⬅ חזרה לאינדקס

Voo בira או מחקה מדד

🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 10:05
שלום לכולם,

רציתי להבין את היתרונות במוצר ira :

1.דמי ניהול, צבירה מופחתים יותר (כי ניהול עצמאי)

2.קבלת דיבידנדים ?

אם שמתי על voo שמחלק 1.5% דיבידנדים בשנה, זה 1.5% אקסטרא שלא הייתי מקבל במחקה מדד , נכון ?

חסרון:

1.התעסקות - האם אפשר להגדיר שכל חודש הסכום שנכנס ילך נגיד לvoo (סנופי) באופן אוטומטי כל חודש ? או שאני חייב להיכנס כל פעם ולבצע רכישה ?

יתרונות / חסרונות נוספים ?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 10:16
אני מניח שאתה מתכוון לקרן השתלמות בניהול עצמי, אם לא תתעלם משאר ההודעה שלי

על דיבידנדים מארה"ב (אלה היחידים שאני מכיר) אתה משלם בארה"ב, והחשבון הפטור של קרן השתלמות לא פוטר אותך מהם, לכן מבחינת דיבידנדים אין יתרון לקרן השתלמות

נראה שכל הגופים הגדולים הפסיקו לרצות לקוחות עם ניהול עצמי, אז דמי הניהול גבוהים מאוד למצטרפים חדשים, וגם עבור לקוחות ותיקים הם מעלים את דמי הניהול בשנייה שהם יכולים (אחרי שההסכם הקודם פג, ולפעמים גם לפני כי הם **** ומקווים שלא תשים לב)

להבנתי רק חברת global net מעוניינת(?) להתעסק עם זה היום, ועבורי לפחות הם קטנים מידי ולכן לאחרונה עברתי מניהול עצמי למחקה מדד אחרי שהעלו לי את דמי הניהול
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 10:36
VOO הוא מחקה מדד.

את ה־1.5% בכל מקרה תקבל, או באמצעות הגדלת שווי הנייר בקרן צוברת, או במזומן בקרן מחלקת.

כמובן בניכוי מס, בקרן מחלקת אמריקאית, אתה תשלם את המס, ובקרן אירית (צוברת או מחלקת), הקרן תשלם מס מופחת.

בדקת כמה עמלות אתה משלם על המרת מטבע וקנית יחידות הקרן?

איזו סיבה יש לא לקנות בשקלים?
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 11:47
מה זאת אומרת אין מבחינת דיבידנדים יתרון ?

אני לא מדבר על הפן של המיסוי, אני מדבר על עצמם העבודה שאותה קרן מחלקת דיבידנדים , לעומת נגיד החברות בארץ שלא עושות את זה.

ביזיון המדינה הזאת - במקום לחייב אותם לספק פתרון ira, הם נותנים להם את הכח.

וברור שהם יעדיפו שלא - ככה אפשר פחות לעשוק אותך.

@קפיטליסט מרושע אתה צודק לגמרי.

הם לא מפסיקים לעלות את הדרישות.

מיטב ד"ש בהתחלה רצו מינימום 100 אלף, אחר כך 300, והיום חצי מיליון. וגם בתנאים לא משהו.

אין להם אינטרס שתשלם פחות כי אף אחד לא מכריח אותם לאפשר מוצר כזה
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 11:52
תודה על התשובה אבל לא הבנתי למה אני אקבל בכל מקרה.

הגדלת שווי הנייר בקרן צוברת ? כמו שחברה משקיעה את הכסף בr&d במקום לחלק דיבידנדים ?

מי יודע איך זה ינוהל אחרי זה, והאם באמת כל הסכום ילך למטרה הזו, או שיפרישו חלק בצד מכל סיבה שהיא.

לא אמרתי שום דבר על המרה או לא.

הכוונה הייתה שכל חודש איך שהכסף עובר אליהם מהתלוש משכורת - אוטומטית זה יקנה etf שאני אגדיר, או שאני חייב לבצע ידנית כל פעם את הפעולה ? יש אוטומציה ?
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 12:00
הקרן מנסה לעקוב אחרי מדד סנופי, אז כמובן שהדיבידנדים יושקעו חזרה באותו מדד (אחרי מס).

וכמובן זה יחשב ישר במועד קבלת הדיבידנד, ולא יחכה למתי שאתה תכנס לקנות איתו.

בנוסף קרן אירית תשלם 15% מס דיבידנד על נכס אמריקאי.

אתה בקניה ישירה תשלם 25% מס דיבידנד.

אתה לא אמרת, אני זה ששאל אותך, אם בדקת את זה.

עלויות המרה וקניה לרוב יהפכו את זה ללא משתלם.

תברר עם הברוקר שה־IRA משתמש בו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 13:55
לא הבנתי למה VOO ולא את הגרסה השקלית של CSPX.

אם מראש אתה בוחר סוס חלש יותר, אל תתפלא שהוא לא מנצח במרוץ
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 14:32
לחלוטין מדינה בזיונית!.

אוכלים אותנו כאן ורואים את זה באלעל כי אין תחרות.

רואים את זה בגלובלנט כי אין תחרות.

