⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח חיים

🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2017 21:55
הסוכן שלנו מנסה לשכנע אותי מספר ימים על חשיבות רכישת ביטוח חיים בסכום שמתקרב ל100 ש"ח לחודש .

האם רצוי לעשות ביטוח כזה (ללא ילדים כרגע)

האם הגישה לפי הפורום הזה היא מנוגדת לביטוחים מסוג זה?

אשמח לדעת מה אתם חושבים על ביטוח חיים

ובנוסף גם מה דעתכם על ביטוח מחלות קשות (בנפרד מביטוח בריאות)
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2017 00:52
לי לא היה ביטוח חיים לפני שהיו לי ילדים. ביטוח חיים מיועד לאנשים שתלויים בך כלכלית במקרה שתמות.

ביטוח לא משתלם כלכלית באופן מובנה, ולכן כדי לבטח רק את המינימום שלא תוכל לעמוד בו.

למה הסוכן שלך חושב שאתה צריך ביטוח כזה ואיך הוא מחשב את הסכום?

במקרה שאתה מגיע שלמסקנה שאתה כן צריך ביטוח חיים, תחשב כמה אתה צריך ותעשה סקר שוק, כשאני רכשתי היית חברה שהיית משמעותית יותר זולה מהאחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2017 08:04
1. האם יש לך אנשים שתלויים בך במקרה מוות ?

בת זוג, הורים, אח וכד ?

2. אם כן האם יש לך קרן פנסיה ? (יש שם מסלולי ביטוח) האם זה מספיק ?

3. אם חסר , קנה הפרש, אפשר לרכוש פרטי 100 אלף שח בתעריפים שבין 5-11 שח לחודש (לאדם צעיר ובריא, כאשר 5 שח זה דילים קולקטיביים)

נניח שהתעריף שהציע הוא 10 שח אז מדובר ב מליון שח וזה לפי כלל ה 400 2500 שח לכל החיים קצבת שארים
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2017 23:50
תגדיר ״הסוכן שלנו״.

האם הוא מקבל עמלה מחברת הביטוח עבור הביטוח שאתה עושה או ששכרת את שירותיו באופן עצמאי ואתה משלם לו לשעת ייעוץ?

בלי קשר - ביטוח חיים צריך רק אם השארים שלך תלויים בך כלכלית (קרי הם לא יוכלו להמשיך לקיים חיים כסדרם בלי התמיכה הכלכלית שלך). למשל אם אתה ובת זוגתך מכניסים שכר שכולו הולך על הוצאות המשפחה והילדים ללא כל חסכון אז במקרה שתמות זה יהיה אסון כלכלי למשפחה שכן התזרים (החודשי) והמאזן (הכולל) מייד יהפכו לשליליים וזה כדור שלג שמתגלגל לעוני. במקרה כזה ביטוח חיים חשוב מאד (אם כי יכול להיות שאתה כבר מכוסה דרך הפנסיה - צריך לבדוק).

אם אבל זה רק אתה ובת זוגתך והיא מרוויחה מספיק בשביל לקיים את עצמה בלי קשר אליך אז בשביל מה אתה צריך ביטוח חיים?
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2017 21:17
מסכים עם מה שכתבו כל המגיבים.

עם זאת, אם אתה בכל זאת מרגיש שאתה צריך ביטוח חיים, כדאי לנסות לנצל את מקסימום ביטוח החיים שאפשר מקרן הפנסיה, כיוון שביטוח החיים שם נחשב במחיר עלות. יש מסלולי ביטוח בקרן פנסיה שמקצים מעט יותר כסף לביטוח (לדוגמא, בקרן פנסיה גלעד של הראל, מסלול ״עתיר שארים״, מקנה 85% מהשכר המבוטח לאלמנה, ו-15% לילדים)