⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל להשקעה כפקדון או פקדון בנקאי

🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2017 13:01
מעוניין לשמוע את דעתכם לגבי המצב הבא, מדובר באדם שיש לו 70K בעו"ש (במקרה זאת בדיוק תקרת ההפקדה לקופת גמל להשקעה), האדם לא מבין בהשקעות ולא כל כך מעוניין ללמוד אבל הוא כן היה שמח לקבל תשואה כלשהי על הכסף בעו"ש הוא מוכן לקחת סיכון מינימלי לצורך זה ואיו לו צפי למתי הוא יצטרך את הכסף (משנה עד 20 שנה).

ההתלבטות היא בין קופת גמל להשקעה בתנאי חבר (פסגות\אלטשולר בדמי ניהול של 0.39%) כנראה מסלול כללי כדי למזער סיכון או פקדון רגיל שבגלל שלא ידוע מתי הוא יצטרך את הכסף זה יצטרך להיות לכשנה כל פעם (כל שנה לסגור שוב במידה ואין צורך בכסף).

נ.ב

לא מנסה להטות את הכף לשום מקום אבל שנה הבאה יהיו לו עוד 70K שאיתם הוא יצטרך לעשות את אותו הדבר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2017 13:23
בפקדון הקרן (כמעט) מובטחת, ובשוק ההון לא. בטח לא לטווח של שנה.

כלומר גם לטווח ארוך יותר שום דבר לא מובטח, אבל לשנה יש סיכוי מאוד גבוה שיפסיד.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2017 14:01
כדאי לנסות ולקבל מושג לגבי טווח צפוי. כל דבר שהוא לא משיכה כקצבה פטורה לאחר גיל פרישה - משמעו ששילמת הרבה, הרבה יותר מדי על דמי ניהול שנגבים כאחוז מהצבירה בחשבון, לעומת תשלום קבוע בבית השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2017 14:29
תראה 100% ביטחון זה באמת להשאיר בעו"ש (יש שיגידו שגם זה לא 100% :)

אני חושב שהוא מבין שבשביל להשיג תשואה כל היא על הכסף צריך באמת לבצע פעולה ומכאן השיקול

ההסדר עם חבר נראה סבבה לגמרי. מסלול כללי מבחינת חשיפה למניות ופיזור לרוב הוא נחמד. אם הוא רוצה פחות חשוף מזה מזה אולי יש מסלול אג"ח שחלק גדול מהכסף בדירוג A+ שמנחשב יחסית בטוח. תעיפו מבט באתרים של בתי ההשקעות (שוב הכל יחסי,אבל הבנו שבלי לבצע שום פעולה הכסף לא יצבור תשואה לבדו)

אני אישית לא אוהב פיקדונות של בנקים. בוא נגיד שבין הגבוהים שראיתי זה 2% והם לרוב לא נזילים. לאחר הורדה של מס וכו לדעתי לא מציאה גדולה.

בגמל להשקעה יש נזילות , לא מעט מסלולים,יכולת לנייד/לפדות,דחיה של מס ואם הנדון בקרוב בן 60+ אז בכלל סבבה.

לא ממליץ/מייעץ

עריכה : ברמה האישית , לדעתי לא חייב הכל או כלום הנ"ל יכול לעשות צעד צעד ולהתחיל עם סכום נגיד נמוך יותר ולהשאיר חלק בעו"ש. או כל דבר אחר שיגרום לו הרגשה טובה יותר בתהליך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2017 15:46
להשאיר בעו"ש זה 100% הפסד אם כבר (אינפלציה + ריבית אלטרנטיבית).

הבעיה עם אג"ח במוצר כמו גמל להשקעה, שלא בטוח שהתשואה הגלומה שם תכסה אפילו את דמי הניהול.

פטור ממס זה אחלה, אבל ברגע שלא ידוע אם טווח ההשקעה הוא שנה או 20 שנה, אתה חושב שזה רלוונטי לדבר על גיל 60?

איך שאני רואה את זה, גמל להשקעה (בשלב הזה) זה מוצר שיכול לעזור בעיקר ב-2 מצבים:

1. חיסכון עד גיל 60 (אחרת, יש אלטרנטיבות טובות יותר וודאית).

2. אדם עם צבירה/הפקדה נמוכה וידע מועט, שיהיה קשה לו לקבל תנאים טובים יותר.

אני חושב שבמקרה הזה, זה יכול להיות פתרון סביר. רק לקחת בחשבון אפשרות להפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2017 16:00
לבנאדם הזה יש קרן חירום? אם 70k זה כל נכסיו עלי אדמות (פרט אולי לחסכון פנסיוני שאני מקווה שיש לו) בכלל לא בטוח שהייתי ממליצה לו להשקיע את הכסף במשהו חוץ ממזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2017 17:38
לשלם דמי ניהול של 0.4٪

ל 20 שנה זה 8٪ מהתיק

ל 40 שנה זה 15٪ מהתיק

אם התיק עושה 4٪ לשנה אז אחרי 40 שנה במשיכה

המס יהיה 15٪ נומינלית וביחד כ 30٪ נומינלי מערך התיק

אם משקיעים ללא משיכה בחשבון ממוסנ המיסוי יהיה

25٪ ולהבנתי מערך התיק זה 20٪

בקיצור לדעתי לא כדאי

אלא אם כן מתכננים קצבה
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2017 17:51
בגמל להשקעה אין אפשרות משיכה הונית עם מס 15% נומינלי, רק 25% ריאלי או קצבה פטורה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2017 11:29
אשמח לשמוע על האלטרנטיבות (בגלל שלא מדובר על השקעה עד גיל 60)
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2017 11:49
תיק השקעות רגיל בבית השקעות, אין דמי ניהול מהצבירה.

עריכה: רק שיהיה ברור, יש דמי ניהול מהצבירה בקרנות נאמנות עצמן, אבל הם נמוכים יותר מ-0.4%.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2017 13:20
פתרון בעיתי לאדם המדובר כי כמו שכתבתי "האדם לא מבין בהשקעות ולא כל כך מעוניין ללמוד" הוא צריך משהו שיעבוד בשבילו בלי שהוא יצטרך לתחזק את זה והוא מוכן לשלם על השירות הזה כל עוד הכסף עדיין יעשה יותר רווח מלשכב בעו"ש
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2017 13:28
אז אני חושב שקופת גמל להשקעה במסלול כללי זה פתרון טוב במקרה הזה.

רק שים לב להערות שצוינו כבר, בעיקר (1) לשמור בצד קרן חירום ו- (2) אפשרות להפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2017 14:02
אני בכלל לא בטוח שהמסלול הזה מתאים לבן אדם המדובר לפי מה שתואר.

ספציפית זה:
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2017 14:16
אני מנסה להסתכל על האלטרנטיבות:

אג"ח ממשלתי - אין מסלול כזה, וגם אם היה, הפסד וודאי (דמי ניהול). אג"ח ארוך אפשר להפסיד בטווחים שלו.

אג"ח כללי - כנראה שילוב של ממשלתי (כולל ארוך) וקונצרני. אג"ח קונצרני לא הרבה יותר בטוח ממניות.

בגדול הפסד זו אפשרות שצריך להסתכל עליה. מותר לקחת סיכון אם מכירים את ההשלכות.

במסלול כללי יש כ-30% מניות, צריך לחשב הפסד מקסימלי ולבדוק האם מתאים.