ורואים את זה בכל מקום במדינה כי פשוט אין תחרות והממשלה לא מתפקדת ... עצוב ...
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 13:02
הvoo זה סתם דוגמא למוצר שאני יכול בira שמחלק דיבידנד.

Cspx יותר טוב כי לא צריך להמיר לדולר ? דיבידנדים ?

השאלה המקורית היא מחקה מדד של חברה ישראלית (מיטב, מנורה, הראל , וכו') על מול etf אמריקאי /אירי שמחלק דיבידנד.

האם לאחד יש יתרון על השני מהבחינה שאחד מחקה , והשני מחקה פלוס מחלק דיבידנד.

האם זה שלא מחלק דיבידנד - משקיע בחזרה במדד את הכסף ? האם יש מדד שאומר כמה כסף הושקע חזרה, וכו' ?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 13:04
תתרחק מאלה, סכנה של העלאת דמי ניהול או סתם עקיבה לא מוצלחת.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 13:09
אוקיי אז אקנה בשקלים.

השאלה אם יש יתרון למדד שמחלק דיבידנדים, לעומת כזה שלא. זה שלא מחלק - איך אפשר לדעת שהוא באמת השקיע בחזרה, ולא חילק למקורבים / בזבז על הגדלת החברה (עובדים וכו' של החברת מסחר , לא החברות הנסחרות) ?

לסיכום, אתה אומר שאין הבדל בין קרן מחקה מדד סנופי של חברה ישראלית (הראל,מיטב,מנורה, וכו') לבין etf כלשהו (בשקלים או דולרים) שמחלק דיבידנדים (ומנהלים אותו בעזרת IRA).

כל השאלות האלו הוא בכדי להבין האם בכלל כדאי לעבור לIRA ולרכוש כל חודש מחקה SP500 שמחלק דיבידנד , או להשאיר במחקה מדד של אחת החברות הישראליות שלא מחלקות דיבידנד.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 13:14
זאת בדיוק השאלה - למה משהו שמחלק דיבידנד?

זה סתם פחות משתלם בגלל המיסים.

יותר טוב כי הוא צובר. והוא משלם הרבה פחות מס לדוד סם ממך.

אם השאלה היא צובר מול מחלק אז עדיף צובר.

אם השאלה היא ישראלי מול אירי, אז עדיף אירי.

יש יתרון של אחד על השני במס שהוא משלם לדוד סם על הדיבידנד.

נכון.

כמובן.

יש מדד TR שזה כולל דיבדינד.

יש מדד NTR שזה כולל דיבידנד נטו, כלומר אחרי תשלום מס על הדיבדינד. (רק שהמדד לוקח בחשבון "מס דיפולטיבי", שזה אומר במדדים אמריקאים 30% מס).

ויש מדד PR שזה רק מחיר בלי דיבידנדים בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 15:22
יש שטענו בזמנו להעדיף ישראלי חדש ואז ליהנות מדמי ניהול 0, וכאשר הם מעלים את המחיר למכור ולהתקדם לנייר הבא.

לא בדקתי אישית ביצועים וכדומה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 15:49
לא שווה את ההתעסקות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 20:13
אם אתה אומר את זה, זה בטוח נכון. ;)
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2024 20:50
תודה על התשובה.

עוד מספר שאלות קטנות :

אירית או אמריקאית ? אין חשש לשלוח כסף לשונאי ישראל האלו (בלי להיכנס לפוליטיקה, באמת זה חשש מבחינתי).לא היה אף פעם שהחליטו ל"חלט" ללאום שלם או מדינה את הכסף מכל סיבה שהיא (משמש לטרור, וכו') ?

מה היתרון באירי שכולם מדברים עליו (בטוח מס, שאלה איך זה מתבטא וכמה זה משמעותי).

אני תמיד רואה שרושמים שעדיף צובר ממחלק, מי אמר שמי שצבר ניצל את זה כמו שצריך ובצורה יעילה ? כמו שיש גבול לתפוקה של עובדים שפוחתת עם כל הוספה של עובד, זה לא עולה לינארי ולא בהכרח מנוצל טוב.כסף אצלי בכיס עכשיו לא שווה גם משהו ? (במקרה הזה אני מדבר פחות על פנסיה ויותר על השקעה עצמית).

ואם אני מבין נכון ממך, הפתרון הכי טוב זה ira, או פשוט להוציא את זה מהארץ לחברה אמריקאית ולקנות מה שאני רוצה ?

איך עושים את זה בכלל שהפנסיה וההשתלמות יצאו מהארץ ולא תיהיה להם שליטה עליי מה לשים ומה לא ?

תודה רבה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 19:53
מישהו יודע ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 20:12
עשית סלט. תנסה לצמצם לשאלה אחת ברורה ותכתוב מה סדר העדיפויות שלך לגבי ההשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2024 20:05
למה סלט ? אם לבחור, אז החלק הזה :

ואם אני מבין נכון ממך, הפתרון הכי טוב זה ira, או פשוט להוציא את זה מהארץ לחברה אמריקאית ולקנות מה שאני רוצה ?

איך עושים את זה בכלל שהפנסיה וההשתלמות יצאו מהארץ ולא תיהיה להם שליטה עליי מה לשים ומה לא.