⬅ חזרה לאינדקס

שדרוג ממד ישן

🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2024 21:21
אנחנו גרים בדירה שכורה שנבנתה בערך בשנת 2000, ככה שיש ממ"ד, אבל אין בו שום אוורור. עד עכשיו לא ממש הפריע אבל אחרי המתקפה האחרונה שבה נהיה די מחניק עם הילדים כעבור משהו כמו 10 דקות אני מנסה להבין איך לשדרג את הממד.

בעבר ביררתי לגבי מערכת סינון כלשהי, אבל אז היו להם כל מיני תנאים להתקנה שהממד לא עומד בהם כי הוא ישן מדי, ככה שהייתי אמור לברר על שיפוץ משמעותי ולא היה לי כוח לזה.

עכשיו בדקתי קצת על התקנת מזגן וראיתי שזה דבר די פשוט יחסית, רק צריך להוסיף התקן בשם "עומר" שהופך את זה לתואם למתקפה כימית/ביולוגית.

האם למישהו יש מושג האם מזגן+התקן עומר שווה למערכת סינון כזו? (לא הצלחתי למצוא מידע ברור באתר פיקוד העורף או ברשת). האם יש פיתרון אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2024 21:36
תפנה למזגניסט שיראה מה ניתן ותקני לעשות.

קח בחשבון שאם אין הכנה למזגן בממד מדובר בהוצאה משמעותית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2024 22:52
למיטב ידיעתי:

"עומר" רלוונטי רק לשלב הבנייה (יוצקים את הבטון מסביבו והוא מאפשר להעביר צנרת של מזגן בצורה בטוחה).

לממ"ד קיים האפשרויות להוסיף מזגן הן:

1. קידוח

2. פירוק של אחת מפלטות הפלדה ולהעביר את הצנרת דרכה

להבנתי המוגבלת מאוד שתי האופציות מבטלות את אטימות הממ"ד (במקרה של חל"כ) ופוגעות במידה מסויימת בעמידותו לפגיעה פיזית.

גילוי נאות - השתמשתי באופציה השנייה בדירה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2024 22:55
מתקן עומר ניתן להתקנה רק בזמן הבנייה עד כמה שאני יודע.

אפשר להתקין מזגן בצורה לא תקנית או כמו שכתבת דרך אחד מחורי האוורר, לדעתי זה תקני אבל יהיה לך בעיה עם האוור החוזר אם תרצה לסגור דלת ולהפעיל את המזגן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2024 23:05
מאוורר תקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2024 23:15
יש התקן עומר שמתלבש על חור 8 צול שקיים כבר ומאושר על ידי פקע"ר.. הבעיה שאם אין צינור ניקוז בצד השני זה לא ממש עוזר אם זה בקיר פנימי ולא חיצוני
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 18:26
למדתי משהו חדש, תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 20:30
+1

מזגן לא באמת מוסיף או גורע לך אוויר מתוך הממד

הוא סהכ לוקח אותו ל"טיול" במערכת סגורה החוצה מקרר או מחמם אותו ומחזיר

אם הממד גם ככה מתוכנן לשמש לשעות בודדות במקרי חירום אז מאוורר או מאווררים יתנו מענה בהחלט מספק.

לנו יש בבית ממד חדש (בן פחות משנתיים)

עשינו לו כמובן הכנה למזגן אבל לא התקנו

זה גם ככה החדר ארונות שלנו אז אין צורך

פשוט שמתי בו קבוע מאוורר (ובהתקפה ההאחרונה אפילו הבאתי אחד נוסף) נותן מענה בהחלט מספק ועולה פחות מ200 שקל
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 23:35
לא הבנתי. למה הוא לא מוסיף אוויר (או ליתר דיוק ויותר חשוב-חמצן).

מאוורר באמת לא מוסיף אוויר אבל זה רעיון מעניין אם אתה אומר שזה מאפשר לשהות שעות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 23:43
מזגן רגיל שואב את האוויר מהחדר, מקרר אותו ומחזיר אותו לאותו החדר.

