⬅ חזרה לאינדקס

איך אתם מנהלים תקציב?

🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 12:26
שלום לכולם :)

רציתי לשאול איך אתם מנהלים את התקציב שלכם? נגיד אני לוקח את המשכורת, מוריד ממנה את הדברים שאני יודע ש100% ירדו כמו שכ״ד, מים, אוכל וכו׳. ואת השאר אין לי מושג.

שכרתי דירה שהיה בה אי שממש אהבתי. ועכשיו עברתי לבית שאין בו מקום לאכול. אז הייתי צריך לבחור שולחן אוכל וכסאות. ולא כל כך ידעתי איך לעשות את זה אל מול התקציב שלי. כי אין לי בתקציב ״רהיטים״ אני לא קונה רהיטים כל חודש..

חשבתי אולי לעשות תקציב רהיטים שנתי, אבל גם לא יודע אם זה הגיוני. כי אחרי שיש לי ספה, אני לא צריך לקנות כל שנה...אבל עדיין בא לי להיות אחרי וכן להגדיר איזה תקציב לזה. כאילו בא לי לקנות כורסא, מנורות וכו׳ - כמה כסף יש לי לזה? אין לי מושג...

אולי תקציב רהיטים לכמה שנים? נגיד ב3 שנים הקרובות יש לי X אלף לרהיטים וכל פעם שאני רוצה רהיט אני אוכל לחשוב אם יש משהו יותר חשוב, או אם זה שווה את ההשקעה, או עונה על כל הצרכים הרהיטייים שלי. ולחדש אותי כל כמה שנים בהתאם לצרכים.

הרעיון הנוסף שהיה לי - לחסוך לרהיטים ספציפיים. אם בא לי לקנות עכשיו ארון ספרים חדש והוא עולה 2000 שקל, אני אתחיל לקחת כסף מהתקציב החודשי בשביל לשים אותו בצד ואז אני אקנה אותו. לדוגמא אני אשים 200 שקל כל חודש במקום לקנות דברים אחרים, וכשיהיה מספיק אני אקנה אותו - וככה בעצמו אני משאיר לעצמי ״תקציב כללי״ להוצאות לא ידועות מראש.

נתתי דוגמא לרהיטים אבל זה נכון גם לגבי כל מיני דברים אחרים שלא קונים כל חודש, לדוגמא מכשירים חשמליים או אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 13:25
אני פשוט לוקח מהחיסכון שלי. אין לי סכום מוגדר לרהיטים, או בגדים, כשצריך אני פשוט קונה מהכסף שיש לי בצד.

בשביל זה יש חיסכון - בשביל להשתמש בו :)
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 13:48
ומה קורה עם כל הוצאה אחרת מפתיעה? נניח סתימה בשן, תיקון לרכב או משהו יותר מתוכנן כמו החלפת מכשיר סלולרי, החלפת מחשב וכן הלאה.

כאשר לא מדובר בהוצאה ענקית, אז פשוט לקחת מהשוטף. אם החשבון שלך על האפס אז תראה איך אתה מעדיף לשלם - למשוך מחיסכון, תשלומי אשראי...

אגב היו פה לא מעט דיונים על קרן חירום כן/לא

לא מייעצת...
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 14:25
לא מנהלים תקציב. אתה לא משרד ממשלתי.

הדבר היחיד שחשוב זה להיות בהכנסות גדולות מהוצאות (בטווח הארוך).
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 15:20
ואיך אתה מוודא שזה קורה? תקציב יכול להיות כלי עבודה מצוין לניהול משק בית. זו יחידה כלכלית. באופן כללי חבל להגיב בכזאת פסקנות...

לפות"ש, אם קטגוריה מסויימת לא שימושית לך אולי אפשר להרחיב אותה. רהיטים אפשר לעשות ממוצע חודשי לאור הוצאות השנה האחרונה ולהכניס את זה תחת "דברים לבית".
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 15:37
אפשרות אחת במקום לחסוך מראש (ולאבד תשואה אלטרנטיבית), תחלק את הקנייה לתשלומים בצורה כזאת שמצד אחד לא יפגעו בתזרים יותר מדי ומצד שני לא לפרוש אותם ליותר מדי זמן (כי לא קונים מכסף שאין). למשל אני מתכנן לקנות מחשב בסדר גודל של כמה אלפים, ונוח לי לפרוש את התשלום ככה שהתזרים יפגע לכל היותר ב1000-1500 כדי לשמור על ממוצע לאורך זמן - לדעתי השיטה הזאת טובה להוצאות של עד 10k שח

