⬅ חזרה לאינדקס

שאלה והתייעצות בנוגע למסלול בקרן פנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2024 01:03
קיים מסלול בפנסיה של נאסד״ק 100?

אם לא קיים טהור, אין בעיה אם זה רק 50%, רק רוצה לדעת אם זה קיים.

אגב, מהידע שצברתי מכמה ספרים שקראתי, אמרו שככל שהאפיק השקעה לטווח ארוך יותר, אפשר להשקיע במקומות עם סיכון גבוה יותר כי יש זמן לשוק להתאושש גם במקרה של נפילה או תנודה חדה, מצד שני, כמשקיע פסיבי, ממליצים להשקיע רחב ככל האפשר ולא באופן נקודתי.

זה מעלה לי בי שאלה אם נאסד״ק 100 יהיה מהלך חכם להשקעה בקרן הפנסיה, מצד אחד זה לטווח ארוך של 30 שנה+, עם סיכון גבוה, ותגמול גבוה, אבל מצד שני, הוא לא מספיק מפוזר.

הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2024 01:10
הרפורמה של משרד האוצר שנכנסה ב1.7.2024, קבעה שמלבד מסלול מחקה s&p500, מותר לקרנות להציע מסלול מחקי מדד חו"ל שצריכה להכיל לפחות 3 קרנות נוקבות, כאשר כל קרן מהווה לפחות 10% ועד 50% מהרכב המסלול.

כך שאסור להם להציע מסלול מחקה נסדאק 100 טהור, ומרכיבים מסלולי קומבינה כדי להציע מסלול שינסה להביא תוצאה דומה יחסית.

מעבר לכך, מותר למנהל הקרן לשנות בכל עת את ההרכב בהתאם לטרנד שיבחר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2024 07:09
לא כל סוגי הסיכונים נולדו זהים.

1. בסיכון סקטור יש סיכון עודף על סיכון מדד רחב שייתכן ולא יפוצה.

בתשואה.

2. כאשר אתה מגדיל תנודתיות, אתה מגדיל את הסיכון שהתיק ירד לרמה שלא יוכל להתאושש משם גם בתשואות עתיד פנומנליות.

זה תקף בעיקר בשלב המשיכה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2024 18:11
אשמח אם תוכל להיות יותר ספציפי בתגובה ולא באופן עקיף.

אתה חושב שנאסד״ק 100 זה לא כיוון טוב להשקעה כי הוא יכול לקרוס שמשם הוא לא יוכל להתאושש?

הייתי שמח לשמוע את דעתך בנושא, לא בתור יעוץ או המלצה, אלא מה אתה היית עושה אילו היית במקומי.

יש מסלול של MSCI ACWI 100% בקרן פנסיה של אינפיטי (מדבר על החלק שלא נכלל ב-30% שהולכים לאגרות חוב).

שם המסלול מדד מניות פסיבי.

יש כאן משהו שאמרת שהלחיץ אותי, שמחרת, הם יכולים לשנות את המסלול כאהבת נפשם כי השם לא קושר את זה למדד עצמו,

בניגוד למסלולי פנסיה שקוראים להם S&P 500, ששם אין סיכוי שישנו את המדד, כי המדד טבוע בשם של המסלול עצמו.

זה מכניס לי דילמה רצינית, אם להעביר ממסלול של MSCI ACWI ל-S&P 500, או פשוט לעשות מעבר ל-IRA ומשם להשקיע

ישירות בנאסד״ק (מה שידרוש ממני עבודה טכנית פשוטה מדי חודש ועוד מספר חסרונות)...

הייתי שמח לשמוע את דעתך בנושא, לא בתור יעוץ או המלצה, אלא מה אתה היית עושה אילו היית במקומי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2024 18:15
תסתכל למשל מה קרה למדד בשנת 2000 וכמה זמן לקח לו להתאושש.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2024 18:26
כן ראיתי את זה בעבר, לקח לו 10 שנים, אבל תסתכל לאחר 20 שנה מרגע הנפילה, הוא לא השאיר אבק ל-S&P 500.

אכן תשואות עבר לא ערבות להצלחה עתידית, אבל עדיין זה נותן איזו אינדיקציה חיובית כל עוד אין שינוי כיוון.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2024 18:54
באופן אישי אני לא אוהב את המסלולים הפסיביים-אקטיביים האלו ומעדיף להתרחק מהם. עבורי מסלול ה s&p500 נותן מענה למה שאני מבקש.

אם היה חשוב לי מסלול שונה (ולא ניתן לאיזון בעזרת התיק הפרטי), הייתי עושה חשבון מה חשוב לי יותר, מסלול ההשקעות או הכיסויים הביטוחיים של קרן הפנסיה ולפי זה מקבל החלטה.