⬅ חזרה לאינדקס

ביטול דמי כרטיס בפלייקארד

🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 10:16
יש לי פלייקארד של כאל שבאמצעותו אני מוציא כ 30-35 אלף ש"ח בחודש.

בזמנו הכרטיס היה לללא דמי מנוי ועכשיו מוכנים לתת לי 50% הנחה בלבד ( כ- 19 ₪).

אמרתי להם שאבטל את הכרטיס אבל הם לא התרשמו..

מישהו היה במצב דומה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 10:49
עם הוצאות כאלה אתה יחסית קרוב להגיע למעמד זהב.

עם אתה גם טס איתם מידי פעם אתה אמור להגיע לזה.

בכרטיסים ישנים יש פטור מדמי כרטיס למי שבמעמד זהב ומעלה. תבדוק, אולי גם אצלך זה יתפוס.

הם כבר מעל שנה לא מוכנים לתת פטור מלא אלא רק 50% הנחה (למעט פטור על בסיס מעמד באלעל).
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 11:00
תודה על המענה! אני קרוב מאד לזהב. אנסה להשתמש בזה כשאגיע למעמד
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 11:10
בעבר הפטור היה אוטומטי, והוא גם ממשיך אוטומטית למי שהיה פטור ושומר על מעמד זהב ומעלה.

להבנתי מתישהו בתחילת השנה כאל שינו את זה. לא ברור לי אם הפסיקו רק למי שמנפיק כרטיס חדש או גם למי שיש כרטיס ישן אבל לא היה לו פטור.

אגב באמקס (לפי האתר שלהם) הם עדיין נותנים פטור לבעלי מעמד גם לכרטיסים חדשים (לכל הפחות לכאלה שיונפקו עד סוף השנה)
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 12:18
להחליף כרטיס?

אם כל כך חשוב, לחזור אליו אחרי חודש~שניים?
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 12:31
לא עוזר.

הם לא מוכנים לתת יותר פטור מדמי כרטיס למי שאין סטטוס.

ולצערי זה הכרטיס הישראלי הנורמלי היחיד שאני מכיר (אחרי שטורקיש הפך ללא רלוונטי)
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 14:07
למה היחיד שנורמלי?
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 14:12
אם יש לך רעיון לכרטיס ישראלי אחר עם צבירה דומה אני אשמח לשמוע
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 19:31
רק למי שטס אלעל.

אני מניח שלרוב גולשי הפורום הוא רלוונטי, אבל שלא ישתמע שהוא טוב לקשבק ודברים כאלה
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 21:08
לא מדוייק.

א. אפשר להשתמש בנקודות לצורך טיסה בחברות אחרות.

ב. אפשר להשתמש בהם בפלייסטור, שזה תאכלס חנות אונליין.

אין כרטיס ישראלי שטוב לקשבק
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 21:38
בעבר כתבתי שעברתי בשדה ובבדיקה על כרטיס חדש אמרו לי שאין יותר פטור מדמי מנוי לגולד.

ובכן בינתיים היו התפתחויות - הנפקתי אמקסֿ מתוך כוונה להפוך לגולד ולבטל את הדיינרס. הפכתי לגולד, קיבלתי פטור באמקס ואז שמתי לב שקיבלתי פטור גם בדיינרס. בקיצור אני עם שניהם כרגע...ושניהם בפטור.

הטיסות זה מאוד זניח לעומת ההוצאות בכרטיס, אלא אם אתה על כמות טיסות גדולה מספיק כדי לקבל גולד על בסיס טיסות (בלי קשר להוצאות בכרטיס).

בכל מקרה אלעל כבר הודיעו שהשיטה הולכת להשתנות (מן הסתם לרעה) בקרוב. ההנחה היא שיותר מדי אנשים הגיעו לגולד על בסיס ההוצאות והסף יגדל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 21:53
מעניין.

לא זוכר אם עדכנתי אותך, אבל ממה שביררתי בזמנו נראה שכרטיסים ישנים יותר עדיין נהנים מהפטור ואילו כל מי שהנפיק החל מתאריך מסויים (לא זוכר מתי זה היה, אאל"ט אזור אפריל השנה?) כבר לא זכאי לפטור.

יכול להיות שהכרטיס שלך וותיק ובגלל זה קיבלת עליו פטור? או שלחלופין אולי באג באמקס בכאל והם לא באמת הזינו את ביטול הפטור במחשב כמו שצריך.

נכון, אבל בהוצאות כמו שהוא ציין (30-35 אש"ח בחודש, כלומר כ400 אש"ח בשנה) אתה מגיע ל 5 אלף יהלומים מתוך ה6 אלף הדרושים.

להגיע לעוד 1,000 יהלומים מטיסות זה עוד אפשרי יחסית.

כל הקטע זה לשלב ביניהם.

אני מניח שמי שיש לו כרטיס כזה גם טס לפעמים. ואם אתה מוסיף טיסה או 2 בשנה, אתה כבר לא צריך להגיע להוצאות של 480 אש"ח בשנה אלא מספיק גם קצת פחות.

להבנתי השיטה לא משתנה אלא רק הרף משתנה.

לא בטוח שזה בגלל ההוצאות בכרטיס. הם לא באמת הורידו בהרבה את הסף לגולד בהוצאות בכרטיס בלבד. נכון שעכשיו אפשר לשלב בין הוצאות לבין טיסות, אבל אני לא חושב שזה מה שגרם לאינפלציה.

