⬅ חזרה לאינדקס

הבורסה בארה"ב בימים אלה

🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2024 07:50
מאז שטראמפ נבחר הבורסה בארה"ב נוסקת לשחקים, אותי זה קצת מתחיל להלחיץ, אמנם אחלה להרוויח הרבה, אבל בלי לממש זה "על הנייר" , ועשוי גם לרדת ואפילו להתרסק. אין לי צורך בכסף נזיל, והכי מאמינה בהשקעה ארוכת טווח בתיק שאני עומדת מאחריו., מתלבטת אם לממש חלק מסוים ולשלם את המס , מדובר על תיק של כמה מאות אלפי ש"ח (אם זה משנה),אשמח לשמוע דעות
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2024 08:10
לממש ומה לעשות עם הכסף בנתיים?

להכנס חזרה אחרי שהשוק יורד בX% ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2024 08:11
ככל ותוכנית ההשקעות שלך כוללת חלק מזומן, וכרגע אין לך מזומן בתיק, אז בהחלט תפדי מהמניות את החלק היחסי שלפי תוכנית ההשקעות שלך צריך להיות במזומן.

או יותר בכלליות ככל והתיק הנוכחי לא תואם לתוכנית שמתבססת על טווח ההשקעה ועל סיבולת הסיכון האישית שלך, תעשי את השינויים הנדרשים כדי להביא את התיק למצב הרצוי.

דברים שלא עושים בגללם שינוי בתיק #7,893: נשיא ארצות הברית
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2024 08:18
אכן עליות מטורפות בשנים האחרונות ופחד הגבהים מובן. אצלי (תיק גבוה משלך) זה מדיר שינה מעיני כי הגעתי ליעד הכספי שבו שוקל לרדד, ואני מבלבל את המוח בפורום בלי סוף בנושא.

בנוסף, באפט מרדד בגדול את תיק המניות של החברה שלו וזה מראה שאולי הוא חושב שהשוק מנופח.

עם זאת חושב שלא נכון לממש, לשלם מס רק כדי לקנות מחדש זול מדי - לפעמים זה עובד, בד"כ לא.

מה גם שהמס שאת משלמת הוא כוח קניה שהולך לאיבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2024 08:28
1. אף אחד לא יודע לתזמן את השוק.

2. תעשי מה שגורם לך לישון בשקט, זה יותר חשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2024 08:29
הדעה שלי היא ש

זה

וזה

וזה

לא מסתדר ביחד.

אם את "הכי מאמינה" בהשקעה לטווח ארוך לא אמור ממש לעניין אותך מה התנודות היומיות של שוק ההון,

וגם את לא אמורה לחשוב במונחים של "רווח" (רווח עושים סוחרים. משקיעים או חוסכים מניבים תשואה על ההשקעות שלהם).

נניח ותהיה ירידה או אפילו חס וחלילה התרסקות. נו אז? אמרת שאת לא צריכה את הכסף נזיל. אז מה תעשי בדיוק עם הכסף? תשימי בעו"ש? עד שמה?

ונניח ולא תהיה התרסקות בסוף? תכנסי בחזרה לשוק אחרי שהוא עלה בעוד 10% או 20% ותספגי את אותו הפסד שחשבת שתחטפי בירידה, בכך שתפספסי את העליה?

שלא לדבר על המס שינגוס לך בכסף?

אצלי יש חלק מזומן (ו/או אג"חי ממשלתי) בתיק שהוא מספיק כדי להתקיים במשך שנה או שנתיים בלי הכנסות בכלל ובלי קשר למצב המניות. תביני איזה % של כסף את צריכה לשים בסיכון-נמוך כדי שיהיה לך ראש שקט.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2024 08:34
לחשוב מחדש על חשיפה ואולי להיות באחוז גדול יותר של מזומן. כנראה שבשל העליות גם ככה אחוז החשיפה המקורי למניות עלה מהתוכנית המקורית.

ברגע שמרגישים מאד לא בנוח כשמדמיינים מה המשמעות של ירידה משמעותית בשוק עבור הנכסים אותם הבן אדם מחזיק(סיטאוציה יותר מאפשרית) אז כנראה שזה סימן מסויים לחשיפת יתר למניות.

צריך להיות מסוגלים לישון בשקט ולא להיות במקום שרווחים גבוהים בשוק ההון יהפכו לחסרון. הרווחתם? "מספיק לכם"? אתם כל היום מסתובבים עם אי נוחות? תורידו חשיפה. אין בזה בושה.

ד"א, אישית, לא מוסיף למניות כבר תקופה(מעבר לבנקים בישראל) אבל גם לא מוכר...ולגמרי מבין את אי הנוחות של השקעה בשוק האמריקאי בתקופה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2024 08:50
פרמננטית? אני לא אוהב כסף שנח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2024 09:08
במקרה שלי אני רציתי להיות בסביבות 60-70% חשיפה מנייתית...אחרי השנתיים האחרונות אני כבר קרוב ל 80%...זה המון מבחינתי.

אז מה עושים? מוכרים ומאזנים?

אני מרגיש בנוח עם הנכסים ותעודות הסל שאני מחזיק...חושב שבסבירות לא רעה הם יהיו שוים יותר עוד עשר שנים אם הטרנדים ימשיכו...אבל האם אני חושב שיש כאן איזשהי בוננזה מעכשיו והלאה? לא במיוחד. פשוט נכסים טובים במחיר לא זול בלשון המעטה. אז אני לא אשלם מס גבוה בשביל לצאת...אבל גם לא רואה את הבהילות להמשיך ולהשקיע....במיוחד שמבחינת ההכנסות השוטפות שלי אני כבר לא יכול להשפיע יותר מידי על הפורטפוליו.(לצערי).

ההשקעות היום הולכות לפקדונות קצרי טווח שנותנים 5-5.5% דולרי...זה לא כסף שנח(גם אם נשחק לגמרי ריאלית)...
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2024 14:06
אני גם חושש לא בגלל העליות , אלא מפני שבאפט כנראה יוצא מהשוק , אני לא חושב שהשקעה

פאסיבית הוא אמונה שצריך למסור עליה את הנפש , כמו שאף אחד לא יקנה את סנופי במכפיל רווח עתידי

של 60 (גם לא המאמינים השרופים ביותר של השקעה פאסיבית - כך אני לפחות מקוה )
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2024 15:00
תמונה שממחישה שלא צריך לפחד משנים טובות בשוק:

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2024 13:45
זו הבעיה בהשקעה מדדית, הימור על שוק/כלכלה מסויימת באופן כללי. אני רואה את זה בתור סוג של הימור על כיוון בטווח הארוך.

השקעה בעסקים לעומת זאת, מסתכלת על נתונים יותר קונקרטיים, הבעיה שרוב העסקים שמגיעים לבורסה כבר נחלבו מהתשואה הבאמת גדולה שלהם על ידי המייסדים והקרנות הפרטיות ומשאירות פירורים של 8-10 אחוז שנתי בממוצע עם התקפי לב ופוסטים של האם לצאת בפורום. ככה זה שמשקיעים על עיוור.

מה שכן, לשכיר כנראה זו האופציה הטובה ביותר ועדיף שישאיר השקעות בעסקים ובניתוח שלהם לאנשי עסקים.