מזגן נסתר או מרכזי בתלות בתכנון, כן יכול לשאוב אוויר מחדר אחד ולהזרים אותו לחדר שני אבל אם הדלת סגורה האוויר פשוט לא יכנס (אא"כ החלון פתוח).
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2024 01:03
שלא לדבר על כך שהוא רוצה לשמר את ההגנה מכימי/ביולוגי.

אני התקנתי מזגן בצורה לא תקנית, לא חושב שהסיכון הזה שווה התייחסות, בפרט שפחות או יותר החדר אטום, כך שמדובר בחדירה מינימלית מאוד. במידה והטיל פוגע סמוך לממד, כנראה שבכל מקרה האטימות תיפגע.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2024 07:39
מזגן רק נראה משהו משוכלל

אבל בסוף תחשוב על זה כמו צינור ששואב אוויר

באמצע יש צלעות קירור שזה כמו שורה של קרחונים באמצע הצינור

האוויר עובר לידים מתקרר ויוצא חזרה דרך הצינור החוזר

אין באמת דרך להוסיף חמצן לחדר אטום (מלבד אולי להוסיף צמחים ולהשאיר את האור דולק)

כי גם אם יהיה לך בלון חמצן. אתה עדין תצטרך להוציא את הפחמן הדו חמצני החוצה

אם כבר מדברים על איטום הממד למתקפה כימית וכו

כנראה בלי מזגן זה הכי בטוח

רק צריך לאטום את ההכנה של הצנרת

(אני פשוט הדבקתי חתיכת קרמיקה על כל הצנרת)

אבל זה גם לא שהחמצן יגמר מהר כל כך
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2024 11:11
אם אתה מודאג מכמות החמצן בחדר (רלוונטי בשהיה של מספר אנשים למשך זמן רב, לפי תקן פיקוד העורף), לרוב מערכות הסינון שמגיעות עם הממ"ד קיימת אפשרות לפעולה במצב "אוורור" (להבדיל ממצב "סינון").

זה כמובן מותנה בקיומה של מערכת כזו שמותקנת, שלדעתי הפכה לחובה רק בשנת 2010, אז אולי לא רלוונטי במקרה שלכם.

שיטת ההפעלה שונה בין דגמי מערכות הסינון, ולרוב פשוט מדלגת על הרכבת הפילטר לאיומי אב"כ.

אתה יכול להפעיל אותו, והמערכת מכניסה אוויר מבחוץ דרך מסנן בסיסי בלבד (אבק / חלקיקים גדולים).
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 07:02
לצערי הדירה יחסית ישנה, תחילת שנות ה2000. דיברתי עם נציגים של חברה שמתקינה מערכת כזאת וחסרה לממד הכנה בשביל להתקין את זה
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 07:49
וכמה זמן מניסיונך/לדעתך אפשר לשהות רצוף בחדר כזה ללא אוורור? חושש מסיטואציות שנידרש לשהיה ממש ממושכת (הורים וילדים).
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 08:01
1 ליטר אויר מספיק לאדם ל 4 דקות
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 08:27
תודה, אחשב.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 13:59
חדר זה בערך 10 מטר מרובע (Square metre) על 2.5 מטר גובה - > 25 (Cubic meter) של אוויר בחדר, שזה 25000 ליטר אוויר

אז בערך 70 יום לבן אדם בודד?
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 14:11
1. ממד זה בדרך כלל 9 מ"ר.

2. בחדר בדרך כלל יש גם ריהוט ואנשים אז פחות אוויר.

70 יום? בוא תנסה להיות 3 שעות בחדר של 9 מטר שלא מאוורר עם עוד אנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 16:15
התקן למערכות סינון לממ"ד (תקן מספר 6869) קובע יחס של מטר מעוקב לשעה לכמות האנשים בממ''ד לפי מפתח של של 6 מטר מעוקב לאדם לשעה, עם הנחה של החלפת אוויר מלאה אחת לשעה.

