⬅ חזרה לאינדקס

אופטימיזציות השקעה בIRA?

🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 14:35
היי. כשלב מתבקש, בערך כשנה לאחר הכניסה שלי מהבורות הפיננסית שהייתי בה להבנה איך להשקיע, ואיך לחסוך, עברתי לIRA.

אני בתפקידי איש תוכנה\חומרה שעוסק הרבה מאד באופטימיזציות של ביצועים של מעבדי מחשב. לא קשור לשוק ההון או מניות.

יש לי בעצם מספר תהיות ואשמח לעצה.

כרגע אני מושקע במדדים שאני מאמין בהם - S&P , נאסדק , מדדי אירופה ומדד מתפתחות. בנוסף הקצתי חלק (קטן) מהתיק למנייה מסויימת שאני מאמין בה.

פחות הייתי רוצה דיון על התמהיל עצמו מבחינת אחוזים אלא יותר הייתי שמח להבין. אחד הדברים שמשקיע בוחר בגללו בתבונה איזה מדד להשקיע בו ותחת איזה חברה לעשות זאת היא כדאי להינמע מאירועי מס. משהו שבעצם לא קיים לנו בIRA. מבחינתי זה נקודה אחת חשובה.

נקו' אחרת שמדבר עליה גם רונן מרגוליס מקהילת משקיעים פסיביים היא יתרון התשואה שיש היסטורית למניות ערך קטנות בארה"ב ובאירופה. וישנם כמובן מדדים מתאימים לנושא.

השאלות שלי -

1. בהתחשב בכך שאין אירועי מס במכירה (רק עלויות קניה\מכירה) האם שווה לשקול השקעהבמדדים שציינתי (סנפ ,נאסדק, אירופה) דרך קרנות סל ישראליות שמציעות זאת , אולי לזמן מוגבל , בדמי ניהול אפסיים , מתחת ל0.09%, 0.2% ו0.12% שאפשר במינימום למצוא דרך אינביסקו ואיישרס? כי גם בתרחיש שהקרנות הישראליות יעלו דמי ניהוטל בעתיד אוכל ללא אירוע מס לעבור לקרן אחרת שמציעה את אותו המדד.

2. אולי ההנחה שלי מוטעית , אבל לטעמי גם חלק מהקרנות הישראליות יודעות לנצל את אותו יתרון מיסוי דיבידנדים שאינביסקו מנצלת בארה"ב ובעצם לייצר תשואת עודף כך. רק לא ברור לי איך לראות מי מהן אכן עושה כך?

3. השקעה במדד מניות ערך קטנות בארה"ב\אירופה - אני מנסה להבין האם באמת יש פה יתרון להשקיע בהן בIRA כאשר האפשרויות הן או ETF אמריקאי מחלק שימסה אותי על הדיבידנדים לא משנה מה סוג החשבון שלי או קרן אירית צוברת שכל רכישה תקופתית תעלה לי ב30$ מינימום וכ0.3% מהרכישה שזה לדעתי לא מעט. מחזיק את הקרן הצוברת בIB ושם כמובן כל רכישה העלויות משמעותית יותר קטנות , אבל בסופו של דבר 25% מהרווח ימוסו לי. יש דרך נוספת מעבר לאילו שציינתי?