⬅ חזרה לאינדקס

חוזה שכירות מסחרי - מה נהוג לגבי חידוש \ הארכה

🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2024 14:29
לאחרונה מדגדג לי להקים מיזם קטן כלשהו.

עבורו אצטרך לשכור משרד, שבו אקבל לקוחות (פיזית). אצטרך להשקיע בהתאמה של המשרד הזה עבור הצרכים של העסק, למרות שהוא יהיה בשכירות. גם ריהוט שאפשר להעביר ממקום למקום, אבל גם שיפוץ קטן של המקום.

אני יכול לדמיין שמעבר עבור עסק הוא מאוד "כואב" (מאבדים לקוחות, פרסום מחדש, וכו'), הרבה יותר ממעבר דירה של משפחה.

רציתי לדעת, מנסיונכם, מה נהוג לכלול בחוזה שכירות מסחרי שכזה. האם נהוג לאפשר חידוש כל עוד השוכר מעוניין? עלייה מקסימלית \ צמודה? או שפשוט חותמים חוזה לשנה \ שנתיים \ ... ומשתדלים להסתדר בסוף התקופה?

תודה מראש לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2024 18:14
לא בהכרח, תלוי מה השירות שאתה נותן ומי מעגל הלקוחות.

אם הלקוח מגיע בזכותך אז לא ישנה לו אם תזוז למשרד כזה או אחר. אם הלקוחות הם מרדיוס פיזי מאד מצומצם, תוכל לשכור משרד אחר קרוב לכך.

ואם אתה זז למשרד פיזי אחר, למה זה צריך לשנות יותר מדי את הפירסום? אתה הוא מי שחשוב כאן, לא המיקום.

אם זה מיזם בבדיקה, אולי שווה לך בכלל לשכור על בסיס יומי/שבועי/חודשי עד שתחליט אם אתה ממשיך או לא?
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2024 18:31
מקובל לעשות חוזים לטווח ארוך, זה גם באינטרס של המשכיר.

עליית שכ"ד: בהתאם למו"מ. עלייה קטנה או הצמדה + קצת אלו דברים מקובלים אבל הכל בהתאם למו"מ ולגמישות הצדדים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2024 20:45
מצטרף ל @בת העמק

מציע להוסיף סעיף שיאפשר לך להשאיר שלט 'עברתי למיקום פלוני' למשך תקופת זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2024 20:48
אני מסכים שזה לא בהכרח. אבל שכחתי לכתוב בתוך הסוגריים שם את עלות התאמת המשרד לעסק, שבמקרה שלי תהיה לא מועטה (גם אם אשפץ בעצמי, שאני מאוד רוצה, זה עדיין הרבה זמן וכסף).

לכן יהיה מבאס מאוד אם המיזם יצליח, אבל אצטרך להתפנות שלא מרצוני. זו הסיבה לשרשור הזה.

חוזה לטווח ארוך קצת מפחיד אותי. אני מניח שרוב העסקים פושטים רגל או מגיעים למצב כלכלי רעוע כשהם נאלצים להפר חוזה. אני רוצה את האפשרות לבטל את החוזה גם סתם אם העסק לא מעניין אותי כמו שתכננתי.

אבל זה נשמע לא סביר שבעל נכס יסכים לביטול חד צדדי כזה

תודה :)

באמת לא הייתי ברור, שהפרסום כאן הוא לא המהות, אלא ההשקעה בנכס. חלק אוכל להעביר בלי הפסד גדול מידי (ריהוט וציוד), וחלק אצטרך להשקיע מחדש במקום החדש.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2024 21:03
אז מה שמקובל הוא חוזה לX שנים ועוד אופציה לY שנים.

כמובן שהכל נתון למו"מ, קודם תחליט מה אתה רוצה ואז תתחיל לגשש.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2024 21:09
אנחנו עד היום, בעסקים שהם לא צפויים...סוגרים חוזה לשנה + דורשים אופציה לשנה נוספת(ועושים את המו"מ על המחיר בחוזה הראשוני).

בנוסף אתה יכול להכניס סעיף שמותר לך להכניס דיירי משנה או להחליף אותך כדייר במידה ואתה מעוניין לעזוב...

אבל כן, קיים סיכון של העסק נסגר ואתה תקוע עם הנכס + ארנונה + דמי ניהול וחשבונות...חלק מהסיכונים.

אופציה נוספת כמובן היא ללכת לדברים כמו Wework וכו ולשלם חודשית.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2024 22:12
מהיכרות שלי בהרבה מהמקרים אתה יכול לבקש מבעל הבית עם הכניסה לנכס שיעשה שיפוצון על חשבונו. זה בדר"כ די פשוט כי גם ככה הקירות הם קירות גבס אז קל לפרק אותם ולהרכיב חדשים במקומם. בעלי נכסים במגזר העסקי מודעים לכך ששוכר נכנס רוצה להתאים את הנכס לצרכיו.

את העיצוב והריהוט כמובן כן תצטרך לקנות על חשבונך.

גם לגבי זה, מהיכרות שלי, גם במסחרי וגם במגורים, בעלי נכסים בדר"כ לא יכריחו אותך להשאר בנכס אם אתה לא רוצה, גם אם זה באמצע חוזה. תמצא להם מישהו סבבה שיחליף אותך, והכל טוב. רק תדאג מראש שחוזה השכירות שלך יהיה אטרקטיבי כדי שתוכל למצוא מחליף בקלות.

במקרה כזה אתה יכול לקחת בחשבון שהתרחיש הקיצוני ביותר הוא שתשלם 10 חודשים על נכס שאתה לא משתמש בו, תרחיש רע יהיה שתשלם 3-4 חודשים על נכס שאתה לא משתמש בו, ותרחיש סביר יהיה שתשלם חודש-חודשיים על נכס שאתה לא משתמש בו.

בכל מקרה שווה באמת לעגן את זה בחוזה, זה מקובל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2024 22:16
ואם המיזם לא יצליח? זה ממש הכרחי להוציא כל-כך הרבה כסף על שיפוץ והתאמה? אין משרדים שיכולים להתאים לך בעיצוב שלהם בלי הרבה שינויים?

אם אפשר, אולי עדיף לראות אם המיזם מתרומם לפני שמחליטים על שיפוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 00:38
תשקול אולי לשתף את הציבור בסוג העסק, מאמין שזה יכול למקד יותר את התשובות. אם זה לא מתאים לך, אפשר בפרטי אם נראה לך שיש תועלת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 11:14
לצערי השיפוץ הוא ממש הכרחי עבור המיזם המסויים הזה, אבל הוא לא גדול במיוחד ואני מסתכל עליו בתור חלק מהסיכון של פתיחת העסק. אין לי בעיה לאבד את הסכום הזה אם העסק לא יתרומם או אם פשוט אזנח אותו.

מה שכן יבאס אותי מאוד זה אם בעל הנכס יחליט להעלות באופן לא סביר את דמי השכירות או סתם לגרש אותי (פחות סביר) אחרי שנה בסוף החוזה. לכן פתחתי את השרשור הזה, וגם קיבלתי תשובה על זה אז תודה לכל המגיבים והמתעניינים :)

מעדיף לא לשתף את סוג העסק, לא מטעמי סודיות, אלא סתם כי זה לא יותר מידי מעניין והשאלה הכללית (לדעתי) מעניינת בפני עצמה. תודה!