⬅ חזרה לאינדקס

סוכן ביטוח מטעם העבודה

🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 00:59
התחלתי עבודה חדשה וכמובן שנקבעה פגישה עם סוכן ביטוח

מעבר לקרן הפנסיה בדמי ניהול טובים יותר נשמע נכון + החזרי דמי סליקה, אוקיי

לגבי הקרן השתלמות הוצע לפתוח חדשה בדמי ניהול מסויימים, הסכמתי.

כשקיבלתי את הטפסים שמתי לב שהדמי ניהול שונים ממה שסיכמנו, והסוכן אמר שזה ההסכם שיש להם עם החברה הזאת וזה מה שיש

יש לציין כי נראה שהסוכן (שעשה שיתוף מסך) שינה את הדמי ניהול לקראת סוף השיחה באחד הטפסים, ככה שאני דיי בטוח שזה שקר אבל אין לי איך להוכיח את זה.

1) איך בכלל להתייחס לסוכן מטעם העבודה? האם אני חייב לעשות דרכו את הפנסיה וההפקדות האחרות או שאני יכול לבחור משלי?

2) איך להתייחס למקרה הספציפי הזה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 01:06
אם אתה חושב שהוא יהיה שם בשבילך אם תצטרך חלילה לתבוע אובדן כושר עבודה, למשל, אז אולי הוא פתרון טוב.

אם הוא רק גוזר עליך קופון ונעלם - תשלם מאה שקל לשנה יותר על דמי ניהול, ולך לסוכן שאתה סומך עליו, ושהוא יהיה שם בשבילך.

אתה יכול לבחור איזה סוכן שאתה רוצה, והוא ישלח למקום העבודה את ההנחיות לאן להפקיד, והם חייבים לאפשר זאת.

פשוט מאוד -

אם עכשיו כשהוא רק מרוויח עליך - הוא לא אמין,

מחר, שתרצה שהוא יעבוד ויתאמץ עבורך, הוא יהיה יותר אמין???
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 20:44
דמי ניהול של איזה מכשיר השתנו? והאם הם עדיין יותר טובים ממה שיש היום?

זה שיש להם הסכם עם חברה מסויימת לא אומר שזה מה שיש גם בחברה אחרת, אפשר לבקש ממנו פירוט של דמי ניהול בחברות אחרות (בדרך כלל בתחילת השיחה הסוכן מציין אם הוא שייך לאחת החברות ואז מנסה להסיט אותך לשם)

לא ברור אם זה רלוונטי אבל לקרן פנסיה יש דמי ניהול בררת מחדל שכולם יכולים לקבל, אז כדאי לבדוק. לקרן השתלמות אין

בשורה תחתונה אתה לא חייב להסכים לניוד, זה שעברת מקום עבודה לא אומר שאתה חייב להחליף סוכן ואתה יכול לדבר עם הסוכן של המקום עבודה הקודם ולהמשיך איתו ולשמוע מה יש לו להציע.

אני הייתי עונה לו שזה לא מה שסיכמנו בשיחה מבטל את הניוד, ומחפש סוכן דרך חברים שיש להם תנאים טובים. יש למשל דרך הייטקזון ומועדונים כאלה ואחרים
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 21:11
אתה יכול גם בלי סוכן. כנראה זה יהיה הכי זול, אבל תצטרך גם לרדוף אחרי החברה אם תצטרך משהו. אני בלי סוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 21:38
לא צריך להיות עיוור,

אבל גם לא עקשן - סוכן כריש יכול לתת תנאים טובים, שלבד - אתה לא יכול להגיע אליהם.

אני מהתחום...
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 21:42
יתכן, הדגמתי חלופה אפשרית נוספת.

לא מצאתי שום סוכן שהציע לי דמי ניהול של פחות מ0.2% על קופת גמל + השתלמות שהשגתי לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 21:57
אין לי בעיה הייתי בלי סוכן עד עכשיו וגם לא צריך סוכן, מעדיף לשלם פחות פשוט

אני יכול למשל לקחת את ההצעה של הסוכן של העבודה על הפנסיה, ולבחור קרן השתלמות עצמאית?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 22:05
אתה יכול מה שתרצה
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 22:14
איפה אפשר להשיג 0.2?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 22:23
נכון,

זה באמת הרבה מתחת למקובל,

נשמח לשמוע את ה"אבל"...
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 22:32
אבל עבר הרבה זמן מאז ההתמקחות האחרונה ב2019?

אבל זה בניהול אישי?

לא ברור לי איזה אבל אתה מחפש.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2024 17:15
באיזה סדר גודל של צבירה?

בגלובלנט הציעו לי 0.25 על 1.5 מיל' ומעלה, לפני כל התמקחות, בשנה האחרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2024 19:48
נראה לי שהיה קצת מעל מיליון אז, היום כנראה באיזור 2.5