⬅ חזרה לאינדקס

קה״ש IRA ורילוקיישן

🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 19:33
תיק ההשקעות שלי (בניכוי נדל״ן וקריפטו, רק שוק ההון וללא קרנות פנסיה) מורכב כרגע מחשבון פטור בדמות קה״ש IRA אצל גלובלנט (הצטרפתי דרך קבוצת רכישה)

וחשבון ממוסה המנוהל בInteractive Brokers.

ככלל כאסטרטגיה (ובייחוד לאור המצב המורכב של מדינת ישראל) ההשקעות רובן ככולן חשופות למט״ח ולחו״ל.

עכשיו, בימים כתיקונם הייתי יכול להתייחס לכל התיק בכללותו ובפרט לקה״ש IRA כהשקעה לטווח ארוך אבלללללל היות והתוכניות שלי (הכוללות הוצאת דרכון אירופאי)

הן רילוקיישן בתוך שנתיים-שלוש. הכוונה היא להנזיל את הכספים במסגרת הרילוקיישן (כי אין אפשרות להעביר את התיק לib כפי שהוא), מכיוון שקיים חשש שאם אני מנזיל אחרי ניתוק תושבות ימסו לי במדינת היעד את הצורה (לפחות לגבי ארה״ב הוזהרתי שזה המצב, לא יודע עדיין לגבי מדינות אחרות) ומתוך החלטה אסטרטגית להוציא מכאן השקעות בהקדם האפשרי (כל עוד ניתן).

לכן, הקצאת הנכסים בקה״ש ira היא לטווח לא ארוך מתוך אילוץ אז כמה שאלות:

1. לגבי משיכת קה״שׁ או באופן כללי העברת כספים במסגרת רילוקיישן, באילו מקרים עשויה מדינת היעד לגבות על זה מס רווחי הון או מס הכנסה או השד יודע מה (מניח שזה תלוי גם בניתוק תושבות וכו')

2. לאור האילוצים באשר לאופן הקצאת הנכסים (ודמי הניהול שעדיפים בתיק הממוסה אם כי זה יתרון לאורך זמן רב יותר) אולי עדיף לי להגיד ״פאק איט״ ולהנזיל את הכספים וזהו

3. כמות תרחישי הקיצון שאם בעבר לא הייתי מייחס להם חשיבות וכעת הם בגדר ״יש מצב״ עלתה בשנתיים האחרונות לרמות שמעבר ליכולת ניהול הסיכונים שלי כי יש גבול אבל אשמח לכל עצה =]
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 19:49
עד כמה שידוע לי, כל מדינה תראה משיכת קה"ש כהכנסה חייבת במס. זה שבישראל יש פטור על זה, לא מעניין אותם.

זה מה שאני עשיתי עם קרנות ההשתלמות.

אני כנראה יותר היסטרי ממך, אבל כבר משכתי את החסכונות הפנסיונים בתשלום מס גבוה. למה? כי עכשיו אפשר ובעוד שנה עם הממשלה הזו אני לא יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 20:08
אם אתה בפאניקה, אז תפנה מחר בבוקר לחברה המנהל (גלובלנט?) ותן הוראה למשוך הכל במיידי.

לישון טוב בלילה זה הכי חשוב!
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 20:10
הייתי מסייג שזה תלוי בשאלה אם הקרן נזילה.

יכול להיות שגם אפשר יהיה למשוך במס מופחת, יש איזה חקיקה בעקבות "חרבות ברזל" שנמצאת בתהליכים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 22:59
זה מ3 מעסיקים שונים כאשר הותיקה מביניהן כבר נזילה ואם אינני טועה ניתן להחיל ותק על החדשות יותר כך שכל הכסף נזיל.

על כל פנים לא ברור לי אם ניתן למשוך חלק מהכספים וזו גם אופציה. אשמח אם מי מכם יכול לאשר. אברר מול גלובלנט בכל מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 23:02
לא ידעתי שיש אנשים יותר היסטריים ממני בהקשר הזה =]

את הפנסיה אני עדיין לא מושך לעת עתה אבל העברתי אותה לאחרונה מ100% סנופי ל47% סנופי והשאר אג״ח זר בדולר/יורו (חוץ מאג״ח מיועדות כמובן).

סנופי הניב לי רווחים יפים ועשה את שלו אבל מאחר והאפשרות שאמשוך את הקרנות בתוך שנים אחדות נעשתה ממשית שיניתי את מסלול ההשקעה בהתאם לאפיק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 23:06
אלא אם כן הייתה חפיפה בזמני ההפקדות.

זה נשמע לי מוזר. הזמן שבו אתה מושך לא אמור להיות קשור לזמן של ההשקעה. אתה יכול למשוך ממסלול סנופי ומיד להשקיע במסלול סנופי בגוף אחר / ארץ אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 23:35
אם במהלך החודשים הקרובים סנופי נופל ב50% אז בתיק ההשקעות הממוסה בib עסקים כרגיל מתוך הבנה שאמנם יקח זמן אבל ההתאוששות תבוא ובינתיים קונים בזול (ואולי אפילו ביתר שאת). לעומת זאת בקרנות הפנסיה, תלוי כמה זמן תארך ההתאוששות ומתי יגיע רגע האמת שבו יונזלו הכספים (או חלקם). אז זה עניין של הגבלת מידת החשיפה למניות, זה לא שעברתי למסלול אג״ח בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 23:42
לדעתי זה הדבר היחיד שמשנה. מהניסיון שלי מדובר בסדר גודל של שבוע שבו באמת אין שליטה בכסף אם השוק עולה בינתיים (יכול גם לרדת באותה מידה ואז הרווחת). ברגע שהכסף הונזל, תשקיע בחזרה במסלול כרצונך.

אפשר לצמצם את זה עוד יותר אם באמת פודים בחלקים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 08:25
וואו, מתי זה קרה?

סיפרת כאן ופספסתי? o_o
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 08:39
לא, זה רק לאחרונה.

האמת היא שיש עוד נימוק חוץ מהממשלה המטורפת. כדי לקבל את הכספים האלה בלי מס צריך להגיע לגיל פרישה, וגם אז לא מקבלים ישר את כל הכסף אלא מקבלים אותו בטפטוף של קצבה. זאת אומרת שהמשקיע הממוצע יקבל את כל החיסכון רק בעוד 30-40 שנה.

מה הסיכוי שישראל תתקיים עד אז וגם חוקי המס לא ישתנו? לדעתי, לפי מגמות דמוגרפיות ובטחוניות, הסיכוי אינו גבוה. אז אני מעדיף לקבל את הכסף עכשיו, גם עם תשלום מס.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 12:59
אצלנו זה אמור להגיע הרבה יותר מוקדם אז מקווה שעוד נספיק :>
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 22:03
לטווח הארוך - מסכים לגמרי. מבחינתי רגע האמת טרם הגיע.

הצרה היא שכרגע חל עליי מס שולי של 47% ומס יסף.

מקווה שאם וכאשר יגיע הרגע אוכל לתכנן את המשיכה כך שחבות המס תהיה 35% וזהו...
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 22:08
שים לב שבשביל להציל 12% אתה מסכן את הכל (כתלות ברמת הפרנואידיות)

ייתכן שאנחנו ברגע "פאק איט".
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 23:57
נלקח בחשבון, לו רק הייתי יכול למכור בקלות את הנדל״ן, הייתי מרגיש יותר טוב לגבי דחיית ההחלטה לגבי קרנות הפנסיה