⬅ חזרה לאינדקס

Russell

🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2024 08:18
שלום רב,

יש לי כמה שאלות קטנות לאור קריאת הפורום בנושאים שונים:

1. דמי ניהול של בית המסחר - תיק השקעות שלי (שמאופיין בקרנות מחקות מדדים מסוגים שונים) בסך 1.7k נמצא בבנק בדמי ניהול (מה שנקרא דמי נאמנות או דמי משמורת) שנתיים של 0.09%. האם אלו דמי ניהול תחרותיים לעומת במקרה שבו הייתי פונה לפלטפורמת מסחר עצמאית?

כמובן שלכל קרן מחקה יש את דמי הניהול שלה. יש כאלה עם 0.2% ויש עם 0.00 .

אם הייתי קונה דרך פלטפורמה עצמאית ידוע לי שהייתי משלמת 0.7-0.6%. בהנחה שהייתי משקיעה בצורה זהה - מה עדיף לי.

2. ברצוני לקנות ב 100k קרן מחקה Russell מנוטרלת מט״ח. מה ייחשב דמי ניהול סבירים לקרן מחקה? האם אפשר לקבל המלצה לכזו??

3. ברצוני להקצות לילדי הוראת קבע של 500 ש״ח לחודש. ההוראה היא ל 10 שנים. אשקיע בקרן מחקה סנופי. עוד לא החלטתי מנוטרלת או לא. שוב - הבנק גובה 0.25% לתיקי נערות ערך שלהם. האם יש יתרון למעבר לפלטפורמת ניהול עצמאית?

אודה שתאירו את עיני. דמי יבול זה דבר קריטי בעיני לאור מסלול ההשקעה המחקים שאני בוחרת.

תודה מראש ושנה טובה
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2024 15:29
לדעתי בהשוואה לבתי השקעות זה לא תחרותי.

הם לא לוקחים אחוז אלא סכום חודשי קבוע, מה שמשתלם ככל שהתיק גדול.

זה נשמע כמו דמי ניהול של קרן השתלמות או קופת גמל להשקעה, לא של בית השקעות.

זה בנוסף למה שלוקח הבנק או בית ההשקעות, לא במקום.

יש קונצנזוס בפורום שמנוטרלת מט"ח זה רע. זה מגדיל את סיכוני המט"ח ולא מנטרל אותם. נכתב פה כבר המון בנושא.

פוטנציאל הנזק פה הוא בסדרי גודל יותר מדמי הניהול.

לא מכיר דרך נוחה וזולה להשקיע בהוראת קבע. קל ופשוט באמצעות קופת גמל להשקעה, אבל תמורת דמי ניהול משמעותיים.

בבית השקעות זה זול יותר, אבל צריך כמה קליקים להעברה ועוד כמה קליקים לקניה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2024 15:31
אף בית השקעות לא יפתח תיק בסכום 1.7K.

וחוץ מזה תחשב כמה זה 0.09% מהסכום, ותראה שיוצא הרבה יותר נמוך מבית השקעות.

גם בתוספת 100K שהוא רוצה, עדיין זול יותר.

צריך לבדוק את שאר העמלות
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2024 17:22
נכון.

לפי 0.09% שנתי, נכון, זה עדיין זול מבית השקעות.

אבל אם זה לרבעון (פות"ש כתבה שנתי, אבל אולי בטעות? בנקים אוהבים לתת מחירים לרבעון) אז בית השקעות כבר זול יותר על 100k.