⬅ חזרה לאינדקס

בעיית אבטחה פוטנציאלית בib ?

🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 21:49
בברוקר ישראלי כדי למשוך כסף לחשבון אני צריך לעבור 2 מהמורות

קוד sms אישי לפלאפון + משיכה אפשרית ורק לחשבון בנק ממנו נרשמתי ואני עושה העברות

בib זה קצת נוח אולי כי זה על כל חשבון בנק בעולם עם שם זהה לשלי אבל ראיתי מלאאא פירצות אבטחה של אנשים שמצאו תז בישראל פתחו חשבונות בנק על אנשים ולקחו הלוואות ואשראי עכשיו איך אני נמנע שמישהו עם חשבון בנק שלי ששם יד על הפרטים שלח עקב פרצת אבטחה/מישהו עם פרופיל גבוהה סלב או עשיר מסוים ששמים עליו עין. ?

הבנתי שיש ביטוח עד 500 אלף דולר אבל זה לא קצת פריץ הקטע של הקלילות למשוך כספים בib?

* יודע שיש שם אנשים עם חשבונות של עשרות מיליוני דולרים אם לא מאות בקליל וזה הברוקר הכי גדול בעולם בערך או כמעט אבל עדיין אשמח לתשובה עניינית
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 21:51
אפשר להוסיף 2FA באינטרקטיב, שזה הרבה יותר בטוח משליחת SMS.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 21:57
מה יכול לקרות אבל אם פורצים לי לברוקר ישראלי?? גם ככה הוא לא יכול לשלוח לחשבון בנק שלו . רק לשלי
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 22:04
אם נגנב המידע או המכשירים שלך ייתכן וגם יוכלו להיכנס לך לבנק ולהעביר ממנו כספים, עקרונית זה יהיה קל מאוד.

יוכלו להציע את המניות שלך במחיר נמוך מאוד ולקנות בעצמם או כל שטות הטרלה כזו או אחרת.

לומר לך שאני לא רואה בנקים ובתי השקעות ישראלים מטורגטים על ידי האקרים שונאי ישראל? בהחלט יכול לראות את זה קורה.

באופן אישי אני מרגיש הרבה יותר בטוח באינטרקטיב.

שכל אחד יפעל על פי שיקול הדעת שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 22:31
מסכים איתך אך מה לגבי הפתיחת חשבון בנק על שמך? לא מלחיץ?
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 22:38
זה קשה לפתוח חשבון בנק בארץ אחרת, אפילו באופן ליגיטימי.

וגם אם הם התגברו על המכשול הזה, הם עדיין צריכים להשיג את הסיסמה שלי ל- IB, וגם להשיג גישה לטלפון שלי בשביל ה- 2FA, וגם אז הם מוגבלים בסכום שאפשר למשוך ביום אחד (אם אני זוכר נכון).

הרבה מאוד עבודה בשביל מהלך שלא בטוח שיצליח, אתה צריך להיות מישהו מיוחד כדי שיטרגטו אותך ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 22:43
תודה על התשובה , אם ה2fa והפלאפון שלי נעלם מה עושים? לא כזה מבין בזה
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2024 22:46
לא התנסיתי אישית, אבל יש שאלות הזדהות בזמן פתיחת החשבון (שם של חיה, באיזה בית ספר למדת..)

כנראה תצטרך להשקיע קצת בלשכנע את שרות הלקוחות שזה באמת אתה. יכולים למשל לשלוח לך מכתב לכתובת מגורים ולוודא שקיבלת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2024 00:56
לא רק שאפשר, לדעתי זה אפילו חובה.

יש המון דרכים לגנוב ממך כסף דרך פעולות בחשבון בלי למשוך אותו ישירות.

למשל למצוא מניה עם סחירות אפסית, לדאוג שאתה תקנה מהגנבים את המניות במחיר יקר ואז תמכור להם אותן בחזרה במחיר זול.

לא. איך זה יעזור להם?

אם הם נכנסו לי לחשבון המסחר הם לא צריכים חשבון בנק על שמי בשביל לגנוב ממני כסף.

האמת שהרבה פעמים יותר קשה לעשות משהו באופן לגיטימי מאשר באופן לא לגיטימי :-)

אני מניח שגנבים כאלה יודעים ומכירים טוב איפה יש מדינה עם חוקים נוחים ואיזה בנק הוא נוח, כדי שיהיה להם קל לפתוח חשבון בנק.

קח בחשבון שגנבים ברמה כזאת לא פותחים חשבון אחד אלא עושים את הפעולות הללו מספר רב של פעמים (על מספר רב של קורבנות) ככה שהם כבר מנוסים ומכירים את טוב איך לעשות את זה.

לעומת זאת אזרח פשוט עושה תהליך כזה אולי פעם אחת, כאשר יש לו לרוב הרבה פחות ידע ונסיון.

יש כל מיני דרכים לשחזר ולהעביר את ה2FA לטלפון חדש.

למשל.

בנוסף אפשר לשלוח לך SMS למספר טלפון שלך, לשלוח לך קוד באימייל ועוד כל מיני דרכים כאלה.

שילוב של חלק מהדברים הללו הוא לרוב מספיק טוב לצורך זיהוי.

ואגב, במקרה פשוט של סתם אובדן טלפון או החלפת טלפון אפילו לא צריך לעבור דרך שירות הלקוחות. יש להם מערכת אוטומטית להעברת ה2FA לטלפון חדש.