⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל ומעסיק חדש

🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2017 11:56
שלום לכולם ,

חיפשתי תשובה לשאלה שלי ולא מצאתי , עדיין.

לאחרונה התחלתי עבודה חדשה , מאחר ואני עובר את התקרת ההפקדות לפנסיה אני מפקיד כסף לקופת גמל. במקום העובדה הקודם הייתה לי קופת גמל של פסגות , היום ניפגשתי עם הסוכן של המקום החדש שטען שאי-אפשר להמשיך להפקיד לאותה קופה וצריך לפתוח חדשה אפילו אם זה אותו גוף ואותו מסלול. כרגע נוצר לי מצב של כסף נעול שאי-אפשר לנייד. האם הדבר נשמע לכם הגיוני או שהסוכן פשוט לא יודע ?

הוא טען שזה יקרה כל פעם שאני אעבור למקום עבודה חדש... בעוד 30 שנים אהיה בעל של לפחות עוד 10 קופות...לי המצב נשמע מאוד הזוי.

תודה לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2017 18:57
אני יודע שזה ככה בקרן השתלמות, ואילו בפנסיה לא בדיוק. הם סוג של פותחים "מעסיק" נוסף לאותו מסלול שיש לך. כך או כך המגבלות הטכניות שלהן לא אמורות לשנות לך יותר מדי, אתה יכול לבחור חברה + מסלול, ועד כמה שאני יודע אין בעיה לאחד קופות גמל כאשר שתיהן באותו מעמד (שכיר), בניגוד לקרן השתלמות - שם ניתן לאחד רק קרנות נזילות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2017 13:40
ההפקדות לפנסיה ממשיכות , הבעיה שלי היא עם החלק שעובר את התקרה ומופקד לקופת גמל. כל פעם שאעבור עבודה אצטרך לפתוח קופה חדשה ? מצד שני אין לי באמת אלטרנטיבה , רק ביטוח מנהלים שהוא לא משתלם היום.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2017 14:00
לא הבנתי למה זה מפריע לך שפותחים קופה חדשה על כל מעסיק?

אם אתה פותח את כולם באותה חברה, זה לא באמת משנה כמה קופות "וירטואליות" יש לך. אתה לרוב תצליח לקבל את אותם תנאים עבור כל הקופות הללו.

בIRA למשל, עבור כל צורך מעשי, מסתכלים על כל הקופות ה"וירטואליות" האלה כקופה אחת גדולה.

אם כבר זה נותן לך הרבה יותר גמישות - אתה יכול להעביר בצורה הרבה יותר קלה חלק מהסכום הצבור שלך לחברה אחרת. זה מאוד נוח אם אתה רוצה לאיים בעזיבה בלי לסכן יותר מידי כסף במעבר :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2017 16:11
כנראה התבלבל עם קרנות השתלמות, אין בעיה להמשיך קופות גמל תחת מעסיק שונה.

ג.נ.סוכן ביטוח, לא ממליץ ולא מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2017 12:54
תודה על התגובה. דווקא את קרן ההשתלמות בIBI הוא כן הצליח להמשיך לי . אבל דווקא על קופת גמל טען שאי-אפשר להמשיך להפקיד אליה.