⬅ חזרה לאינדקס

עמלת מנהל תיק השקעות אישי

🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2017 21:13
הי,

אני עדיין לא מרגיש מוכן לנהל את התיק בעצמי ויש לי מנהל השקעות אישי של אחת החברות שעושה את העבודה בשבילי.

רציתי לשאול - כמה לדעתך צריכה להיות העמלה של מנהל תיק השקעות אישי בתיק בסדר גודל של מליון וחצי שקלים?

בתודה מראש,

דני.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2017 21:49
הסטנדרד זה 1%, אם תצליח לרדת מכך מה טוב.

אופציה אחרת שהייתי שוקל: קבלת יעוץ חד פעמי או פעם בשנה וביצוע הפעולות לבד, העלות תהיה נמוכה לאין ערוך ממנהל תיקים וככל הנראה גם התשואות יהיו גבוהות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 07:50
למליון וחצי לוקחים הרבה פחות מאחוז, אפשר להגיע אני מאמין גם ל0.6%.

בפוליסת חיסכון של חברות הביטוח אפשר גם להגיע לפחות מ0.5% לפי דעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 07:57
אתה מדבר על פוליסה פיננסית. פות״ש מדבר לדעתי על תיק השקעות מנוהל שבו המנהל יושב איתו אישית ״מבין״ את צרכיו ותופר לו תיק, ואז לוקח על זה 1-2% בשנה.

בעיני אישית זה רעיון נוראי שכן ישבתי עם אותם מנהלים והקשבתי לסיפורים שלהם. הכי טוב זה כמו ש @אורי ג. הציע - לשלם חד פעמית ליועץ השקעות שיעזור להרכיב מבנה תיק ואסטרטגיה ואז לשבת על זה פסיבית ב0% דמי ניהול. אם יש צורך אפשר לגשת שוב לפגישת ייעוץ בשביל לרענן את התיק בהתאם לתנאים המשתנים (האישיים, של הסביבה, של הצרכים וכד). אבל אם שום דבר לא משתנה למה לעזזל לשלם 2% מכל התיק (שזה עשרות אחוזים רבים מתוחלת הרווח) למישהו שלא עושה כלום?

צריך תמיד להסתכל על שיתוף/ניגוד אינטרסים.

מנהל תיק - האינטרס שלו זה שתשאר אצלו לכמה שיותר זמן. הוא יגרום לך לחשוב שלנהל תיק זה עבודה קשה (זה לא) ושהם עושים דברים מורכבים (הם לא) שמצריכים מיומנות צוות שלם של ״אנליסטים״ והרבה שנות נסיון (זה לא). הוא ירצה לבצע הרבה פעולות בתיק שלך כדי שתקבל תחושה שהוא עושה משהו שמצדיק את הכסף שאתה משלם לו (הוא לא) וזה יעלה לך בהרבה עמלות מסחר ובהמון מס רווחי הון. הוא יקח קרדיט בעליות ויגיד ״זה השוק״ בירידות. הוא יספר לך מה שתרצה לשמוע, העיקר שתשאר אצלו עוד קצת.

יועץ השקעות - האינטרס שלו זה שתקבל שירות ייעוץ טוב כדי שתהיה מרוצה ותחזור לקבל עוד ייעוץ ממנו כשתצתרך. ייעוץ טוב כולל מזעור עלויות מסחר ומס לכן אם אתה שואף לאסטרטגיה פסיבית הוא יעזור לך ליישם אותה בצורה היעילה ביותר שאפשר. אם אתה חושש מהלחץ הפסיכולוגי שיפעיל עליך השוק הוא יעזור לך לבנות תיק שיתאים למידת הסיכון שאתה מוכן לקחת ושתוכל לדבוק בו גם בירידות וגם בעליות (תתפלא אבל שניהם קשים).

אני 100% בעד לקחת יועץ השקעות טוב (לא מכיר) ו-100% נגד תיק השקעות מנוהל.

אפשר גם ללמוד לעשות זאת לבד ללא יועץ - זה מצריך קריאה וסבלנות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 11:48
אני מתכוון לניהול תיק. היה לי בעבר בסכומים יותר נמוכים בדיסקונט ושילמתי 0.9%, אז אני חושב שבסכומים יותר גבוהים אפשר להגיע לאחוזים שרשמתי ובטח שאם לא עוברים דרך הבנק.

ברור שהיום אני נגד זה חד משמעית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2017 21:05
תודה לכל המגיבים

התכוונתי בשאלה לתיק השקעות מנוהל שבו המנהל מפזר סיכונים כמו שסיכמתי איתו מראש (כמו שרוב החברות הגדולות מציעות,בד"כ ממינימום 300,000 שקל)

הרעיון של תשלום חד פעמי ליועץ השקעות נשמע לי מצויין, אני אקח אותו בחשבון -שוב תודה לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2017 21:37
לאמא שלי המלצתי על סדרת הקרנות של וונגארד שמותאמות לגיל הפרישה, שבהן אחוז המניות יורד בהדרגה ואחוז האגח עולה בהדרגה.

כן, אפשר למצוא פתרונות קצת יותר זולים אבל זה פתרון סביר למי שרוצה נייר ערך אחד שמכיל תיק שלם שמתאזן אוטומטית עם מינימום התעסקות שמתאים את עצמו אוטומטית למועד שבו היא מעוניינת לפרוש.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2017 22:33
רלוונטי רק לאמריקאים. ישראלים לא יכולים להחזיק קרנות אמריקאיות.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 10:46
מה לגבי להשקעה מחדש של הדיבידנדים?
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 21:49
ספציפית הקרנות הללו רק תושבים אמריקאים יכולים להחזיק (או בעלי חשבון אחר אמריקאי שיש להם מקום לקבל דואר בארה"ב).