הערכות מדברות על כך שבמצב רגיל (ללא לחץ) אדם נושם כ-2 מטר מעוקב אוויר, והתקן מדבר על שהייה של 6 אנשים בממ"ד. צריכת אוויר של ילדים הינה קטנה יותר, מטבע הדברים.

בעבר פקע"ר דיברו על הגבלת השהייה בחדר ממ"ד סגור ואטום לפרקי זמן של עד 3 שעות.

במידת הצורך, היות ואיום אב"כ אינו איום הייחוס, צריך להיערך לאפשרות פתיחת הממ"ד לפרקי זמן קצרים בהפוגות לצורך אוורור, ואפשר להיעזר במאוורר לצורך כך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2024 08:42
אנחנו השארנו את הילדים לישון בלילה

אבל אני גם השארתי את הדלת פתוחה

לא יודע להגיד עם דלת סגורה לאוויר

למרות שכמו שאמרו זה לא הסיכון כרגע

אז מבחינת הדף ורסיסים זה בהחלט מענה לדעתי הולם
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 17:24
אז כמובן שתקפנו באיראן ואנחנו נדפקנו עם ממד לא מאוורר וצריכים לקפוץ לדודה של הסבתא. ואחרי שנים בתל אביב הייתי מבסוט שיש ממד. ככה זה, תמיד מתכוננים למלחמה הקודמת...
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 19:20
הכוונה שהחמצן בממ"ד אמור להספיק לפחות למספר שעות , למשפחה , וממילא הco2 יורד למטה , אז אם שמים מאוורר הכל טוב?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 19:59
אבל מזגן שואב אוויר מבפנים ומחזיר אותו , לא מכניס אוויר חדש . אם לזה התכוונת ...
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 20:13
התקן לממד האטום נקבע על פי ההערכות שיש נשק כימי לעירק וסוריה ושהם ישתמשו בו בזמן מלחמה עם ישראל. הם כמובן השתמשו בו על בני עמם ללא היסוס רב.

עירק וסוריה כבר לא מהוות איום כימי משמעותי כלפי ישראל. אבל התקן של ממד אטום לחלוטין עדיין קיים.

בכל הממדים שהיו לי דאגתי דבר ראשון למזגן, זה דרש קדיחה בבטון וצינור ניקוז המים פתוח החוצה. אני פשוט חושש יותר מטיל קונבנציונלי ונפילה של חלקי מיירטים מאשר נפילה של טילים כימיים, והנוחות של מזגן בחום והלחות של מודיעין עולה על החסרון של איום כמעט אפסי.

את הדירות עם הממד הלא תקני מכרתי ללא כל בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 22:39
כן בדיוק, לכן אין באמת פתרון לשהייה לטווח ארוך בממד כזה.

מסכים, פשוט כמו שציינו כאן המזגן לא עוזר עם עניין החמצון.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 22:56
מזגן מיני מרכזי שלוקח מאיזור אחר בבית יעזור
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 23:48
לא מאוורר ולא מזגן יתנו מענה לזה

גם לא חושב שצריך לזה מענה כרגע בתרחישים שיש לנו

1. גם הלילה לא היינו יותר מחצי שעה עם דלת סגורה, נשארנו בפנים אבל רק שהייתה אזעקה סגרנו את הדלת

2. יש בממדים החדשים חובה למסנן אוויר חשמלי שלדעתי כן יתן למשהו כזה מענה

3. אפשר תמיד להןציא את הגומיה בלת זמנית לטובת שהייה ארוכה תלות בתרחיש הייחוס

4. אצלנו אין מזגן. אז עכשיו הילדים ישנים בממד עם מאוורר

ויש מאוורר נוסף שזורק אוויר קר מהחדר הסמוך לתוך הממד שהדלת פתוחה

5. כן בדעבד היית שם מזגן כי פשוט לי היה היום חם. אם אמצע מישהו שיתקין מהיום להיום אעשה בימיים הקרובים