⬅ חזרה לאינדקס

גמישות למעבר לחול

🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2024 00:57
היי, אני רוצה להתחיל להשקיע פסיבית לטווח רחוק (תיק כללי לפי ההמלצות, קרנות איריות).

יש לי אמון נמוך בכלכלה הישראלית וחשוב לי שתהיה אפשרות לעבור לחול, ושאם זה יקרה אפגע כמה שפחות מבחינת מס / פיחות של השקל וכו'.

למה חשוב לשים לב?

חשבתי על שאלות כמו באיזה ברוקר לבחור, באיזה מטבע לסחור.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2024 01:01
ברוקר: כל ברוקר בינלאומי יהיה מתאים, כנראה שעם אינטראקטיב ברוקר יהיה יחסית פשוט.

מטבע: תלוי לאן אתה עובר, אם אירופה, תשקול יורו, אם אנגליה אז שטרלינג, אם לשאר העולם אז דולר ארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2024 07:20
ברוקר זר לא מפחית לך את חבות המס לישראל, ואפילו מוסיף עלות נוספת של דיווח.

יש כמובן יתרונות אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2024 07:29
השאלה לאן אתה עובר.

אם אתה מתכנן לעבור לארה"ב כדאי כנראה להימנע מקרנות לא אמריקאיות.

למדינות אחרות יכולות להיות חוקים שונים לגבי איזה ניירות מותר/משתלם להחזיק.

שני אלו לא רלונטיים לחלוטין.

מה שמשנה זה מה הנייר שאתה קונה. לא משנה איפה קנית אותו או באיזה מטבע
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2024 23:28
אם אני מבין אותך נכון, נניח ואקנה בשקלים קרן אירית שחשופה לדולר, במשך כמה שנים ולא אמכור, ואז אעבור לחו״ל

אוכל פשוט לנייד את הני״ע לברוקר במדינה אליה עברתי -

מבלי שזה ישנה שהייתי בברוקר ישראלי ושרכשתי אותה בשקלים?
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2024 23:51
כנראה שכן, אם כי זה יהיה כרוך בסיבוך בירוקרטי כלשהו. למשל תצטרך קודם להעביר לבנק. ואז לקוות ליפול על פקיד שמבין מהחיים שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 12:51
היא לא חשופה לדולר.

תלוי.

אם הברוקר הזה תומך במסחר בישראל (כמו למשל IB) תוכל להעביר אליו כל נייר ישראלי, כולל קרן אירית שקנית בבורסה הישראלית בש"ח.

אם הברוקר לא תומך במסחר בארץ תצטרך להמיר את הקרן לגירסה אחרת שלה (הקרנות האיריות שנסחרות בארץ נסחרות במספר בורסות בעולם ואפשר להמיר ביניהם) ואז להעביר לברוקר החדש.

אם אתה עובר לארה"ב, לעומת זאת, לא יהיה לך משתלם להמשיך להחזיק בקרן בגלל חוקי המס של ארה"ב ותאלץ למכור אותה בכל מקרה.