🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2017 10:49
@sagilevi שאלה טובה מאוד!!!
קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, וגם קופת הגמל להשקעה שלי ב- IBI... שתיהן עם צבירה לא גבוהה במיוחד (פחות מ- 100K לשתיהן יחד) אז אני לא כזה מודאג, אבל זה כן הטריד אותי מעט.
למה הטריד? - כי אני מאוד אוהב את האתר והחבילה ה"אינטרנטית", את השירות והתקשורת (טלפון, מייל, מכתבים) ואת השקיפות היחסית של IBI.
ה- DNA של בית ההשקעות הזה פשוט מתאים לאופי שלי... וכנראה שגם את תיק ההשקעות שלי אפתח ב- IBI ככה שזו שאלה מאוד רלוונטית שצפה לי במחשבה ממש לא מזמן ועוד לא הספקתי להתייחס אליה כי אני עסוק בסידורים פיננסיים אחרונים לקראת פתיחת תיק השקעות.
אני לא עונה מבחינה פיננסית טהורה, כי לזה יש סימוכין לגבי הגנות, הגבלות רגולטוריות, ביטוח תיק ההשקעיות וכו' - אחרים יכולים לענות לך על זה הרבה יותר טוב ממני והם כבר ענו...
אני עונה לשאלה שלך מההיבט הפסיכולוגי כי השאלה ששאלת היא, לפחות איך שאני מזהה אותה, שאלה סוג של פסיכולוגית.
קרן השתלמות ותיק השקעות במקום אחד לדעתי זה בסדר גמור. אלא אם כן לך לא נוח עם זה במידה וקרן ההשתלמות שלך נכבדת ומכובדה (נניח מעל 100K) וגם תיק ההשקעות הוא נכבד ומכובד (נניח מעל 250K)...
סתם מספרים שזרקתי לאוויר! תחשבי את על הסכומים שבהינתן לך המצב הזה הגיוני לך.
מכאן והלאה אני מניח שלא יהיה לך נוח אם גם קרן ההשתלמות, גם קרן הפנסיה וגם תיק ההשקעות שלך יהיו כולם אצל חברה אחת ויחידה.
אז השאלה היא אך ורק לגבי סיבולת "הפיזור" של ההון האישי שלך אצל החברות השונות, במידה ונניח חברה אחת (שאצלה נמצאות קרן ההשתלמות+קרן הפנסיה+תיק ההשקעות הממוסה) תסבול ממעילה, או מפריצת האקרים לאתרים ול- DB שלה וכו' וכו'...
לגביי - קרן השתלמות + קופת גמל להשקעה אצל IBI. אני רגוע לגמרי.
קרן פנסיה - אצל מיטב דש (גם כי דמי ניהול של ברירת מחדל וגם כי היחידים חוץ מהפניקס עם "מסלול פאסיבי מחקה מדדים" שהוא לא שקוף כל כך אבל זה הרע במיעוטו).
תיק השקעות - בהמשך :lol: