⬅ חזרה לאינדקס

ימי, מפגשי 'גיבוש' שלא על החשבון המעביד.

🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2017 17:20
אני מפוצץ מעצבים ונשבר לי. חלאס.

לא רוצה להתגבש, מעדיף לבלות את זמני הפנוי אחרת.

הבעיה: תדמיתית, פוליטית, קידומית, אי אפשר באמת להמנע פעם אחר פעם.

וזה מרתיח לי את הורידים!

על חשבון המעסיק, סבבה, בואו לא נעבוד ונתגבש (חחח נתגבש) כל היום.

אל תגעו בזמני הפנוי!
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2017 17:33
מסכים, אבל העוצמה של הבעיה משתנה כתלות בסוג העובד (למשל עובד וותיק עם ביטחון תעסוקתי שמצפצף על כולם לעומת עובד חדש שמנסה להתקדם).

בדיוק הייתי בגיבוש כזה היום והלכתי גם בשל הסיבות שתיארת (בלי קשר בסופו של דבר די נהנתי...)

תמיד אפשר לחשוב על תירוץ משכנע כדי לא ללכת מדי פעם.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 07:58
גם כשזה על חשבון המעסיק, זה בדרך כלל לא על חשבון העבודה, כך שבשורה התחתונה אתה עובד יותר שעות בגלל יום הגיבוש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 08:23
אם אתה מחתים שעון, מה איכפת לך?

אם אתה לא מחתים שעון, אז אתה בטח בהייטק או רופא בכיר, אז בקטנה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 11:22
אני כבר הגעתי למצב שהקצין שלי קרא לי לשיחה של "למה אתה לא מגיע".

עכשיו לך תסביר לו למה לא בראש שלך לשים 100₪ על בשר בשביל "להתגבש"...
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 11:50
ברור שהדיעות חלוקות.

אבל מנסיון שלי [ולא חסר] ברוב המקרים זו טעות לא להגיע ליום גיבוש גם עם זה ע"ח העובד.

זה הזמן לעשות מינגלינג, למצוא מי הם הידידים והאויבים שלך בג'ונגל, ליצור קשר ואפילו גם מעט להתחנף לגבוהים ממך בדרגה - הרי זה "יום גיבוש" ולא כדאי להחמיץ הזדמנות פז להתקרב לבוסים ואולי זה יניב קידום.

בימי גיבוש ניתנת לך הזדמנות להפגין את הכישורים החברתיים שלך שלא יכולים לבוא לידי ביטוי במשרד אבל ביום הגיבוש אתה יכול להיות אחד מהחברה ולהתחבר למקבלי החלטות בחברה. הרי גם הבוסים אמורים להתגבש...

מצד שני ואם יש לך כבר נסיון קודם בחברה עם ימי גיבוש לא מוצלחים אז אולי באמת חבל על הזמן.

** תוספת **

באחת מהחברות שעבדי בארה"ב היו ימי גיבוש ולפעמים הבוס הזמין את העובדים עם בני המשפחה שלהם ל BBQ (מה שנקרא על האש) בביתו בסוף שבוע וזה היה נהדר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 12:11
אתה צודק, זה על חשבון הזמן שלך, ולפעמים גם על חשבון הכסף שלך. אני גם הייתי מתעצבן על זה בזמנו.

אבל ממרחק השנים, נראה לי שכדאי לבוא, להנות כמה שאפשר (אלכוהול עוזר :) ), וללכת כשסביר ללכת.

זה עדיף על פני להיות ממורמר כמה שבועות לפני, ואח״כ לשרוד את שיחות ה״חבל שלא באת״.

כשפחות ממורמרים, גם פחות סובלים באירוע עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 12:23
עדיף ללכת.

אתה עדיין לא עצמאי כלכלית ולכן כדאי שתשתתף במשחק.

כמובן שאף אחד לא יודע שיש לך תוכנית מילוט סודית..
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 12:32
אם אני בכיר הזמן שלי הפקר? ואם אני מחתים שעון אז כסף זה לא הכל בחיים. יש לי עוד כמה דברים לעשות בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 12:41
@גרהם אם אתה בכיר, כנראה שאתה אירגנת את זה, לא?

חייב להודות שחוץ ממקום אחד, לא נתקלתי בתופעה כזו.. ושם דווקא נורא נהניתי.

אוהב להתגבש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 17:07
זה נורא תלוי...

היו מקומות שנהנתי מגיבושים כאלה לא פחות מאשר עם החברים שלי. בד"כ היה מדובר בחברה ששמרנו על קשר שנים אח"כ.

היו מקומות שהייתי עושה הכל להתחמק... ולכל היותר מתרגל סנוביזם או אלכוהוליזם.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 17:51
נהניתי. זה לא אומר שזה מה שהייתי בוחר לעשות באותו יום לולא הכפיה.

ומי שמארגן זה אנשי הרווחה למינהם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 13:05
כמה מפגשים כאלה יש לכם בשנה? אם זה 3 כמו אצלינו, אחד אתה חולה, שני בן דוד מתחתן, לשלישי מגיע והולך ברגע שאפשר ומנסה להינות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 17:02
אתה יודע מה, פחות מפריע לי על חשבון מי זה, יותר מרגיז שזה תמיד בשעות הפנאי ששורפים 6+ שעות לתוך הלילה, יש לי עוד עיסוקים, משפחה וכד'.

אם זה היה נגיד בשעות העבודה אבל יום חופשה מרוכזת כמו חול המועד נניח, אולי אפילו הייתי יותר זורם עם זה.