⬅ חזרה לאינדקס

אולי עכשיו הזמן לקרן מנוטרלת מט"ח

🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 10:47
יש טענה פופולרית בתקשורת הישראלית שהשקל גבוה בעשרים אחוזים בגלל המלחמה ולכן כשהיא תסתיים אז נראה אותו חוזר לאיזור השלושה שקלים לדולר.

אם זה באמת נכון אז כולנו נחטוף מכה בתיק ההשקעות שלנו שערכו הדולרי אמנם לא ישתנה אבל ערכו השיקלי ייפול.

השאלה המתבקשת היא האם יש דרך להגן ממצב כזה ויועצי ההשקעות בבנקים ממליצים על קרנות מנוטרלות מט"ח שבפורום הזה ממש לא פופולריות בזמנים רגילים.

אפשר כמובן לעצום עיניים ולסתום אוזניים בטענה שאף אחד לא יכול באמת לנבא שערי חליפין אבל אולי יש כאן נקודה למחשבה.

מעניין מה דעת הפורום
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 10:52
שקיימת אפשרות חליפית שהמלחמה עם איראן תסלים ואז השקל יאבד מערכו.

השוק הוא שיווי משקל של שתי האפשרויות.

ובלי קשר, השאלה המהותית שלך היא לא על קרנות מניות אלא על שער הדולר, ויש מכשירים יותר מתאימים להימורים כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 11:48
לא.

לא מערבבים בין השקעות להימורים.

אם אתה רוצה להמר על פיאט, לך על זה. תקנה חוזים עתידיים על המטבעות או משהו. אבל למה לערבב בין זה לבין השקעה במניות?
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 12:03
אל תאמין לכל מה שאומרים בתקשורת.

שער הדולר בשבועות שקדמו למלחמה היה גבוה מהשער הנוכחי.

ב4.10.23 השער עמד על 3.85 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 12:47
אני לא חושב שרב הפיחות נובע בכלל מאיזה הסלמה או התלכדות זירות. הרבה מהפיחות קשור להסטת השקעות לחול (שלטעמי ימשיך בלי קשר למלחמה), לקניות בחול (כי המחירים בארץ גבוהים בעשרות אחוזים ויותר. לכן, אם יבואן יכול לייבא ב30% הנחה אבל מוכר ב30% יותר מהמחיר שהצרכן יכול לקנות בחול זה גורם לחיזוק השקל לעומת קנייה ישירה של הצרכן) וגם לשינויים המשפטיים. על זה להוסיף את החוב שתפח ב10% מהתמג והריבית היחסית נמוכה כאן ביחס אפילו לארהב למרות שהאינפלציה גבוהה יחסית (ואולי גם לא ממש מדווחת נכון). ההאטה הכלכלית כבר כאן וההשפעות הדמוגרפיות של המלחמה יצפו בהמשך (הגירה של משרתי מילואים או מגמות דומות בהקשר למיסים). לכן, הפיחות קשור להמון גורמים לטעמי ואין טעם להמר על מאורע כזה או אחר.

אישית, רב ההוצאות שלי דולריות במהותן אז זה ממש לא רלוונטי לי כל כך מה קורה לש"ח.