⬅ חזרה לאינדקס

כמה נחשב יתרה גבוהה בקופת גמל כדי להוריד דמי ניהול?

🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2017 11:32
שלום לכולם :)

יש לי קופת גמל במסלול כללי. כרגע היתרה שלי עומדת על 47,000.אני לא מפקיד כסף לקופה, ואני לא מתכוון להפקיד, כך שדמי הניהול שאני משלם מגיעים כולם מהחיסכון. כרגע אני משלם את האחוז המקסימלי- 1.05 כשהממוצע למסלול שלי הוא 0.72% לפי הנתונים של החברה. ברור לי שאני יכול להוריד את דמי הניהול שאני משלם כרגע אבל אני רוצה לדעת עד כמה אני יכול להוריד אותם לפני שאני יוצר קשר עם החברה .אני מבין שההנחות ניתנות בדר"כ לארגונים ולוועדים עם כוח אדם גדול, אבל מצד שני גם יתרה גבוהה מעניקה כושר מיקוח. השאלה שלי היא האם היתרה שיש לי נחשבת לגבוהה? אם לא כמה זה כן נחשב יתרה גבוהה?

כמו כן, בדקתי את התשואות של השנים האחרונות. התשואה הממוצעת בקופה שלי ב5 שנים האחרונות היא 5.6% ו ב10 שנים האחרונות היא 4.69%. השוויתי את התשואות באתר גמל נט של משרד האוצר לעומת מסלולים כלליים של חברות אחרות והתשואה הממוצעת של החברה שלי הייתה נמוכה יותר, וזה עוד כשהתשואה שהופיעה באתר הייתה גבוהה מזו האישית שלי.

מצד שני במדד שארפ החברה שלי קיבלה את הציון הגבוה ביותר - 1.05. מה דעתכם? בשקלול הסופי הביצועים נחשבים טובים? ואם לא, גם בזה אוכל להשתמש במו"מ להורדת דמי ניהול?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2017 11:36
האם אתה חייב מסלול "כללי"?

יש קופות פאסיביות שמציעות 0.5% ללא מיקוח.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2017 11:44
כמו שנכתב כבר דובר כאן על ibi , מנסיון כשעוברים את ה 100k ההנחות זורמות, בגלל זה אני משתדל לרכז את קופות הגמל והקרנות בבית השקעות אחד או לכל היותר שניים (לא כולל פנסיה/ביטוח מנהלים שזה כבר עניין הסטורי)
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2017 11:47
ראה את סקר הפנסיה בדף הפרופיל של @adamshalev .

חסר משמעות.

אל תצפה לתשואות דומות בעתיד.

נתון מוטה וחסר משמעות

איך מדדת את התשואה שלך? אם לא השתמשת בTWR, ההשוואה חסרת משמעות

שים לב לכך שלעניינים אחרים עדיף לחשב תשואה פנימית.

אז מה? עם מדד שארף לא קונים במכולת.

לא. (חסר משמעות)

לא.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2017 11:51
אם הביצועים לא טובים לדעתך (והם לא) מה אכפת לך מדמי ניהול?