⬅ חזרה לאינדקס

איך אני מנהל תקציב?

🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2015 09:52
בוקר טוב לכולם!

בפוסט האחרון של המשקיעה בבלוג היא דיברה על תקציב נושא שלקחתי מאוד לצומת ליבי.

הבנתי שאנשים כמוני עם נתיה בזבזנית ובחובות אסטרונומיות צריכים אבל ממש צריכים תקציב!

אבל איך אני יודע מה התקציב שלי בחיים אני לא עשיתי כזה דבר לא חשבתי על זה אם אני אבחר תקציב עשיר מדיי או עני מדיי? אולי משהו יכול לעזור לי עם איך לחשב תקציב?
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2015 10:17
נתחיל בהערה קטנה, הפוסט שלך נמצא בתת פורום לא נכון.

אני בתחילת כל חודש מרכז את כל ההכנסות ואת כל ההוצאות הקבועות, מתוך ההפרש ביניהם אני לוקח סכום לחיסכון והשארית היא הכסף שאיתו המשפחה תתקיים במהלך החודש, את הסכום שאיתו המשפחה מתקיימת אני יודע להעריך בצורה טובה כי אני מתעד הוצאות כבר למעלה משנתיים.

לך אני מציע פשוט לקחת את ההפרש בין הכנסות להוצאות קבועות ולחלק אותו לחצי לחיסכון וחצי למחייה בחודש (ההנחה שלי שסך כל ההכנסות שלך הן יותר מסך ההוצאות הקבועות: דיור, מים, חשמל וכו׳), כאשר את הסכום לחיסכון אתה משאיר במקום נזיל!

במקביל תרשום כל הוצאה במהלך החודש ותהיה עם האצבע על הדופק אם אתה עובר את הסכום שהקצבת למחייה, אם אתה רואה שאתה מתקרב לקצה הסכום שאותו הקדשת למחייה אז תוריד את הסכום לחיסכון ותעלה את הסכום למחייה.

ההמלצה שלי מתבססת על כך שאתה מוציא במהלך החודש רק מה שאתה צריך!

בסוף החודש יהיה לך מדד ראשוני לכמה כסף אתה צריך עבור מחייה בחודש, ככל שתחזור על פעולה זו כמה שיותר פעמים כך המדד הזה יהיה יותר ויותר מדוייק ואף תוכל לדעת כבר מראש איזה חודשים הם יותר קשים ואיזה יותר קלים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2015 17:53
יש לנו כבר שרשור.

התקציב שלך כרגע זו המשכורת שלך.

עוד לא הגענו ל"שיקוף אמת", אז אתה עוד לא יכול לתכנן תקציב.

כרגע יש לך פחות מ-1500 שח לחיות בחודש.

בוא ננסה לסיים שרשור לפי שמוסיפים חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2015 18:14
סבבה קיבלתי!

שבת שלום