיווק וכיוצ"ב - גורם אחר בשרשרת יצירת הערך תימחר את הדברים האלו וגזר את התמורה שלו בהתאם לתמחיר הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 12:53
חושב שקיבלתי תשובה.

יש כל כך הרבה לוגיסטיקה מסביב לעבודות פיתוח שבדרך כלל לא משתלם להיות עצמאי.

גם אם מדובר באדם שהוא טוב בהרבה מהממוצע (למשל, מפתח בגנמפא).
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 13:49
חבל שזו המסקנה שלך אחרי הדיון הארוך.

כלכלית, משתלם מאד להיות עצמאי מצליח. לאחר תקופת ההקמה, הוא יכול להרוויח הרבה יותר מכל מפתח בגמפא או המנהל שלו.

המחשבה שנדרשים אותם תכונות וכישורים כדי להיות שכיר ועצמאי מצליח, היא השגויה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 13:59
הייתי עצמאי 3 שנים, בסופו של דבר העדפתי לחזור להיות שכיר בשביל היציבות בשכר.

התחלתי בעבודה על פרויקט אחד גדול מול חברה גדולה. היה חלום, שכר נהדר לשעה, עבודה מרחוק מלא עם שעה סקייפ עם הבוס פעם בשבוע.

עבדתי על הפרויקט 8 חודשים, בסופם אמרו לי שהפרויקט הבא יתחיל בנובמבר. הבעיה היא שהיה אז חודש מאי...

למדתי בדרך הקשה שאי אפשר להסתמך רק על לקוח אחד, כי אז פתאום יכולים לפול עליך 5 חודשים בלי הכנסות.

על מנת להקטין את הסיכון, פיזרתי את עצמי על פרויקטים בין 4 לקוחות שונים, כך שלא כל הביצים יהיו בסל אחד. כשהייתה עבודה, הייתי קורע את עצמי על כל פרויקט ששלחו לי, כי אפשר לדעת מתי ייכנס (ואם ייכנס) הפרויקט הבא. כשלא היו פרויקטים, הסתדרתי בזכות אותם 4 ריטיינרים קטנים שהיו לי.

עם 2 ילדים בגיל הגן, לא יכולתי לשאת יותר את חוסר היציבות בהכנסות מחודש לחודש, התחלתי לחפש עבודה שוב כשכיר.

גם כמנהל שכיר יש לי דאגות, אבל הן לביצועים האישיים שלי: האם אקבל קידום, האם יגדילו את השכר, אבל אני לא חושש אם המשכורת תיכנס בחודש הזה או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 16:52
זה מזכיר לי את אלה שמתמחרים כמה ירקות במסעדה ולא מבינים איך הגיעו למחיר הסלט.

להיות עצמאי זה להתעסק בעוד מיליון דברים שאתה לא חושב עליהם כולל עלויות שונות ומשונות.

כדי שאותו עצמאי יוכל לבנות ולתחזק כמה אתרים -הוא צריך קודם כל למצוא לקוחות (וזה קשה כשאתה חדש וקטן) ,הוא צריך לקנות ציוד לשכור משרד ,לשלם על תוכנות ותקשורת.

הוא צריך לממן את כל זה -אז גם להתעסק במימון ולדאוג לתזרים .

ואחרי שמצא את הלקוח הוא צריך להמשיך לתת שרות ולטפל בתקלות ובבלתמים. כשהוא מגייס עובד הוא צריך ללמוד חוקי עבודה .

הוא צריך לתכנן את עצמו מבחינת רשויות המס -אז עכשיו ללמוד גם מיסים.

ויש סיכוי טוב שהוא לא יצליח בחלק מהתחומים ואולי יצטרך לסגור אחרי שהפסיד זמן וכסף .

רוב השכירים לא יהיו מוכנים לקחת סיכונים כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 21:59
חחחחח... קלעת בדיוק, זו אחת הסיבות שאני לא מזמין סלט במסעדה.

על חלק מהשירותים יכול לשלם לבעל מקצוע, למשל לרואה חשבון.

הרבה שכירים משלמים לרואה חשבון, כדי לדווח על הכנסות מהשכרת דירה או כאשר יש צורך לשלם מס יוסף.

אבל מסכים שהבעיה העיקרית היא מציאה ושימור של לקוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 23:06
לא מספיק לשלם לרואה חשבון ולא מספיק לשלם למשווק ולא מספיק לשלם ליועץ מימון. בתור עצמאי אתה חייב להבין בהכל כדי לקבל החלטות (לפעמים גם בניגוד ליועץ).
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 23:26
אתה יכול גם לשלם למישהו שימצא לך לקוחות ואפילו למישהו שיכתוב קוד.

