⬅ חזרה לאינדקס

תעודות סל אג"ח ממשלתי

🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 13:16
שלום לחברים, האם לרכישת אג"ח ממשלתי דרך תעודות סל יש אפקט הגנתי זהה לרכישה ישירה של אג"ח ממשלתי במקרה של קריסת השוק ?

האם קרן מחקה אג"ח ממשלתי שונה מהבחינה הזו ?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 14:03
אם המנפיקה של התעודה פושטת רגל (מה שקרה במשבר של 2008), תעודת הסל נמחקת, למרות שהמדד עלול לעלות.

כן. אם המנהלת של הקרן המחקה פושטת את הרגל, המסחר בה נפסק באופן זמני, ואולי יהיה פדיון מאולץ, אבל בסוף תקבל את כספך.

לקרן גם תתכן שגיאת עקיבה שנובעת מניהול כושל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 14:12
מדבריך אני מבין שעדיף לרכוש אג"ח ממשלתי דרך קרן מחקה מאשר תעודת סל.

מכיוון שכך שאלתי היא האם לקרן מחקה יש אפקט הגנתי זהה לרכישה ישירה של אג"ח ממשלתי במקרה של קריסת השוק ? (מעבר למה שציינת)
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 15:27
יש יתרון משמעותי מאד, אבל עדיין יש להשוות גם דמי ניהול ואיכות עקיבה.

אם לקרן יש עקיבה טובה, החזקה שלה שקולה להחזקת המדד אחריו היא עוקבת.

בבואך להשוות בין מדד אג"ח לבין אגרת בודדת, עליך לזכור שהמח"ם שונה, ושהמח"ם של המדד משתנה (יורד).

מהבחינה הזו החזקת המדד תהיה דומה להחזקת סולם אג"ח.

שיכוך תנודתיות או הנמכת שונות משותפת?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 15:34
גם וגם. שיכוך תנודתיות, וקורלציה הפוכה בזמן קריסת השוק. אני מניח שאלה שני דברים שונים. כיצד אפשר לשלב ביניהן בצורה אופטימלית ?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 16:26
שיכוך תנודתיות משיגים בקלות בעזרת איזון עם מזומן או נכס ללא תנודתיות בכלל.

הנמכת שונות משותפת ניתן להשיג מאיזון עם נכס עם תנודתיות גבוהה, ומתאם שלילי עם מניות. השאלה לאיזה נכס (עם תוחלת חיובית) יהיה מתאם כזה, נתונה לספקולציות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 16:36
אין חיה כזאת ? מה לגבי זהב ? אג"ח ממשלתי מסוג מסויים ?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 16:54
שמת לב שיש סתירה בין הדרישות? לא יתכן נכס כזה (מתמטית).
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 17:01
אבל עדיין יכול להיות מצב שהכסף שלי יישאר מחוץ לשוק, ואפילו לתקופה לא זניחה, נכון? במובן הזה האפקט שמחפש פות"ש להשיג בעת קריסה יתפספס.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 17:06
לפי הארי בראון זהב יעלה במצב של אינפלציה, אג"ח ממשלתי ארוך במצב של דפלציה, ונכסי מזומן (למשל מט"ח) במצב של מיתון, האם זו אינה קורלציה שלילית לקריסת השוק בסיטואציות הנ"ל ?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 19:21
נכון, אבל סביר יותר שהנכסים לא ימכרו מיד, כך שרק יהיה קושי נזילות.

לא בהכרח. הארי בראון דיבר על תוחלת המשערך ולא על אפקט דטרמיניסטי.

לא אמרתי שלא קיים נכס שהמתאם שלו עם השוק שלילי.

אמרתי שלא יתכן נכס שגם בעל תנודתיות נמוכה (כדי למתן תנודתיות) וגם בעל תנודתיות גבוהה (כדי לנצל את האנטי מתאם).
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 20:24
מלבד מיסוי, לא?

אני די בטוח שהקופון לא ממוסה (הקרן פטורה ממס) וכך משיגים דחיית מס.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2017 20:41
זה כבר תלוי במיקום המנפיקה של האג"ח והמנהלת של הקרן. בכל מקרה, התשובה שלי התייחסה לשאלה בראש השרשור, ולא מתיימרת להציג את כל ההבדלים הקיימים.