⬅ חזרה לאינדקס

הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית

🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 09:41
כמובן שלא ניתן לדעת במדויק מאחר והדבר תלוי בהרבה משתנים, אבל מה לדעתכם טווח סביר (אחוזית) של מס רווחי הון שהמשקיע הסולידי לפי רוח הבלוג ישלם במשיכה מתיק ההשקעות לאחר היציאה לעצמאות כלכלית?

השאלה נשאלת מאחר וקשה לי להחליט על יעד חיסכון - נניח וכושר המחייה שלי הוא 5k בחודש, ארצה לדעת מה סכום סביר x שאצטרך להוציא בחודש כך שאכן יישארו לי 5k.

לצורך הדוגמה אפשר לתת כמה הנחות שעשויות (או לא) לסייע בחישוב: נניח ומדובר בתושב ואזרח ישראלי, שחסך במשך 10 שנים, מעוניין למשוך 60 אש"ח שנתי, חסך לפי כלל ה3% במניות עולמיות זרות בלבד דרך ibkr העולמי, אינפלציה שנתית קבועה של 3% ושאר ירקות שעשויים לעזור לפשט אך לא חשבתי עליהם כרגע
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 09:59
אם אתה משקיע מוצלח והשוק עלה יפה, אז שואף ל־25%. מעבר לזה, עבור כל ניחוש אחר תצטרך להתחיל לבנות מודלים והשערות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 10:00
בנתונים שכתבת הייתי מעריך את המס באפס.

באופן כללי, צריך לשקול כמה מתוך התמורה במכירה היא רווח, הגיל שלך ונקודות זיכוי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 10:17
למה? אין לו קיזוז עם נקודות מס במשיכה של 60K בשנה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 10:23
יש קיזוז, אבל אין קשר לשאלה (לדעתי).

קודם כל מחשבים את המס לפי אחוזי המסוי, ואחרי זה מורידים נקודות זכות וזיכויים אחרים.

אם הוא רוצה את התוצאה הסופית, אז כן יש להתחשב בנקודות זיכוי ובהכנסות נוספות שיהיו לו בתקופת המימוש, ואי אפשר לתת אותה באחוזים...
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 10:30
גם בהנחה שיש הכנסות נוספות (ולפי ניסוח השאלה נראה שאין), לאחר 10 שנים בהנחה המקובלת של רווח ריאלי של 7% לשנה בתיק של 100% מניות, הרווח מההפקדה הראשונה הוא כ-100% ולכן המס יהיה בסביבות 12.5% על סכום המשיכה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 10:39
אם אתה רוצה להכנס למספרים, אז אכן ההנחה המקובלת היא ריאלי 7% למדד S&P500, אבל פה צריך לקחת דווקא את העליה הנומינלית, שהיא בסביבות 10%. ואת שער הדולר אין דרך לחזות.

מכיוון שהוא מדבר על השקעה ב־IBKR, ושם החישוב הוא על פי שער הדולר, ולא מדד המחירים לצרכן.

אז אחרי 10 שנים בתשואה נורמטיבית של 10% המס יהיה קצת יותר מ־15% מהמכירות, לפני ניכויים וזיכויים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 10:48
השאלה היא על מספרים, ואני חושב שההנחה שהמס שואף ל-25% היא לא נכונה.

לגבי מה שכתבת, אני לא מכיר נתוני עבר של תשואה שקלית בסנופי של 10% לשנה. יש לך נתונים? העובדה שלא ניתן לדעת מה יהיה שער הדולר (וזה נכון), לא אומרת שצריך להניח לצורך מס שהוא לא ישתנה כי המיסוי במקרה של עלייה וירידה של שער החליפין אינו סימטרי מה שכנראה מוביל לשיעור מס גבוה יותר, אבל אנחנו מסבכים יותר מדי שאלה שנראית לי די פשוטה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 10:57
תשואה דולרית, לא שקלית, ניתן לראות מהגרף שב־5 השנים האחרונות הוא בממוצע 12, בעשר האחרונות הוא 10.5 בעשרים 8.2, פותח הדיון יכול לקחת מרווחים שונים בגרף של המדד שהוא משקיע בו ולנסות להבין איזה רווח הוא מצפה.

ואכן לא שמתי לב שהתייחס רק לעשר שנים השקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 11:02
יעד החסכון שלך צריך להיות 2M נטו.

עקוב אחרי השווי הנקי שלך ואז תהיה די מסודר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 12:33
תודה רבה על התשובות המפורטות!

אם נמשיך את השאלה המקורית, איך החישוב ייעשה לגבי השנה השנייה של המשיכה וכו'?

זה קצת מסתבך לי כי לא ברור מה הרווח אחרי שמשכתי כבר חלק מהתיק - האם בחישוב לשנה החדשה מחסירים את הסכום שנמשך מהתיק בשנה האחרונה, וכן את הסכום המתאים לו שהוכנס לתיק (בהתחשב התשואה בזמן המשיכה שהייתה)? או שהחישוב אחר?