⬅ חזרה לאינדקס

שתי שאלות בנוגע לקופות גמל להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2017 17:01
"משפחה של 4 נפשות יכולה לחסוך דרך קופת הגמל להשקעה – 280 אלף שקל בשנה" – הכוונה למשפחה עם ילדים עד גיל 18? או שזה רלוונטי גם למישהו שהילדים שלו מבוגרים?

"עד לתקרה של 70,000 ₪ לאדם בשנה " – במידה וכבר הפקדתי 70,000 שח, האם זה חוקי/אתי לתת כסף לאדם אחר ע"מ שיפקיד תחת השם שלו עוד 70,000 שח עבורי?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2017 17:10
הגיל לא משנה, לכל מספר ת.ז. אפשר לחסוך עד 70K בשנה קלנדרית.

בנוגע לשאלה השניה, הכסף יהיה שלו לכל דבר ועניין. מה הכוונה עבורך? בכל מקרה כדאי להתייעץ עם עו"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2017 18:21
אין שום מניעה להעביר כסף בין בני משפחה.

אם הכסף עובר בין אנשים שאינם קרובי משפחה אז זה יכול להעלות סימני שאלה כיוון שזה לא ברור מאליו. אולי האדם עשה עבורך שירות והשירות חייב במע״מ? להשקיע עבורך זה גם שירות (ועוד אחד שיכול להצריך רשיון בתנאים מסויימים).
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2017 23:47
תודה רבה על התשובות!

שאלת המשך:

האם משפחה הכוונה לאשה וילדים? או שהכוונה גם לאחים והורים?

כלומר, האם אני יכול להפקיד לחשבון שלי באמצעות הת.ז. של אחים / הורים שלי (באישורם כמובן)?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2017 23:54
אישה ילדים אחים והורים זה נחשב משפחה לדעתי לפי כל הגדרה. אם אתה לא בטוח שאל רו״ח.

קופת גמל זה פר ת.ז. אדם אחר לא יכול להפקיד לקופה שלך.

אתה יכול להעביר כסף לאחים שלך והם יכולים לעשות איתו מה שבא להם. להפקיד לקופת גמל להשקעה על שמם ולאחר כמה שנים להחזיר לך את הכסף עם הרווחים, או לא להפקיד, או לא להחזיר, או לקנות רכב. ברגע שנתת להם זה כסף שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2017 09:54
אפשר לעשות שרשור על כל האנשים ששאלו כאן איך לסכן חסכונות ויחסים משפחתיים בשביל חסכון מס.