⬅ חזרה לאינדקס

דיווח לרשויות המס - רווחים IB

🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 08:12
אני מתגורר בישראל ופתחתי חשבון ב-Interactive Brokers לפני מספר חודשים, כיוון שרציתי לעבוד עם ברוקר אמריקאי.

העברתי לשם כסף מחשבון בנק ישראלי, ואני סוחר על בסיס יומי, מבצע קניות ומכירות רבות.

אני שכיר כאן בארץ, השאלה שלי, מתי אני צריך לדווח על אירועי רווח/הפסד שקרו לי?

האם אפשר לעשות זאת רק כאשר אני מחזיר כסף בחזרה לארץ? או שזה צריך להתבצע פעם בשנה? אם פעם בשנה, אז עד מתי עליי להגיש דוח כזה, מה הדדליין?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 08:14
פעם בשנה, כמה חודשים אחרי תום השנה הקלנדרית. אין קשר למתי הכסף חוזר או לא חוזר לארץ.

מיסים ככל שיש רווח יש לשלם עד סוף ינואר בשנה העוקבת כדי להימנע מריבית והצמדה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 08:19
בעיקרון צריך לדווח פעמיים בשנה. נדמה לי שב 31.1 ו 31.7 ובנוסף יש להגיש דוח שנתי.

בדוק עם רואה החשבון שלך מה מקובל ומה כדאי לעשות במקרה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 08:25
באיזו שנת מס.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 08:35
אני מחוייב לדווח פעמיים בשנה וגם להגיש דוח שנתי?

אם התחלתי לסחור שם השנה (2024), הדוח שאני אמור להגיש הוא בשנת 2025?

התחלתי לסחור שם השנה ב-2024
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 08:40
על פי דין חובה להגיש דוח חצי שנתי על רווח הון שלא נוכה ממנו מס במקור, בפועל אפילו מס הכנסה לרוב לא מכירים את זה.

את הדוח השנתי תצטרך להגיש בסביבות אמצע 2025, ולדווח למס הכנסה על הרווחים.

מכיוון שיש לך כדבריך עסקות יומיות רבות, אז יתכן ותוגדר בעל עסק, ותצטרך לשלם מס שולי על ההכנסות וגם ביטוח לאומי.

אתה צריך לפנות ליועץ מס או רואה חשבון שעוסק בתחום.

אין לראות בתוכן הרשומה המלצה לפעולה או מחדל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 08:43
על פי החוק, כן.

וכפי שרמזתי, הפרקטיקה עשויה להיות שונה ולכן כדאי להתייעץ עם רואה חשבון מה נכון ומה כדאי לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 10:38
שאלה לא בדיוק קשורה אבל לא רציתי לפתוח נושא חדש.

במידה ויש לי חשבון ב-ib ואני לא מעוניין לבצע בו מכירות כדי לא להיות מחוייב בדיווח שנתי, האם יש הגבלה על העברת חלק מני"ע מ-ib לבנק בארץ כדי לבצע מכירה "בישראל" ואז לחסוך את נושא דיווח המס? חוץ מהטרטור והעמלות והעובדה שהניוד עשוי לקחת עד שבועיים? יש סיבה טכנית לא לעשות זאת? הגבלה כלשהי?

אני מדבר על פעולה אחת או שתיים בשנה, לא משהו תכוף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 11:59
מעניין אם IB יתנו לעשות את זה. יוצא שהם לא מרוויחים ממך עמלות כי אתה לא מוכר דרכם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 23:12
בעיקרון גם אם אתה לא מממש את המניות אתה מחויב בהגשת דוח שנתי על הפעילות שלך שם (גם אם אין רווחים), בנוסף מתקבלים לך גם דיבידנדים ככל הנראה מכל מיני מניות שאתה מחזיק שזה כשלעצמו אירוע מס לכל דבר (גם אם זה אפסי), ככה או ככה לא נראה לי שזה חוסך לך יותר מדי את עניין הדיווח.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 23:24
רק אם יש פעילות מכירה או קבלה של דיבידנד או ריבית.

אם אתה רק קונה ואין לך הכנסות, וכל עוד לא עברת את הסכומים בפקודה, אין חובה להגיש דו"ח.

לא אם אתה מחזיק קרנות צוברות (מה שרוב האנשים בפורום עושים אם הם לא אמריקאים).

לא הבנתי את הכוונה ב"אפסי".

אם אתה מדבר על דיבידנד אמריקאי, חבות המס היא לרוב 0 כי הדוד סם לוקח לך במקור 25%.

אם זה דיבדנד לא אמריקאי, זה תלוי מה מקור הדיבדנד. חבות המס שלך יכולה לנוע בין 0% לבין 25%. כלומר זה לא בהכרח "אפסי".

אגב, גם לא בטוח בכלל אם במקרה שחבות המס היא 0 יש חובה להגיש דו"ח.

היו על זה כבר לא מעט שרשורים, כולל מספר פניות למס הכנסה שכל פעם ענו תשובה אחרת.

אלא אם כן הוא לא מקבל דיבידנד לא מקבל ריבית ולא מוכר ניירות.

שבפורום זה דוקא מקרה מאוד מאוד נפוץ (כלומר בהרבה מאוד מקרים אין צורך להגיש דו"ח).
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 23:27
למיטב ידיעתי אין מגבלה כזאת.

בעיקר הטרטור, העמלות, וההתעסקות עם נותני שירות ישראלים.

אני לא חושב שה35 סנט האלה זה מה שיגרום להם להפסדים...