⬅ חזרה לאינדקס

ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל

🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 01:38
הי!

עברתי על כמה פוסטים לגבי חשבונות בנק בחו״ל - ועדיין נשארתי עם כמה שאלות. אם תוכלו להפנות אותי לתשובות - או לענות בקצרה - תודה!

המטרה העיקרית של פתיחת חשבון בנק בחו״ל והעברה כספית היא הגנה עתידית על הכסף מחוקי המדינה: לאפשר למשוך את הכסף בחו״ל (או בעזרת חשבון הבנק או אשראי) ולאפשר ״לנתק תושבות״ של הכסף עם ישראל. כלומר:

א - לאפשר להוציא אותו שאפשר (עכשיו),

ב - לאפשר למשוך אותו בארץ ו/או בחול,

ג - שיהיה מושקע בנתיים,

ד - אופימיזציה של עלויות ומיסים.

לדעתי, חשבון ברוקר ישראלי עם ניירות ערך בחול - כמו שהציעו פה, לא מספיק טוב: - אם יתחילו הגבלות על תנועת מטבע/ניירות בבנקים בארץ.

שאלות כלליות על IB

* האם חשבון IB יכול להיות מקושר לכמה חשבונות בנק? כלומר להעביר שקלים דרך בנק הפועלים בארץ - אבל לאפשר משיכה בחשבון בנק בחול (שגם על שמי)?

* עוד שאלה על אינטראקטיב - איך אפשר לקשר לו כרטיס אשראי?

שאלות על בנקים פיזים בגמניה

קראתי גם שדויטשה קרדיט בנק (DKB bank) מאפשר פתיחת חשבון עבור אזרחים זרים באופן מקוון ובאמצעות הצגת אימות זהות בלבד. יש לכם ניסיון?

בנקים אירופים וירטואלים

למישהו יש ניסיון עם n26 או Revoult?

אני טס ללונדון בקרוב (ובהמשך לברלין) אז יכול לפתוח פיזית שם - אם צריך

יש לי אזרחות הונגרית (הדרכון שלי פג לפני שנה - לא יודע אם זה משמעותי...)

תודה מראש על העזרה וההפניות....

@חתול לילה @אורי ג. @roneng
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 06:32
1. כן

2. כרגע לא ניתן(לישראלי לפחות)

3. למיטב ידיעתי כדי לפתוח חשבון בנק באירופה כמעט תמיד צריך כתובת מקומית, זו הבעיה העיקרית.

ממליץ לך לפתוח חשבון בשוואב בנוסף לIB. בשוואב ניתן לקבל כרטיס חיוב שמקושר לחשבון. כתוב שנדרש 25K לפתיחת חשבון שם אבל מניסיוני ומניסיונם של אנשים נוספים זה לא נאכף בכלל, לפחות עד לפני כמה חודשים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 06:49
כן.

אני לא מכיר דרך פשוטה לקשר לכרטיס אשראי.

שים לב שהעברת הכסף ל- IB לא מגנה באופן מושלם מהלאמה ישראלית (אחרת כל הפושעים היו שמים שם את הכסף) אבל זה יותר טוב מכלום.

מעבר לכרטיס החיוב, האם יש יתרונות נוספים? האם יש בזה יותר פיזור סיכונים? אני מדמיין שאם קרה משהו שגרם ל- IB לחסום את הגישה לכסף, אז זה יהיה תקף גם בשוואב.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 08:10
בגדול אני חושב שIB ברוקר מעולה ואם היה ניתן לחבר כרטיס חיוב/אשראי לחשבון אז לא הייתי פותח גם בשוואב.

יתרונות נוספים בשוואב זה שאין עמלות קניה ומכירה על ניירות אמריקאים(יש מחלוקת אם זה יתרון). אתה מקבל בנוסף לכרטיס חיוב גם פנקס צ'קים. פיזור בין בתי השקעות מחשש של קריסת בית השקעות(גם פה יש מחלוקת כמה זה הכרחי).

אוסיף אם זה מעניין, שבעיסקאות הבודדות שביצעתי עם כרטיס החיוב קיבלתי שער המרה מעולה ולמיטב זיכרוני יש פטור מעמלה על משיכת מזומן מכספומטים. אחד המינוסים של הכרטיס זו הגנה חזקה מדי על עיסקאות באינטרנט.

פתחתי חשבון בשוואב עם 100$ ולא נאמר לי כלום, למעשה מעל חצי שנה זה הסכום שהיה לי שם. יש לי בן משפחה שיש לו כבר שנה וחצי חשבון שם עם יתרה נמוכה מ5000$.

אני באמת חושב שהשילוב של IB+שוואב זו האופציה העדיפה עבור רוב הישראלים שרוצים להוציא מפה כספים ולא להיות תלויים בחשבון בנק ישראלי כדי להגיע לכסף שלהם
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 09:15
מכיוון שמדובר במוסד אמריקאי, ישראל יכולה רק לבקש הלאמה של כספי לקוחות ישראלים, ו IB יצטרכו סיבה טובה מדוע להיענות לבקשה כזו. אם כבר אתה חשוף דווקא לעיצומים וסנקציות מצד הממשל האמריקאי, להם IB כפוף.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 09:26
כן. אתה צריך להיות תושב אירופאי כדי לפתוח חשבון
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 13:30
נרצה או לא, אבל הוכח שהבנקים הישראלים מכפיפים את עצמם לאותם סנקציות לא פחות.

כך שזה כבר יש לו גם עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 14:23
האם פתחת חשבון עם אזרחות אמריקאית? האם ניתן לפתוח חשבון גם עם אזרחות ישראלית?
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 14:53
אזרחות ישראלית, אין לי אזרחות אמריקאית
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 20:40
היית צריך לפתוח פיזית, או הכל מקוון?
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 21:48
1. כן

2. אם תפתח חשבון בנק בארה"ב ותקח כרטיס אשראי אז אין בעיה. ואם לא אז תפתח חשבון בשוואב.

גם אינטראקטיב וגם שוואב מאפשרים לפתוח חשבון לאזרחים זרים בלי תושבות אמריקאית
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 07:13
הכל און-ליין, תהליך הפתיחה הוא מאוד דומה לזה שלIB