⬅ חזרה לאינדקס

האם כדאי \ אפשרי ללמוד לינוקס?

🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2024 15:16
אני מתכנת שנתיים ב C בחברה גלובלית עם ניסיון מצוין (RT).

מעוניין מכמה סיבות לעבור עבודה.

אני רואה שבהרבה משרות ב C נדרש גם ידע \ ניסיון בלינוקס.

בעבר למדתי לינוקס אבל אני לא זוכר כלום.

השאלה שלי היא:

א. כמה זה משמעותי באמת.

ב. כמה זמן יקח לי להגיע לידע טוב אם נניח אני מקדיש לזה שעה ביום (בהנחה ובכל זאת נשאר משהו מזה שלמדתי את זה פעם)?

ג. האם ידע לבד יעזור לי בשוק, או שכיון שאין לי ניסיון בזה לא אוכל להתמודד על משרות כאלה.

תודה מראש לכל העונים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2024 16:20
זה תלוי במטרה. אם רוצים שתדע לינוקס כי זו סביבת העבודה אז אפשר להשתלט על זה בכמה ימים (כותבים ls במקום dir). נראה לי שזה המקרה הנפוץ.

מצד שני אם העבודה היא לפתח דרייברים למערכת ההפעלה אז זה עולם שונה לגמרי.

נראה לי שאם תשקיע כמה שעות אז זה יכסה אותך למקרה הראשון. פשוט תציין מה הידע שלך למעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2024 16:45
יש קורסים קצרים וזולים ביודמי של 10+- שעות שיאפסו אותך. מומלץ מאוד לעשות אותם לפני שאתה מגיע לראיונות עבודה ולא להיות במצב שאתה לא מצליח לענות על שאלות אבל "תוך כמה ימים אני אזכר ואשתלט על זה".
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 12:56
א. אם אתה מתכנת C אז מומלץ מאוד ללמוד לינוקס , כמו שאתה בעצמך כתבת, זה ידע נדרש

ב. בשביל שימוש בסיסי בטרמינל, שעה ביום זה ממש מספיק.

ג. נראה לי שאם רוצים אותך בתור מתכנת ויש לך נסיון בתכנות C אז לא יפסלו אותך אם אין נסיון בלינוקס.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 13:13
כשאתה אומר ללמוד למה אתה מתכוון?

יש הבדל ענק בין לדעת להשתמש בלינוקס בתור משתמש, לדעת לפתח תוכנות שרצות על לינוקס, לדעת לפתח דריברים וכו'

אתה יודע windows?

אני מנחש שהפיתוח שלך הוא לא סביבת חלונות (אין באמת חלונות RT).

אם אתה מפתח דריברים ל RTOS כלשהו ומתכנן לעבור לפתח דריברים ללנוקס, לא נראה לי שזה יהיה מחסום אצל המגייס.

מצד שני, אם אתה מפתח פרונטאנד, ואתה מכיר את רק הAPI של חלונות ואין לך מושג איך עובדת הסביבה הגרפית של לינוקס, זה יכול להיות קצת יותר בעייתי (למרות שגם לא פער שקשה להשלים).
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 16:12
נראה לי כתבתי לא ברור מספיק - RT EMBEDED.

חלק מהשאלה שלי היא איזה רמת לינוקס צריך בשביל משרות בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 16:16
דוקא החלק הזה היה היחיד שברור :-)

תלוי מה מערכת ההפעלה שאתה מפתח אליה.

אם אתה מפתח על מערכת RTOS אז רמת הידע שאתה צריך בלינוקס היא 0 :-)

אם אתה כותב דריברים ללינוקס אז צריך היכרות עם הקרנל של שלינוקס, אבל פחות עם חלקים אחרים של מערכת ההפעלה (למשל לא ממש מעניין אותך איך המערכת הגרפית של לינוקס עובדת).

ואגב, לינוקס זה לא ממש RTOS אז אי אפשר באמת לפתוח מערכות RT ללינוקס :-)