⬅ חזרה לאינדקס

האם יש דרך לנצל יתרה עודפת ב"הון הפטור" ביציאה לפנסיה/קיבוע זכויות

🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 15:29
כידוע, כל אדם שפורש בישראל זכאי לכמעט מליון ש"ח "הון פטור" שניתן לנצל או לצורך קבלת מענקי פרישה (פיצויים) פטורים, או לצורך היוון קצבה, או קבלת פטור על קצבה מזכה.

אבל נניח שיש אדם שמגיע לגיל פרישה וכל ההון שצבור לו בכל גופי הגמל למינהם הוא רק חצי מליון ש"ח (תגמולים ופיצויים ביחד), יש פה בעצם הטבת מס משמעותית שהוא לא מנצל. אבל במקביל יש לו תיק השקעות פרטי שעליו הוא כן משלם מס רווחי הון, וגם הוא ממשיך להכניס כסף כעצמאי ולשלם מס הכנסה.

האם יש דרכים יצירתיות לנצל את ההטבה הזו בכל זאת?
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 16:02
למה צריך יצירתית ולא פשוטה?

הוא עדיין עובד, שיפקיד כסף לפנסיה, יקבל עליו הטבות מס בניכוי וזיכוי.

ואחרי זה יוכל למשוך אותו בפטור ממס.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 19:41
תודה

לפי החישוב שעשיתי גם אם יפקיד כל שנה את המקסימום לניכוי וזיכוי לעצמאי (16.5% מהכנסה של 232 אלף) הוא לא יגיע למיצוי של ההטבה תוך 10 שנים. ולא סביר שיעבוד יותר מ 10 שנים. והוא גם לא מגיע להכנסה של 232 אלף בשנה...

אז בוודאות תישאר יתרה לא מנוצלת, אז יהיה שימושי לדעת אם קיימות דרכים נוספת לנצל אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2024 00:21
למה להפקיד רק את המקסימום לניכוי וזיכוי? אם יש לך, זרוק באופן חד פעמי לקרן פנסיה או לקופת גמל 500,000 שקלים מתיק ההשקעות הפרטי (לפי תיקון 190). עשיתי משהו דומה לאחרונה בשביל אישתי (לא המלצה).
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2024 10:37
מה הייתרון?
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2024 11:52
1. מה שרשמת למעלה. התכנית שלי שבהגיעה לגיל פנסיה (בע״ה) מליון שקלים ישמשו למשיכת קצבה מינימלית (חובה), ומליון אחרים כנראה למשיכה בפטור. מה בעצם קרה כאן? במקום להחזיק כסף בתיק פרטי ולשלם מס על הרווחים, ניידתי אותו לקרן פנסיה ובהמשך אחליט אם למשוך את כולו כקצבה או חלק כקצבה וחלק הונית. זה כמו להפקיד לקופת גמל להשקעה אבל עם דמי ניהול של קרן פנסיה ואופציה למשיכה הונית פטורה ממס. החיסרון הוא שהכסף תקוע עד הפרישה.

2. במקרה שלה הצלחתי להפקיד את כל הסכום לקרן פנסיה מקיפה (בגלל ביטוח מנהלים ישן ורדום שהיה לה). אני מאלה שחושבים שהחלק של התשואה המובטחת הוא מתנה נפלאה כי גם ככה חלק מהתיק שלי באג״ח.