⬅ חזרה לאינדקס

נדל״ן בבעלות משותפת ונדל״ן בבולגריה

🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 18:33
מחזיק כרגע בנכס להשקעה בישראל בשותפות עם אבי. רוב ההון העצמי שלי מושקע בשוק ההון (בכל מיני אפיקים).

עד כה מבחינת עליית הערך זו הייתה השקעה מוצלחת (מדינת ישראל רוצה שכולם ישקיעו בנדל״ן).

כחלק ממדיניות ניהול הסיכונים, המגמה שלי היא לצמצם חשיפה לישראל (מה גם שמאז ההשקעה הזו נטייתי היא לשוק ההון)

כך שאני מעוניין לחסל את ההשקעה הזו. לצערי הרב, התחזית ארוכת הטווח שלי לגבי ישראל היא חרבו דרבו :-/

שתי שאלות:

1. מה הדין במידה ואני מעוניין למכור כאשר בבעלותי חלק מסוים בדירה?

ניתן להציע לאחד מהשותפים האחרים לקנות או למכור אם קיימת הסכמה אבל השותפות הזו מגבילה וזו אחת הסיבות שהכוונה היא לצאת ממנה.

אלה אם אני אמצא גורם שאינו אחד מהבעלים שיקנה את החלק שלי אבל זה מורכב

2. מהי הדרך הפורמלית לבדוק האם נדרש ״היטל השבחה״ (כרגע אין אבל יתכן שבעתיד יהיה כי מתוכנן פינוי-בינוי)

3. אחת הדרכים לשכנע את אבא למכור את הנכס היא לקנות דירה להשקעה בבולגריה (הוא אזרח) שהיא חלק מהאיחוד האירופי,

אינה יושבת על השבר הסורי-אפריקני ולא מכוונים אליה 150 אלף רקטות וטילים.

יש לכם אי אלו מקורות או טיפים לגבי רכישת נדל״ן בבולגריה פרט או באיחוד האירופי בכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 19:06
אני מניחה שלאבא שלך יש בנוסף דירת מגורים?

במקרה כזה הוא חשוף למס שבח.

אם יש לך בנוסף דירת מגורים אזי גם אתה חשוף.

לא ייעוץ, לא עוסקת בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 22:45
לי אין כך שמס שבח לא רלווונטי. לו יש אבל כמדומני אם הוא קיבל את החלק שלו בדירה בירושה אז גם עבורו אין.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 22:57
מקובל כי ההיטל הזה ישולם על ידי היזם (הקבלן) ולא על ידי בעלי הדירות. זה אמור להיות מוסדר בחוזה מול בעלי הדירות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 23:00
לא ברור האם בעלי הדירה הם רק אתה ואבא שלך באופן שווה, האם הוא מחזיק יותר ממך, והאם יש פה בעלים נוספים. זה משנה אם החלק שלך הוא עד שליש או יותר
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 23:10
אבא מחזיק 50%, אני מחזיק 22% והיתר מחזיק בן דודה. מדוע רלוונטי אם אני מחזיק שליש?
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 23:23
לגבי נדל״ן באופן כללי, רכשתי את חלקי בדירה ב 2016 (הרוב מהון עצמי והיתר באמצעות הלוואה בתנאים מצוינים שהשגתי ובריבית אפסית)

ובחישוב שעשיתי כולל הכנסות משכר דירה, בניקוי הוצאות וריביות בהשוואה להשקעה במדד msci world (תוך התחשבות בדמי ניהול ובמס רווחי הון) החישוב הראה שההשקעה הניבה תשואה קרובה מאוד למדד (שזה סבבה).

אבל אפילו בלי קשר לטרלול שקורה פה בשנתיים האחרונות, עם הזמן הבנתי שאם לוקחים בחשבון את תרחישי היחוס של מלחמה כוללת (לאוקראינה יש עומק אסטרטגי, לישראל אין) ושל רעידת אדמה חזקה לאורך השבר הסורי-אפריקאי (שזה יקרה בוודאות, אנחנו מקווים שבעוד 20 שנה אבל עשוי לקרות בכל רגע, בונים פה כמו בפאקינג טורקיה אלא שלא כל המרכזים האסטרטגיים של טורקיה יכולים להיפגע בו״ז על ידי רעידת אדמה כי שוב עומק אסטרטגי). אז על אף מדיניות המיסוי המיטיבה עם השקעה בנדל״ן בישראל לעומת שוק ההון והגורמים הטבעיים שמחירי הנדל״ן עולים (ריבוי טבעי, שיקולי רשויות מקומיות) הרי שבתרחישי היחוס הנ״ל יתכן אובדן מוחלט של ההשקעה (ששום ביטוח מבנה מורחב של יגן מפניה) מכיוון שהנזק מהתתמשותם עשוי למוטט כלכלית את המדינה...אם הייתי רוצה לשים את הכסף על קרן סל ממנופת *3 על מדד הנאסד״ק על כל הסיכון הכרוך בכך הייתי עושה זאת אבל לא זאת הייתה כוונת המשורר בהשקעה הזו
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 23:25
הבנתי שזה תלוי באיזה שלב התוכנית ואם אתה מוכר בשלב מסוים אז אכלת אותה וההיטל נופל עליך (אולי לא הבנתי נכון)
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 23:27
גוגל: המשקיעה בולגריה
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 09:02
זה תלוי באם היה פטור למוריש.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 23:40
בכל אופן, אני אנסה לחסל את החלק שלי בדירה מבלי ששאר השותפים יאלצו למכור. אין לי מושג איך אבל אצטרך למצוא דרך.

מסקנה לקוראים: אף על פי שההשקעה הזו עד כה משתלמת על הנייר עד כה אסור לערב השקעות עם משפחה כי זה עסק ביש