⬅ חזרה לאינדקס

השקעות פסיביות אסטרטגיית יציאה

🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 19:31
שלום לכולם,

אני בן 36 ולפני מספר שנים התחלתי להשקיע בתיק פסיבי, בעיקר בקרנות עוקבות מדד. עם הזמן הצטבר לי סכום יפה, אך לאחרונה אני מתחבט בשאלת אסטרטגיית היציאה מההשקעות – במיוחד בשאלה מה עדיף: תיק השקעות פרטי או קופת גמל להשקעה?

אני כרגע מושקע 100% במניות, ובניהול עצמי יש יתרון ברור – חיסכון משמעותי בדמי הניהול. עם זאת, אי אפשר להתעלם מהיתרון של קופת גמל להשקעה, שמאפשרת מעבר בין מסלולים ללא אירוע מס. למשל, אם בתיק הפרטי שלי, שמושקע כולו במדדים, לא אגע עד שאגיע ליעד בעוד נניח, 20 שנה, כשיגיע הזמן להקטין סיכון, ולאזן את התיק, אצטרך למכור נכסים ולשלם מס רווחי הון. בקופת גמל, לעומת זאת, אפשר לעבור למסלול סולידי יותר מבלי לשלם מס, מה שמספק יתרון גדול בגמישות לניהול הסיכון, בעיקר שהגיעה הזמן להתחיל להשתמש בכסף.

הרעיון שעלה לי לאחרונה הוא לפתוח במקביל גם תיק השקעות פרטי וגם קופת גמל. בתיק הפרטי להעביר סכום חודשי קבוע של נניח 5,000 ש"ח, ובקופת גמל להשקעה 2,000 ש"ח, כאשר שניהם יהיו מושקעים ב-100% מניות כרגע. לקראת הגעה ליעד, אעביר את קופת הגמל למסלול אג"חי כדי להקטין סיכון, וכך אוכל לאזן את התיק הכללי בצורה חכמה יותר במבט כללי - מצד אחד חסכתי משמעותית בדמי ניהול מצד שני אני מאזן ללא אירוע מס.

השאלות שלי הן:

1. מהן הגישות השונות בנוגע לאיזון בין תיק פרטי לקופת גמל להשקעה?

2. מה דעתכם על הרעיון שלי?

3. למה השעה הרווחת זה שעדיין משתלם יותר לנהל תיק פרטי למרות ההטבות המס שקופת גמל להשקעה מציעה?

אשמח לשמוע את דעתכם ותובנות נוספות בנושא!

תודה מראש..