אני מכיר מישהי שעשתה את זה והגיעה לפרישה מוקדמת.

[שלא יפוספס. אני לא לועג לטענה שלך, אלא מנסה להעביר נקודה בקשר לשאלה שלך].
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 23:39
איך קפצת מזה:

לזה:

?

חברת הייטק (בין אם זה סטרטאפ או קורפורייט או כל דבר באמצע) לא דומה לעסק של אדם בודד עצמאי...?

כדי ליצור חברת הייטק שיכולה להרוויח על עובדים צריך להתחיל קודם כל מ-SEED של השקעות, מתקופה שאין בה הכנסות כלל (שיכולה להימשך שנים), צריך לקחת סיכונים שהעסק יקרוס או שהשקעות שהמייסדים עצמם עשו ירדו לטמיון, צריך לטחון שעות ולתזז סביב השעון שעד שמגיעים בכלל לאיזשהו מוצר שעובד

מה בדיוק עצמאי יכול לעשות? לייעץ לחברות? לבנות תוכנה לבדו?

הוא (כנראה) לא יתקרב לרווחיות של חברת הייטק גדולה כי אין לו את הסקייל והמשאבים שדרושים כדי להגיע לרווחיות כזו.

לכל היותר הוא ירוויח את מה שהיה כנראה מרוויח כשכיר - ובמקום שהבוס שלו יהיה המעסיק הבוס שלו יהיו הלקוחות שיגידו לו מה לעשות.

לאנשים מסויימים זה מתאים יותר, לאחרים זה מתאים פחות - אבל אלא אם כן אתה איזה סופרסטאר בעל שם עולמי - כנראה שלא תעשה מזה הון.

נקח לדוגמא את מייקרוסופט. אם אני לא טועה במספרים, ב-2023 ה-PROFIT MARGIN שלה היה 35% - כלומר, זה אחוז הכסף שזכתה לשמור כרווח מתוך סך ההכנסות בניכוי כל ההוצאות שלה. בהתחשב בזה שההוצאות על העובדים הן רק חלק מסך ההוצאות (נניח 30 אחוז או מה שלא יהיה), זה אומר שבפועל היא עושה רווח של 120% על כל עובד בממוצע (שוב, המספרים עצמם לא רלוונטיים מה שחשוב זה קנה המידה).

אין כמעט שום סיכוי שאדם יעשה כעצמאי פי 2.5 יותר מאשר יעשה כשכיר אלא כאמור אם הוא שם דבר בתעשייה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 10:20
לא מסכים.

אתה לא חייב לעשות את הדבר הכי סקסי ומתוחכם כדי להכניס כסף.

למשל, תחזוקת/שדרוג אתרים מבוססי Wordpress.

לא משימה מאוד מסובכת ויש הרבה לקוחות שישלמו על זה, שדרוג תחזוקה נדרשים כשיוצאת גירסה חדשה של PHP או Wordpress (או חור אבטחה חדש), כך שזו לא עבודה חד פעמית.

אז למשל, אם אתה מוצא 50 לקוחות שיש להם אתרי Wordpress (לפי גוגל 40% מהאתרים מבוססים על Wordpress) ואחראי על תחזוקה ושדרוג שלהם, חושב שאפשר להכניס סכום לא רע במאמץ לא גדול ולא נדרש SEED או השקעה כמו ש Microsoft עושים.

בגדול, יש הרבה עבודות שנחשבות שחורות בהייטק, אבל הם מוגדרות היטב ונדרש לעשות אותם למשך זמן ארוך.

ענין נוסף שלא מזכירים פה זה זקיפת הוצאות שלא ניתן לעשות כשכיר, לא יודע אם נלקח בחשבון.

למשל, אם עובדים מהבית, אפשר להתקזז על שכ"ד (או חלק ממנו) ועוד הוצאות שבדרך כלל המעסיק לא מכסה אותם כשכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 12:26
העבודה עצמה אולי לא מסובכת.

החלק המסובך הוא לגייס 50 לקוחות ולשמר אותם לאורך זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 12:30
אם המשימה הטכנית לא מסובכת אז יש המון אנשים שאינם בעלי כישורים יוצאי דופן שיכולים לעשות אותה. אם תצליח לגרום לעשרות לקוחות לבחור בך שוב ושוב ולא באותם מתחרים, אתה בדרך הנכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 14:15
מסכים, אבל כמו שאמרתי, יש אתרים ייעודיים לכך (למשל fiver). זה לא שאני הולך להיות כמו אלטי זאכן ולעבור דלת דלת ולבדוק מי צריך אותי.