ה"בעיה" של אלעל בשנה האחרונה היא שהמון חברות זרות הפסיקו לטוס לארץ (לפחות בצורה סדירה), מה שהעביר את רוב הנוסעים העסקיים לאלעל. כלומר היום כמעט כל נוסע שטס הרבה (ומגיע למעמד גבוה נטו מטיסות) טס עם אלעל ומגיע למעמד גבוה אצלהם, בעוד בעבר הנוסעים הללו התחלקו בין יותר חברות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 21:59
מעניין

אני לקוח פלטינה באלעל

יש לי 3 כרטיסי פלייקארד

מגהץ מאות אלפים בחודש

יש לי כרטיס אחד עם פטור

שניים אחרים לא

נקודה לבדיקה של המזכירה בשבוע הבא

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2024 23:11
לא הבנתי. למה באג? באמקס אני אמור לקבל פטור לא? והדיינרס אכן ישן, אולי בגלל זה קיבלתי גם בו פטור.

למה אתה צריך 3?

האמת, אם הייתי מגהץ מאות אלפים בחודש, כנראה לא היה אכפת לי מדמי השימוש :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2024 00:05
סליחה, התכוונתי באג בכאל

אם קיבלת פטור בכרטיס כאל חדש אז זה באג.

אוקי, זה מסביר את עניין הפטור בכאל.

למה לא?

גם לי יש 3 :-)
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2024 00:08
מוזר. איזה כרטיסים ומתי הוצאת אותם?

אם זה כרטיסים בנקאיים זה סיפור אחר, אני מדבר רק על חוץ בנקאיים. בבנקאיים לא תמיד יש פטור (לא כל הבנקים נותנים, אם בכלל).

אם זה כרטיסי כאל חוץ בנקאיים שהוצאת השנה אז גם הגיוני שלא יהיה פטור כי הם הפסיקו עם זה לכרטיסים חדשים מאיזשהו שלב בתחילת השנה.

אם זה חוץ בנקאי ותיק של כאל, או של אמקס, אז בהחלט מוזר שאתה לא מקבל פטור.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2024 01:52
מצטרף לשאלה למה אתה צריך 3 כרטיסים?

לא עדיף לרכז את הצבירה בחשבון אחד (ואז להעביר לחברי מועדון אחרים - זה בחינם)

או שאם מאות אלפים בחודש, אתה יכול לחלק איזה מאה אלף הוצאות חודשיות פר כרטיס (וזה די והותר)...

@roneng @Michel @צדיק נסתר
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2024 05:02
אני מדבר איתם בצ׳ט כל חצי שנה, מאיים בביטול הכרטיס ומקום פטור לחצי שנה בכל פעם. קצת עבודה מעצבנת אבל שווה את החסכון לדעתי. כמובן שצריך לבוא מראש בידיעה שאתה לא צריך אותם, כמו בכל משא ומתן טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2024 06:37
סכומים כאלו הם כמעט תמיד בחשבון עסקי ואז לא כדאי או שאי אפשר למזג עם ההוצאות האישיות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2024 09:35
שניים בנקאיים ואחד חוץ בנקאי

יש לי יותר מחשבון בנק אחד בחברה

אני משלם את ההוצאות של החברה ויש חודשים שגם זה לא מספיק..

והמסגרות הן מעל 100,000 לחודש
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2024 10:51
אם הם בחינם אז למה לא?

אישית אצלי זה כי הוצאתי באיזה מבצע הצטרפות ופשוט התעצלתי לבטל.

כל ה3 כרטיסים צוברים לאותו חשבון.

אין אפשרות להעביר נקודות בין חברי מועדון. לא בתשלום ובטח שלא בחינם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2024 10:55
מנסיוני (ונסיון של הרבה חברים) זה עבד עד לפני משהו כמו שנה.

אני מכיר הרבה אנשים שעבדו כמוך וקיבלו ככה פטור במשך שנים. יום אחד כאל פשוט החליטו להפסיק עם הפטור והמקסימום שהם הסכימו לתת זה 50% הנחה.

מאז לא שמעתי על מישהו שהצליח לקבל פטור מלא (למרות שאני מכיר הרבה שניסו). אם זה חזר לעבוד זה מידע מאוד מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2024 10:56
תן לי לנחש - הפטור הוא בחוץ בנקאי, ועל ה2 הבנקאיים אתה משלם?

אם ככה זה הגיוני ואין הרבה מה לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2024 16:19
הפטור הוא בבנק החדש..
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2024 17:01
מעניין. טוב, חלק מהבנקים כנראה נותנים פטור.

בכל מקרה, אני מניח שבחוץ בנקאי תוכל לקבל פטור, אם הוא ותיק מספיק ותזכיר להם שצריך להיות שם פטור :-)

לגבי הבנקאי השני, אני מנחש שיהיה יותר מסובך לקבל פטור, אם בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2024 17:09
בדקתי עכשיו וראיתי שדיברתי איתם לאחרונה באפריל השנה וקיבלתי זיכוי רטרואקטיבי לחצי שנה אחורה, נראה שהגיע הזמן לדבר איתם שוב על החצי שנה שעברה, נראה מה יהיה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2024 11:39
תעדכן בבקשה. נשמח לשמוע מה הם אומרים
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2024 15:57
גם לי לא הסכימו להמשיך להביא פטור מלא והביאו לי 50%, לפני כמה חודשים ביקשתי מהם להפסיק את הכרטיס וקיבלתי ללא דמי ניהול לעוד חצי שנה.

שווה לנסות אולי כמה פעמים