בדרך ככ להוצאות גדולות וחד פעמיות כמו ריהוט מלא לבית או קניית רכב שדורש ממך כמה עשרות אלפים אז כנראה שמראש הייתי מפנה את כל/רוב התזרים שלי לחיסכון ייעודי במשך 3-4 חודשים ומתכונן למאורע כדי לא ליצור מצב שאני תקוע בלי המוצר ברגע האמת

מה שאני מנסה להגיד הוא שתנסה לעבוד עם התזרים שלך, או שתאגור אותו מראש כמה חודשים או שתקצץ ממנו מעט לטובת ההוצאות החד פעמיות כי חבל לחסוך מראש לדברים כאלה במשך תקופות ארוכות ולהקדיש להם סכום שיאבד מערכו
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 16:40
לנו בתקציב יש קטגוריה "שונות" שם אנחנו מכניסים את כל מה שלא נכנס בשאר
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 21:52
אתה לא, אנחנו כן - מדינה חופשית עדיין.

כשאנחנו מכינים את התקציב השנתי, יש לנו סעיף שנקרא בלת"מ ואנחנו מתקצבים אותו בסביבות 10% מהתקציב הכולל. במהלך השנה נרשמים בו כל מה שהוא לא הוצאה שוטפת בסעיפים הרגילים ולא ידענו מראש. זה יכול לכלול ריהוט, מכשירי חשמל שהתקלקלו, צ'קים לאירועים שנאלצנו להגיע אליהם וכו'.

אבל בסופו של דבר כדאי לשים לב במהלך השנה לכל ה"עוגה" כי יכול להיות שיהיו סעיפים רגילים שתוקצבו גבוה ממה שקרה בפועל ומה שחשוב זה שלא תחרוג מדי מסך כל ההוצאות שהתכוונת להוציא באותה שנה.

אגב, אני מקווה שיש לך סעיף הוצאה מתוכנן שנקרא העברה לחסכון/השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 22:57
מקווה שהמזמינים לא נמצאים בפורום
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2024 17:22
אז זה בדיוק מה שעשיתי עד היום. לקחתי מהשוטף, וחודש הבא הוצאתי פחות. הבעיה שהשותף זה הקרן חירום שלי...לעיתים הקרן חירום הפכה לקרן ״יאללה בלאגן״ ושומשה לטיסות לחו״ל וקניות שהן ממש לא חירום...נגיד מעסיקים רבים מפרישים את הקרן פיצויים והייתי מוציא אותה כי היה בה מספיק בשביל להעביר שלושה חודשים בכיף, אז הקרן חירום הרגישה כמו, טוב עד העבודה החדשה אני יכול לטוס לחו״ל ודברים אימפולסייביים כאלו.

אולי זו הבעיה שלי שהקרן חסכון שלי והעו״ש מעורבבים ואז לא ברור מה חסכתי לשימושים כמו רהיטים וכאלה.

מעניין, שוקל גם להגדיר לעצמי ״בלתם״ שנתי..איך בחרתם שזה יהיה 10%?

מעניין! האמת שזה מה שעשיתי עם מחשב שקניתי, פשוט פרשתי את התשלום לכמה שאפשר לי תוספת - אני לא יודע אם יש עלוויות אחרות בפריסה שאני לא מודע אליהן אבל..

ובנוגע ללחסוך עבור משהו מסויים, מעולם לא ניסיתי את זה..פשוט אמרתי לעצמי ״טוב אני חוסך כל החיים בערך, אולי אני פשוט אשתמש בזה״ ואז כל החסכונות שלי על הכוונת.... (יש בי חלק שאומר, יאללה תמשוך 10% ממנו ותקנה טסלה מה אכפת לך. וזה מפחיד :roll: )

אני חייב לנסות את זה! אני אבחר משהו שאני רוצה ולא דחוף לי, שכנראה אקנה ואחסוך אליו ואז אראה איך זה מרגיש! תודה על העצה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2024 01:38
אני אישית לא מקציב x כסף לקטגוריה מסויימת שנה מראש, נראה לי אוברקיל.

אני מציב יעד חסכון מסויים ( אצלי זה 60 אחוז חודשי) ומנסה לעמוד בו. הוצאות גדולות משמעותיות לא קורות בד״כ ושהן קורות אז מתמודדים (אשראי, משיכה של קרן צדדית או מה שנוח לך).
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2024 10:35
אני מחלק את ההוצאות להוצאות קבועות: שכ"ד ארנונה חשמל וכולי והוצאות לא צפויות: שיניים ריהוט וטרינר מוצרי חשמל וכולי. הראשונות קל לחשב והשניות אני מחשב סטטיסטית. אז חודש אחד הוצאתי על רהיט ובחודש הבא על טיפול שיניים זה עדיין מבחינתי באותה קטגוריה.