⬅ חזרה לאינדקס

מה עושים הסולידים?

🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2015 18:29
שלום לכולכם, ולחשובה שמביניכם :)

בהמשך לשלל הכתבות שהתפרסמו בימים האחרונים על חוסר הטעם שבאחזקת קרנות כספיות שקליות וכו', זקוק לעצה - מהם האפיקים הסולידיים המומלצים היום לאיזון תיק ההשקעות? האם על אף הורדת הריבית האחרונה (ואלו שעוד ככה"נ צפויות), עדיף שלא לשנות מהותית את הרכב התיק, כפי שאת דורין בד"כ ממליצה (לא להתרגש משינויים זמניים בשוק, לדגור ולתת לסערות לחלוף)?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2015 22:13
הקשב לחשובה שמבינינו בדבר בו היא חוזרת עליו יותר מכל - ואל תבקש עצות השקעה בפורום.

אתה אומר שככל הנראה יהיו עוד הורדות ריבית? יש הרבה שחושבים שככל הנראה יהיה בדיוק ההיפך.

Make of it what you will
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2015 09:38
מחוכם, אבל לא מספיק ענייני -

1. לא ביקשתי המלצות השקעה ספציפיות, אלא רעיונות לאפיקים כלליים לאיזון התיק. זה לחלוטין במנדט של הבלוג ושל הפורום. אחרת, מה אנחנו עושים פה?

2. הניבוי לגבי הורדות הריבית הוא לא העיקר. אפשר גם למחוק אותו ועדיין להתייחס לגופו של העניין.

סופ"ש נעים!
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2015 12:34
אם כך הניסוח היה מטעה משהו, אבל בכל זאת, סליחה אם לא הבנתי אותך כהלכה.

ו"לעניין" - אם מדובר בתיק שאתה כבר מושקע בו לפי חלוקת הנכסים כפי שתיכננת מראש, למה שתבצע שינויים מהותיים בהרכבו עכשיו?

אני מניח שאתה לא מדבר על מכירת אג"ח (בעיקר מפני שציינת שאתה לא חושב שהריבית תעלה בקרוב).

אם אנחנו מדברים על החלק ה"מזומן", יתכן שספציפית בקרנות שקליות וכו' פחות משתלם להחזיק כסף כרגע ואז אולי תוכל למצוא תת-אפיק (= עדיין תחת הגדרת "מזומן") אחר מתאים יותר, אבל אני לא רואה סיבה לכך שתשנה את החלוקה הראשית בגלל מצב הריבית. כמו כן קח בחשבון שהחלק המזומן ממילא לא אמור להניב תשואה משמעותית כלשהי, וירידת הריבית דווקא הכי פחות רלוונטית באפיק הזה לעומת אפיקים אחרים.

לא המלצה וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2015 16:13
התיק כבר מנוהל, ואכן לא תכננתי לעשות בו שינויי חלוקת נכסים מהותיים, אלא למצוא תחליף סולידי אך ראוי לפלח הלא קטן שמושקע אצלי בקרנות כספיות. אז -

1. אילו אפיקי "מזומן" קיימים בשוק (התיק מנוהל עצמאית, לא בבנק)?

2. אם אני מעוניין בכל זאת לעשות שינוי קל, ולהסיט חלק מהכסף המזומן לאפיק סולידי אחר (לאו דווקא מזומן), אילו אפיקים קיימים?

שוב, ברור לי שהנ"ל בגדר המלצה לא מחייבת בלבד ובכל מקרה אני לא שואל על ניירות ספציפיים.

תודה