⬅ חזרה לאינדקס

חשבון מסחר לילדים

🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 09:38
פתחתי חשבון מסחר למטרת חסכון לילדים במיטב טרייד, אבל אני בעל החשבון כרגע .

אמרו לי שבגיל 18 אני יכול להעביר את זה לילדים אחרי חתימה על מסמכים והכל אבל בהעברה הזאת אין אירוע מס , אלא זה עובר אליהם.

האם זה נכון ?
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 10:13
ברוך הבא לפורום :)

העברה ללא תמורה (להבנתי) היא אכן לא אירוע מס, אבל תצטרך לבקש אישור על זה ממס הכנסה, ואולי להתווכח עם הפקידים במיטב לשכנע אותם שלא צריך למכור ולהעביר ש"ח\דולרים
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 13:30
?

הוא ודאי יוכל להעביר את החשבון/ניירות.

השאלה האם הברה תחשב כאירוע מס.

אבך מה המצד שיצטרך למכרו בפועל?

בכל מקרה התשובה היא שזה אכן לא אירוע מס, רק תמיד יש סיכוי לאיזה פקיד חטטן שיחשוש שאתה עושה 'סיבוב' על המס הכנסה, וירצה הוכחות שזה העברה אמיתית.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 14:33
כתבו כאן כמה אנשים בפורום שפקידים (בבנק לדוגמה) לא הכירו את הנהלים ורצו שימכרו הכל. כתבתי את זה במטרה שידעו לעמוד על שלהם.

כמובן שהחוק לא מחייב זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2024 07:18
אכן העברה לקרוב אינה אירוע מס.

אבל אם הם ימכרו לפני גיל 20, חזקה היא שהרווחים הם של נותן המתנה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2024 08:44
מנצל לשאול: מה הדין כשיש שני אחים שותפים בחשבון (אחרי ירושה) ורוצים להסדיר את חלוקת המניות ביניהם? האם אפשר לחלק את המניות בלי שיירשם ארוע מס?
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2024 18:42
כמה זמן עבר מאז הירושה?

האם בוצעו פעולות קנייה/מכירה בחשבון?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2024 12:50
לא היתה עדיין.. מאחל למוריש עד 120, אבל רוצים להכין תרחישים אפשריים. נניח שאח אחד רוצה למכור, לשלם מס ולקחת את הכסף ואילו אח אחר מעדיף לא לממש ולעשות דחיית מס. האם אפשר לדוגמה להשאיר בחשבון רק מניות ואז להודיע לבנק שאחד האחים מוותר על שותפותו בחשבון תוך שאח אחד יפצה את האח השני ע״י מכירת חלק מהמניות או בדרך אחרת שיבחרו?