⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות - הקלות במס עקב מחלת הורה

🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 17:25
היי,חדש בפורום.נעים להכיר!

אשמח לעצתכם: (חיפשתי המון זמן תשובות בעצמי אבל לצערי ללא הצלחה).

אני עובד בחברת הייטק. החודש נקלטתי כעובד חברה מן המניין לאחר כשנתיים בהן הייתי עובד מיקור חוץ (קבלן).

אני צפוי לקבל משכורת של כ17 אלף שח אך חלק משמעותי הולך ללכת למס הכנסה/ביטוח לאומי. זאת בעוד שאבא שלי חולה קשה (פרקינסון וסרטן) ובמצב סיעודי לגמרי,מטופל בביתו על ידי אימי ועובדת זרה 24/7 (אם כי כרגע אין לנו מטפלת,האחרונה שהייתה עזבה אותנו..:/).אני מנסה למצוא איך לחסוך במיסים אבל מחיפוש ארוך בגוגל הצלחתי למצוא רק הטבת מס למי שההורה שלו מאושפז במוסד סיעודי (שזה כאמור לא רלוונטי אלי ולא צפוי להיות ממגוון סיבות בקרוב) והטבה בעת משיכת כספים מקופת גמל (שזה משהו שהייתי מעדיף כמובן להימנע ממנו כדי לא לפגוע בפנסיה שלי בעתיד).

יש עוד אופציות להקלה במס במצב הזה?

אציין שחלק מהתנאים הנלווים שלי כוללים מניות RSU (מוענקות באמצעות נאמן של החברה,מופשרות במשך 3 שנים,שליש בכל פעם) וכן אופציה לרכישת ESPP בהמשך - למיטב הבנתי שני הדברים כוללים מס שולי (במקרה של הRSU לפני תום שנתיים מקבלתן) ומס רווחי הון (במקרה של מכירת הRSU/ESPP). האם ניתן לקבל זיכוי ממס כלשהו גם על כך?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 19:26
צר לי לשמוע על המצב של אבא שלך.

אין לי תשובות לשאלות ששאלת, אבל כמה הצעות נוספות:

- שקול לבקש העלאה בשכר מהמעסיק תוך הסבר מפורט של הצורך האישי שלך. זה נורא תלוי במעסיק, אבל אולי הוא יסכים.

- זה קצת גבולי אבל שווה מחשבה - אם אתה מנסה לחסוך במס מתוך התייעלות נטו אז לא רלוונטי, אבל אם זה מתוך דוחק כלכלי (קרי שההוצאות שלך גוברות על ההכנסות עקב הוצעות הסיעוד) שקול לקחת הלוואה ל5-6 שנים מהמעסיק בתנאים מוטבים (ריבית אפס או קרוב לזה), שוב מתוך פניה ללב המעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 20:45
תודה רבה על הטיפים.

לצערי בספק שאקבל העלאת שכר כל כך מהר (כאמור רק החודש נקלטתי לחברה).

לגבי הלוואה - כרגע אין צורך דחוף (אם כי ייתכן ויהיה בהמשך) אבל האם גם הלוואה כזו לא נחשבת להטבה ממעסיק החייבת במס?
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 23:09
אולי כדאי שתפנה לחברה כמו ״זכותי״ על מנת לברר אם אתה ומשפחתך מנצלים את כל הזכויות המגיעות לכם בשל מצבו של אביך? ע״פ מה שאני מבין מהאתר שלהם ניתן לבצע בירור ראשוני לזכויות ללא התחייבות- מה יש להפסיד?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2017 11:50
צר לי לשמוע.

במידה וההורים (באמת) אינם יכולים לממן בעצמם את העלויות, ייתכן שתוכל למצוא עמותה דרכה תוכל להעביר את התמיכה עם 35% זיכוי ממס.

(זה לא ייעוץ חוקי כי אין לי מושג, אבל נראה לי שבמידה והם באמת צריכים את זה, לא נראה לי שיש כאן משהו לא חוקי)
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2017 21:08
תודה.

עורך בדיקה כבר יחסית הרבה זמן לגבי מיצוי זכויות.נראה כי ממצים את הרוב,בודק כמובן אופציות נוספות.

לגבי העמותה - זה לא נחשב העלמת מס?
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2017 10:59
אין לי מושג. אם זה שייך אצלך פרקטית, אולי כדאי לקבל חוו"ד מעו"ד.