עדין דורש בדיקה מעמיקה (ממש לעבוד חצי שנה לבדוק שזה באמת רץ), כי יכול להיות שאני טועה.

עשיתי בדיקה קטנה והסתכלתי על ה portfolio של מפתח עם דירוג גבוהה ב fiver שפיתח אתרי wordpress ומצאתי כמה בעיות (מעדיף לא לפרט מה הבעיות).

כלומר, אני חושב שיש לי ערך מוסף על פני מפתחים אחרים.

השאלה האם מבחינת מיסוי, יש העדפה לשכיר על פני עצמאי (מדרגות מס קרן השתלמות, קיזוז הוצאות לעצמאי וכו')?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 14:23
מה ההבדל בין בנקאי לאינסטלטור ?

אינסטלטור עובד עם חרא והופך אותו לכסף

בנקאי עובד עם כסף, והופך אותו ל...
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 14:23
לא. אם כבר, אז במס הכנסה ההיפך הוא הנכון ועדיף להיות עצמאי.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 14:26
קבע לך פגישת ייעוץ עם רואה חשבון, בדרך כלל זה בחינם, ותבין ממנו מאיזה רמת הכנסה זה מתחיל להשתלם.

זה בהחלט ניתן לכימות. על מנת להצליח כעצמאי תצטרך תוכנית עסקית, ולשבת ולחשוב איזה ביזנס אתה רוצה לפתח, אבל יחסית פשוט לחשב מאיזה רמת הכנסה זה משתלם.

בזמנו כשהייתי עצמאי התלבטתי אם לפתוח חברה בעמ, רואה החשבון אמר לי שזה משתלם רק אם מכניסים מעל 50 אלף בחודש, מתחת לזה מספיק להיות עוסק מורשה.

בקיצור, לשאלה הזו יש תשובה מספרית, השאלה הבאה היא תוכל להרוויח את המספרים האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 14:56
בעבודה מול לקוח אחד קבוע? או מול כמה לקוחות שונים ומתחלפים?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 15:05
ראיתי (ורואה) את זה מקרוב בעיניים.

יתרונות:

- יכולת לבחור במה להתעסק,וכמה.

- פוטנציאל השכרות גבוה משמעותית. לפעמים פי שלוש +, עבור אותם שעות 'שכיר'.

חסרונות:

- חוסר יציבות ואופק תעסוקתי.

- התעסקות עם לקוחות ומה שנלווה מזה (לקוחות יכולים להיות זוועה. גם בהייטק. לקוחות שדורשים את העולם, לקוחות עצבניים, לקוחות לא משלמים, וכו' וכו')

- שיווק/שמירה על מותג.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 15:20
מול כמה לקוחות שונים ומתחלפים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 15:32
במקרה כזה אין לך ברירה אלא לעבוד כעצמאי
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 19:06
השאלה היא האם מי שפונה דרך fiver לחפש עבודה מסויימת ישים לב לבעיות שזיהית, והאם יסכים לשלם יותר כדי להימנע מהן.

בכללי, fiver היא לטעמי פלטפורמה מאוד לא אטרקטיבית לאיש מקצוע בעולם המערבי - תחרות מול אנשים שיציעו עבודה תמורה מאוד נמוכה ביחס לשכר במערב.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 20:48
הוא לא ישים לב, אבל יכול להדגים לו מה הבעיות באתרים אחרים.

על הדרך גיליתי שחלק מהפרוטפוליו של אנשים שם הוא מזוייף, ז"א מישהו טען שהוא בנה אתר מסויים, אבל הוא לא קיים, התמונות שהוא העלה, הוא פשוט עיצב בphotoshop או בנה, אבל לא מכר לאף אחד. איך אני יודע? חיפשתי את האתר בגוגל ולא מצאתי (חיפשתי כמה אתרים שהוצגו בפרוטפליו).

בנוסף, חשבתי על הצעת שירות אחר - ולדיציה של עבודות של אחרים, שישלם למי שהוא רוצה שיבנה לו אתר.

שיעסיק אותי כדי לדווח על פערים וטעויות.

כמו שאמרת, נראה שהרמה שם נמוכה יחסית, אז האתרים נראים יפה, אבל מי שבונה אותם כנראה לא מבין לעומק מה עשה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 21:14
למי תראה? הלקוח יראה את המחיר שלך, את המחיר של ההודי ויפנה אליו.

אנשים מתפארים בסחורה לא שלהם גם בקורות חיים שהם מגישים. לפעמים זה עובד להם.

להציע אפשר הכל, האם יש לזה ביקוש? אין לי מושג. מההתרשמות שלי מי שפונה לפלטפורמה כזו כלקוח מחפש בעיקר תוצאה זולה על פני איכותית.

הגיוני.